reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja badałam progesteron dopiero po pozytywnej becie. Z tego co wiem, poziom koło 45 (w ng) jest ok. Jak miałam 25 to kazali mi dołożyć prolutex. Potem miałam sprawdzać progesteron co ok 2 tygodnie i jak był dobry to schodzić z 1 dawki. Zeszłabym zupełnie koło 16 tygodnia, ale mój gin miejscowy upiera się by brać mimo dobrego poziomu.

Brałam jak bolał brzuch, ale sporadycznie. W zaleceniach miałam: w razie potrzeby.
8
Bo mnie zaczyna pobolewać, więc chyba się zaopatrze ;)

reklama
Dziewczyny a co myślicie o braniu nospy po transferze ? Bo widzę, że niektóre mają to w zaleceniach. Mi lekarz nic nie mówił, a chce pomóc kropkowi ;( a może już mam za dużo tych leków. Dostałam zastrzyki przeciw zakrzepowe Clexane, estrofem, luteinus 3x1 i duphaston 3x1. Co myślicie ? Ja chyba za dużo o tym wszystkim mysle :no2:
Ooooo podpinam się do pytania o nospie;)

Hej dziewczyny mam pytanie. Mam przepisany Menopur. Wykupiłam 1200
Dawki 225 przez 4 dni i wizyta. Od wizyty czyli 5 dzień stymulacji dawka300. I dokupiłam 600.
I teraz moje pytanie. Dlaczego zostało mi tego menopuru 1200 po przyjęciu dawki w 5 dniu? Stresuję się że źle odmierzylam i dlatego zostało tak na oko jedna dawka..
w ampułce też zawsze trochę zostaje, taki zapas :)

Hej dziewczyny:) ja dzialam..jestem na lekach immunosupresyjnych equoral i encorton przez 21 dni. Potem mam odczekac i powtorzyc cross match i zobaczymy czy bede miec zielone swiatlo na transfer. Moje pytanie czy mialyscie po tych lekach jakies skutki uboczne? Wzrost wagi zle swmopoczucie? No i przede wszystkim czy po tych lekach udalo sie Wam urodzic zdrowe dzieciatko?

reklama
Do góry