reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny a jakie macie zdanie na temat kawy w ciąży? Lekarze dopuszczają 1-2 filiżanki słabej kawy dziennie, ale mam mieszane uczucia i walczę z nałogiem. Szczególnie ciężko jest, bo ciągle spać się chce a w pracy trzeba przeżyć te 8 godzin.
Chodzi tylko kofeinę :) wsztstko mozna tylko z umiarem :) kofeina jest w kawie ale i herbacie i coca coli [emoji3526]

W espresso jest okolo 70 jednostek kofeiny, a dozwolone w ciazy jest okolo 200-270dziennie :) jak pijesz latte na bazie pojedynczego espresso np z ekspressu, ro śmiało mozna wypic i 2 ;) ale trzeba pamiętać ze w herbacie tez jest :)

reklama
Jeszcze mi sie nasunela taka mysl - czy jesli wszystkie nasze zarodki maja ostatnia literke C (zalozmy, nie pamietam szczegolowo) - slabsza implanatacja, to w jakis sposob badania genetyczne pomoga wybrac taki zarodek ktory sie zaimplantuje?? Czy to ze soba nie ma zadnego powiazania?
Implantacja to nie tylko chęć zarodka do zostania w macicy. To wiele procesów, jeżeli jest słaby może nie maskować się dobrze przed naszym układem immunologicznym. W końcu to alloprzeszczep płodowy:-p Badania genetyczne tez są wątpliwe, bo zarodki maja budowę mozaikowa. Poza tym udowodniono parenascie lat temu ze PGD nie podniosło skuteczności u osób z poprawnymi kariotypem. Tylko ja obniżyło stad jest PGS w Novum. Czyli badanie komórki jajowej przed zapłodnieniem a nie zarodka.BTW PGD bada kariotyp przyszłego płodu czyli blastomery - te komórki człowieka przyszłego. A nie trofoblast. Choć ja się na tym nie znam PGD to trudny temat. Tak samo jak immunologia. :-)

Kochane a przy jakiej wysokosci bety byl widoczny u Was pecherzyk ciazowy?Ja przy becie 436 mialam pecherzyk , a jak czytam to mowia ze przy 1500 dopiero?

reklama
Do góry