reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

[QUOTE="Dzoannna, post: 17813235, member: 185098".]

Powiedzcie mi, proszę, czy po ivf jest jakieś zalecenie, aby mimo wszystko być od razu na L4 w przypadku ciąży? Jakie są Wasze rady w tym temacie?[/QUOTE]

@Dzoannna Wydaje mi sie normalnie mozna pracowac jesli ma sie lekka prace i nie ma zagrozonej ciazy.

reklama
Kochana dasz rade, jestes mega dzielna i pozytywnie nastawiona, tylko kwestia czasu i doczekasz sie swojego szczescia[emoji9][emoji9][emoji9]
Ja tez mialam cykl z szansa na naturalsa przed ivf i nie wyszlo.
Bedzie dobrze, sloneczko Ci zaswieci i tego Ci zycze!![emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ niech moc bedzie z Toba!!!

Dziekuje Tobie i każdej z Was [emoji8][emoji173]️
Dobrze ze jesteście !!
Bo wszystkie sobie jesteśmy potrzebne [emoji2]
Jestem tylko ciekawa czy teraz będzie chciał spróbować naturalnie czy od razu do ivf

@jagodaaga proga masz ok :)
@Dzoannna zaleceń takich nie ma. Ja pracowałam, mimo że pracę mam ciężką, ale po utracie bliźniaka i krwotoku z polipa 2 ginów popukało się w czoło i praktycznie mąż siłą mnie na zwolnieniu usadził. Jak się sytuacja uspokoiła to wróciłabym do pracy, ale finansowo mi się to nie opłaca (przepadłaby mi premia, która teraz jest wliczana do podstawy).
Ja generalnie uważam, że ciąża to nie choroba, ale uważam też, że po tym, co każda z nas przeszła, ma zupełne prawo iść sobie na zwolnienie od początku, nawet jeśli to tylko widzimisię. Skoro ma być spokojniejsza, to jej się należy, nawet dla psychicznego komfortu.

Dobrze ze jesteście !!
Jestem tylko ciekawa czy teraz będzie chciał spróbować naturalnie czy od razu do ivf
Pocieszę cie ze u mnie na chacie dzisiaj był basen, maz zalał dom. Stwierdził ze weźmie sobie kąpiel a potem zapomniał i pojechał do fryzjera, wody po kostki, wszystkie dywany i chodniczki sie teraz susza na tarasie a ja piorę wszystkie ręczniki jakie mieliśmy w domu i modlę sie zeby panele nie były do wymiany sa troche napuchnięte w miejscu łączeń ale mam nadzieje ze jak wyschną to nie bedzie tak widac.

Dobrze ze jesteście !!

To chyba powinna juz byc Twoja decyzja... czy chcesz od razu podchodzic czy jeszcze probowac... lub przynajmniej wspolna...[emoji6]

Hej dziewczyny mam pytanie. Mam przepisany Menopur. Wykupiłam 1200
Dawki 225 przez 4 dni i wizyta. Od wizyty czyli 5 dzień stymulacji dawka300. I dokupiłam 600.
I teraz moje pytanie. Dlaczego zostało mi tego menopuru 1200 po przyjęciu dawki w 5 dniu? Stresuję się że źle odmierzylam i dlatego zostało tak na oko jedna dawka..

@jagodaaga proga masz ok :)
@Dzoannna zaleceń takich nie ma. Ja pracowałam, mimo że pracę mam ciężką, ale po utracie bliźniaka i krwotoku z polipa 2 ginów popukało się w czoło i praktycznie mąż siłą mnie na zwolnieniu usadził. Jak się sytuacja uspokoiła to wróciłabym do pracy, ale finansowo mi się to nie opłaca (przepadłaby mi premia, która teraz jest wliczana do podstawy).
Ja generalnie uważam, że ciąża to nie choroba, ale uważam też, że po tym, co każda z nas przeszła, ma zupełne prawo iść sobie na zwolnienie od początku, nawet jeśli to tylko widzimisię. Skoro ma być spokojniejsza, to jej się należy, nawet dla psychicznego komfortu.

Dzięki [emoji3]
No wlasnie Dr Debski w artykule pisal niby ze zdrowa ciaza po ivf to taka sama ciaza jak zdrowa naturalna.
Ale zakladajac tak jak piszesz - miliony obaw ktore przezywa kazda kobieta zmagajaca sie z ivf, czesto nieudanych prob, wczesniej czesto inseminacja nieudana, badaniami, czytaniem artykulow o zagrozeniach, statystykach, badaniach itp... nie wiem co lepsze dla zdrowia psychicznego matki. Oczywiscie zalezy indywidualnie od kobiety

reklama
Do góry