reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czy któraś z Was spotkała się z zaleceniami zażywania melatoniny, jako „wspomagacza” jakości jajeczek przed stymulacja? Ja czekam na @ i pozniej o ile bedzie wszystko Ok ruszam z długim protokolem:) W trakcie wizyty dostałam zalecenia do suplementacji wit D, folianami, wit C - co miałam już przy poprzednim podejściu, ale jako nowość pojawiła się właśnie ta melatonina. Jak o tym czytałam to faktycznie jest to silny antyoksydant i to pewnie może pomoc, ale zastanawiam się czy ktoś to stosował, czy może moja lekarka jest tak postepowa i wprowadza nowości;)

A bralas tez relanium?
I w dniu transferu tez nospe??
Nie relanium nie brałam, bo nic o tym nie wspominano. Z tego co pamietam to wieczorem po transferze już bralam ta nospe. Ale pomimo tego, ze brałam jak w zaleceniach to wydawało mi się, ze czułam skurcze - szczególnie nad ranem, jak teoretycznie tabletka już nie działała. Choć może to moja wyobraźnia tak to sobie tłumaczyła;) Z tego co kojarze coś tu inne dziewczyny wspominały o spasmolinie, ale ja nie znałam takiego leku, bo pewnie bym się przerzuciła na niego:)

Oby choć wcześniej brałam Elonvę i Cetrotide
Kazał Cetrotide ostatnio zostawić bo mówił ze się przyda
Zobaczymy w poniedziałek na wizycie co będzie

Moze polaczy Ci z jakims innym lekiem - zaufaj lekarzowi, zrobi wszystko zeby jajeczek bylo jak najwiecej [emoji1320][emoji1320][emoji1320]

U mnie tak laczyl dwa leki pod koniec stymulacji.

Jak nie drzwiami to oknem - musi sie udac [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Nie relanium nie brałam, bo nic o tym nie wspominano. Z tego co pamietam to wieczorem po transferze już bralam ta nospe. Ale pomimo tego, ze brałam jak w zaleceniach to wydawało mi się, ze czułam skurcze - szczególnie nad ranem, jak teoretycznie tabletka już nie działała. Choć może to moja wyobraźnia tak to sobie tłumaczyła;) Z tego co kojarze coś tu inne dziewczyny wspominały o spasmolinie, ale ja nie znałam takiego leku, bo pewnie bym się przerzuciła na niego:)

Tak dzoasia pisala o spasmolinie. Zapomnialam tez lekarza o to zapytac. Moze to lepiej dziala niz nospa...
Dziekuje :)

Czy któraś z Was spotkała się z zaleceniami zażywania melatoniny, jako „wspomagacza” jakości jajeczek przed stymulacja? Ja czekam na @ i pozniej o ile bedzie wszystko Ok ruszam z długim protokolem:) W trakcie wizyty dostałam zalecenia do suplementacji wit D, folianami, wit C - co miałam już przy poprzednim podejściu, ale jako nowość pojawiła się właśnie ta melatonina. Jak o tym czytałam to faktycznie jest to silny antyoksydant i to pewnie może pomoc, ale zastanawiam się czy ktoś to stosował, czy może moja lekarka jest tak postepowa i wprowadza nowości;)

O melatoninie nie slyszalam... hmm ciekawe?

Hej dziewczyny:) ja dzialam..jestem na lekach immunosupresyjnych equoral i encorton przez 21 dni. Potem mam odczekac i powtorzyc cross match i zobaczymy czy bede miec zielone swiatlo na transfer. Moje pytanie czy mialyscie po tych lekach jakies skutki uboczne? Wzrost wagi zle swmopoczucie? No i przede wszystkim czy po tych lekach udalo sie Wam urodzic zdrowe dzieciatko?

O, czyli kolejny krok naprzód, super!
Ja jestem po immunosupresji - trochę inne zalecenia - przez 14 dni encorton, equoral, azatiopryne i ranigast.
Nie czułam się źle w trakcie brania leków, normalnie chodziłam do pracy, natomiast każdy organizm jest inny i możesz inaczej reagować. Ja to brałam w czerwcu, więc też docent uprzedził mnie, żeby w trakcie brania leków nie opalać się, ale po zakończeniu już można, więc jak tylko skończyłam brać leki to pojechaliśmy na wakacje. W następnym cyklu był transfer i teraz leci 36 tydzień :) :) :)

To może ja odpowiem, jak było u mnie:)
Miałam w zaleceniach brac 3x dziennie nospe. Wiec chyba nie może zaszkodzić;)
I jak długo brałaś ja w takich dawkach?do bety?
Ja nie wiem jak poznać tę skurcze macicy...nie mogę tego wyczaic:( potraficie e to opisać?czy to po prostu ból na samym dole brzucha?

reklama
Dziewczyny, czy wy miałyście jakieś objawy od transferu do bety? Są jakieś które dobrze wróżą?:)
Ja jedyne co to od punkcji bolą mnie piersi, raz mniej raz bardziej..i tyle...wiem że któraś z was pisała i podwyższonej temperaturze, od kiedy powinna się taka utrzymywać? Od transferu?

Do góry