reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A moze jak nabierałas to patrzyłaś za gumka a powinnaś miec miarkę przed i poprostu brałaś za mało ale nie panikuj nic sie nie stało, jesli delikatnie zmniejszyłeś dawkę to poprostu stymulacja była słabsza ale jesli sa pęcherze to wszystko ok nic złego napewno sie nie stało ja brałam tylko 150 i miałam 30 pęcherzy wiec z poczatku dawki nie musza byc duze bo w trakcie mozna je zwiększyć i cos jeszcze dołożyć wiec naprawde nic sie nie stało. A jak wyglądała sytuacja na usg? Były pęcherze? Mi tez troszke zostało ok 50. Wiec tez musiałam minimalnie brac za mało
Ooo dzięki kochana dzięki! Tak chyba źle patrzyłam bo teraz próbowałam nabrać wodę i tak mniej nabieralam..nie zauważyłam tych pęcherzyków powietrza. :( Kurde no trudno :( wczoraj na wizycie czyli 5 dzień stymulacji było ok 15 pęcherzyków nawet równych ok 8,10, 13 mm nie wiem czy tak powinno być ale dr powiedziała że ok. A Estradiol mały 180 pg/ml

reklama
A masz jakis pen do podawania tego leku?
Moze za kazdym razem robilas minimalna dawke zeby pozbyc sie powietrza? I to Ci odeszlo?
Zostalo Ci 120 jak rozumiem?
Tak gdzieś około tyle.. Do tego są takie jednorazowe strzykawki. Masz racje powietrze było. Musiało być a ja głupia nie zwróciłam na to uwagi.

Tak gdzieś około tyle.. Do tego są takie jednorazowe strzykawki. Masz racje powietrze było. Musiało być a ja głupia nie zwróciłam na to uwagi.

Z tego co piszesz masz duzo pecherzykow, nic sie nie przejmuj, ustal z lekarzem co i jak i on Ci powie co dalej. Najwazniejsze ze ladnie rosna [emoji3]
Bedzie dobrze [emoji3]

Ooo dzięki kochana dzięki! Tak chyba źle patrzyłam bo teraz próbowałam nabrać wodę i tak mniej nabieralam..nie zauważyłam tych pęcherzyków powietrza. :( Kurde no trudno :( wczoraj na wizycie czyli 5 dzień stymulacji było ok 15 pęcherzyków nawet równych ok 8,10, 13 mm nie wiem czy tak powinno być ale dr powiedziała że ok. A Estradiol mały 180 pg/ml
Skoro tyle masz pęcherzy to w sumie dobrze wyszło po co ci wiecej tylko hiperka niepotrzebna a estradiol ci jeszcze podrośnie jak pęcherze podrosną i komorki zaczną dojrzewać. Wiec wszystko jest jak należy :-)

@jagodaaga proga masz ok :)
@Dzoannna zaleceń takich nie ma. Ja pracowałam, mimo że pracę mam ciężką, ale po utracie bliźniaka i krwotoku z polipa 2 ginów popukało się w czoło i praktycznie mąż siłą mnie na zwolnieniu usadził. Jak się sytuacja uspokoiła to wróciłabym do pracy, ale finansowo mi się to nie opłaca (przepadłaby mi premia, która teraz jest wliczana do podstawy).
Ja generalnie uważam, że ciąża to nie choroba, ale uważam też, że po tym, co każda z nas przeszła, ma zupełne prawo iść sobie na zwolnienie od początku, nawet jeśli to tylko widzimisię. Skoro ma być spokojniejsza, to jej się należy, nawet dla psychicznego komfortu.
Oki, czy progesteron powinno się powtarzać i pilnować jego poziomu? Jeśli tak to co ile dni? I poniżej ile spaść nie powinien?

Dziewczyny a co myślicie o braniu nospy po transferze ? Bo widzę, że niektóre mają to w zaleceniach. Mi lekarz nic nie mówił, a chce pomóc kropkowi ;( a może już mam za dużo tych leków. Dostałam zastrzyki przeciw zakrzepowe Clexane, estrofem, luteinus 3x1 i duphaston 3x1. Co myślicie ? Ja chyba za dużo o tym wszystkim mysle :no2:

Dzięki dziewczyny! Spanikowalam. Dr mówiła że podrosnie i będzie dobrze. Pierwsza procedura byłam na krótkim i super się wystymulowalam teraz mam długi i oby było podobnie

Nie udzielam się tutaj za często ale trzymam za wszystkie was kciuki.

reklama
Oki, czy progesteron powinno się powtarzać i pilnować jego poziomu? Jeśli tak to co ile dni? I poniżej ile spaść nie powinien?
Ja badałam progesteron dopiero po pozytywnej becie. Z tego co wiem, poziom koło 45 (w ng) jest ok. Jak miałam 25 to kazali mi dołożyć prolutex. Potem miałam sprawdzać progesteron co ok 2 tygodnie i jak był dobry to schodzić z 1 dawki. Zeszłabym zupełnie koło 16 tygodnia, ale mój gin miejscowy upiera się by brać mimo dobrego poziomu.
Dziewczyny a co myślicie o braniu nospy po transferze ? Bo widzę, że niektóre mają to w zaleceniach. Mi lekarz nic nie mówił, a chce pomóc kropkowi ;( a może już mam za dużo tych leków. Dostałam zastrzyki przeciw zakrzepowe Clexane, estrofem, luteinus 3x1 i duphaston 3x1. Co myślicie ? Ja chyba za dużo o tym wszystkim mysle :no2:
Brałam jak bolał brzuch, ale sporadycznie. W zaleceniach miałam: w razie potrzeby.
8

Do góry