reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochane a przy jakiej wysokosci bety byl widoczny u Was pecherzyk ciazowy?Ja przy becie 436 mialam pecherzyk , a jak czytam to mowia ze przy 1500 dopiero?
W klinikach maja bardzo dobry sprzęt i czasem już od 600 są w stanie coś zobaczyć. No ale to wyjątki. Ogółem około bety 1000 leci się na usg szukać człowieka. W Zwykłej przychodni to czasem przy 8tc dopiero zapraszają, bo sprzęt kiepski. My mieliśmy usg prywatnie w klinice a potem w NFZ i jakość zdjęć z usg nie do porównania. No ale cena tez No ale ja prowadziłam później ciąże u mojej ginekolog do której chodzę od 17lat

reklama
Ja sie nie malowalam
Zalozylam sukienke dresowa, tak zeby bylo mi mega wygodnie. Pod spod najlepiej koszulke, bo jesli dadza Ci jednorazowa koszule to mozesz pod spodem miec swoja koszulke.
Mialam skarpety
Relaks pelen byl po wybudzeniu - mega błogi stan
Nie czulam zadnego bolu po przebudzeniu. Dopiero dluzej po zabiegu pojawil sie dyskomfort i wzdecie. Da sie przezyc - nic strasznego :)
A i tez nie uzywalam kosmetykow zapachowych, krem aa help pare dni. Zero perfum i kolorowych mazidel.
Milego spania jutro[emoji3] nie czujesz kiedy przyjemnie odplywasz[emoji3][emoji3][emoji3][emoji1307][emoji1307][emoji1307]pelnego koszyczka jajeczek [emoji9]
Dlaczego nie można używać nic zapachowego? Ja miałam rzęsy pomalowane i normalnie antyperspirant, ale bez perfum.

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤️
KWIECIEŃ to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)

Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

2019-04-03 Pala beta kontrolna
2019-04-03 Marzycielka7 punkcja
2019-04-04 Pala beta kontrolna
2019-04-04 Megi1985@ podglądanie maluszka ❤
2019-04-05 Mitotaj pierwsze usg kropeczka
2019-04-05 Vinszka wizyta serduszkowa ❤️
2019-04-08 Kurcia transfer !! ✊✊
2019-04-08 sksk transfer!! ✊✊
2019-04-08 Dzoannna monitoring cyklu przed transferem
2019-04-09 Beata 4 podglądanie maluszków ❤️❤️
2019-04-09 Dgd podglądanie maluszka ❤️
2019-04-10 ilmenau termin porodu
2019-04-10 Kingul II prenatalne ❤️
2019-04-10 dżoasia podglądanie maluszków❤️
2019-04-11 Kokoszka33 II prenatalne ❤️
2019-04-12 Elizabeth68 wizyta pęcherzykowa!
2019-04-15 Mieciu85 termin porodu
2019-04-16 Tina35 podglądanie fasolki
2019-04-23 dżoasia II prenatalne ❤️ ❤️
2019-04-25 Justyska13 kolejne badania przed stymulacja i wizyta w klinice
2019-04-26 Elizabeth68 wizyta serduszkowa ❤️
2019-05-28 Megi1985@ termin porodu
2019-05-28 Ela86 termin porodu
2019-05-29 goffa13 wizyta z lekarzem prowadzącym przed criotransferem
2019-05-31 annemarie termin porodu
2019-06-11 Never give up termin porodu
2019-07-03 Beata 4 termin porodu
2019-07-14 sssurykatka termin porodu
2019-07-14 Biedroneczka83 termin porodu
2019-08-11 Dgd termin porodu
2019-08-15 Majaaa termin porodu
2019-08-28 Kokoszka33 termin porodu
2019-08-29 Kingul termin porodu
2019-08-31 dżoasia termin porodu

Właśnie zauważyłam na kalendarzu że u mnie szykują się zmiany, o Was pamiętam a o sobie zapominam ;). U mnie zmiany z wizytami, odwołano mi wizytę z 25 kwietnia jak i usg piersi tak i pobranie wymazów. Więc przesunęłam sobie to wszystko na wcześniejsze terminy i tak... usg mam w przyszłym tygodniu 11 kwietnia tylko że to będzie ok 3- 4 dzień cyklu czyli miesiączka i nie wiem jak to wyjdzie, czy tak można? a pobranie wymazów mam 19 kwietnia w wielki piątek. i tak właśnie wszystko się przesunęło.
Co myślicie o tym usg piersi w takich dniach?

Właśnie zauważyłam na kalendarzu że u mnie szykują się zmiany, o Was pamiętam a o sobie zapominam ;). U mnie zmiany z wizytami, odwołano mi wizytę z 25 kwietnia jak i usg piersi tak i pobranie wymazów. Więc przesunęłam sobie to wszystko na wcześniejsze terminy i tak... usg mam w przyszłym tygodniu 11 kwietnia tylko że to będzie ok 3- 4 dzień cyklu czyli miesiączka i nie wiem jak to wyjdzie, czy tak można? a pobranie wymazów mam 19 kwietnia w wielki piątek. i tak właśnie wszystko się przesunęło.
Co myślicie o tym usg piersi w takich dniach?
Mi lekarz zalecił zrobić badanie piersi po miesiączce i gdzieś tak do 12 dnia cyklu by wyniki usg były najbardziej miarodajne. Może uda Ci się przesunąć o 2-3 dni?

Kochane a przy jakiej wysokosci bety byl widoczny u Was pecherzyk ciazowy?Ja przy becie 436 mialam pecherzyk , a jak czytam to mowia ze przy 1500 dopiero?
Ja jak mialam bete dodatnia to profesor kazal przyjechac sprawdzic czy nie pozamaciczna, i bylam u niego 11dni po transferze beta o 9 wyszla 460 a on za jakas godzine na usg zobaczyl pecherzyk, ale taki maly, ze powiedzial ze w zwyklym aparacie gdzies tam w lux medzie by nie zobaczyli, bo wiadomo w klinikach to oni maja sprzet rewelacyjny, nawet podczas transferu 5 dniowej blastko widzialam gdzie dokładnie ja wlozyli i ze faktycznie tam została po wyjeciu sprzętu (tej strzykawy)

W klinikach maja bardzo dobry sprzęt i czasem już od 600 są w stanie coś zobaczyć. No ale to wyjątki. Ogółem około bety 1000 leci się na usg szukać człowieka. W Zwykłej przychodni to czasem przy 8tc dopiero zapraszają, bo sprzęt kiepski. My mieliśmy usg prywatnie w klinice a potem w NFZ i jakość zdjęć z usg nie do porównania. No ale cena tez No ale ja prowadziłam później ciąże u mojej ginekolog do której chodzę od 17lat
Ja dzisiaj zrobilam betebwedlug zalecen lekarza kolo 12 bede miala wynik Wczoraj pecherzyk mial 8.2 mm a 13 mialam transfer.Czekamy na struktury zarodkowe , myslicie ze za wczesnie by je zobaczyc?

reklama
Dlaczego nie można używać nic zapachowego? Ja miałam rzęsy pomalowane i normalnie antyperspirant, ale bez perfum.

Dziewczynyna forum pisaly o tym ze mocne zapachy nie sa wskazane.
Z kolei czytalam artykul o skutecznosci transferow i tam bylo napisane o tym jak wazna jest sterylnosc nawet sali, sprzetu itp w powodzeniu transferu, wiec mysle ze to ma sens... [emoji6]

Do góry