reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochane a jak doradzacie mój lekarz dopiero wraca 15 chciałam zrobic usg w srodę to będzie 28 dpt, już mogę zobaczyć serduszko?Czy mówić Pani doktor , że ciąża jest z in vitro czy poprosić tylko o kontrolę?Co doradzacie?
Pala u mnie dokładnie 28 dpt było serduszko ale bałam się ze będzie za wcześnie.Różnie bywa więc jeśli nie będzie nie stresuj się,może być jeszcze za wcześnie.

Mam pytanie do dziewczyn leczących się u Paśnika i generalnie z problemami immunologicznymi....możecie mi napisać, jakie badania mogę wykonać "na już" immunologiczne, żeby jadąc do Paśnika mieć już jakieś rozeznanie? Ilmenau- pisałaś o KIRACH?? podpowiecie mi czy część z nich można zrobić na nfz?i jak to załatwić?
Jeśli możecie, proszę odpowiedzcie mi w tej sprawie na priv.....z góry bardzo Wam dziękuję.
Jagoda ja wcześniej leczyłam się u S.achy więc cześc badań miałam.Podstawowe to
Allo Mlr
Test cytotoksyczny
Kir
komórki Nk
Dr Paśnik po wynikach zlecił mi jeszcze Pai-1 i czynnik V (R2)
Nie wiem co radzić czy coś już robić bo z jednej strony szkoda czasu i wizyt ale nie wiem jakie maja sens u Ciebie.

@sksk @Kurcia niech moc będzie z Kropkami!! :)

Pala u mnie dokładnie 28 dpt było serduszko ale bałam się ze będzie za wcześnie.Różnie bywa więc jeśli nie będzie nie stresuj się,może być jeszcze za wcześnie. No właśnie różnie to bywa idę do innej Pani doktor bo mój lekarz przebywa na urlopie a do poniedziałku jeszcze daleko.Nie wiem czy mówić że ciąża jest z in vitro?

Jagoda ja wcześniej leczyłam się u S.achy więc cześc badań miałam.Podstawowe to
Allo Mlr
Test cytotoksyczny
Kir
komórki Nk
Dr Paśnik po wynikach zlecił mi jeszcze Pai-1 i czynnik V (R2)
Nie wiem co radzić czy coś już robić bo z jednej strony szkoda czasu i wizyt ale nie wiem jakie maja sens u Ciebie.

@sksk @Kurcia niech moc będzie z Kropkami!! :)

Dziewczyny w srode mam kolejna wizyte u lekarza bedzie to 25dzien po transferze czego moge sie spodziewac jesli tydzien temu by pecherzyk o wielkosci 4mm lekarz mowil ze jest ok czy to Mozliwe ze pozniej doszlo do implantacji

Jak czujesz jakiekolwiek bóle to łykaj nospe. Ja nic nie czułam i ponoć nie powinno się czuć. Tylko ja miałam pełno leków, relanium nospa i buscopan.

Nie jest tak ze czuje je cały czas
Bardzo rzadko i to zazwyczaj jak włożę luteinę dowcipnie
Po chwili puszcza
Nie biore nic oprócz nospe czasem bo nie czuje takiej potrzeby
To dopiero poniedziałek a ja czuje ze juz świruje
Nie da się nie myśleć o tym , tym bardziej ze nie mamy żadnych mrożaczkow i to mnie martwi [emoji20]

reklama
Nie jest tak ze czuje je cały czas
Bardzo rzadko i to zazwyczaj jak włożę luteinę dowcipnie
Po chwili puszcza
Nie biore nic oprócz nospe czasem bo nie czuje takiej potrzeby
To dopiero poniedziałek a ja czuje ze juz świruje
Nie da się nie myśleć o tym , tym bardziej ze nie mamy żadnych mrożaczkow i to mnie martwi [emoji20]
Ja dostałam nakaz po transferze łykać leki rozkurczowe. Widzisz, co lekarz to inna technika prowadzenia.

Kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]
Staraj się zająć głowę.

Do góry