reklama
Elessi
Fanka BB :)
Ale progesteron masz super on ci na 100% podskoczy do 20 wiec nie masz o co sie martwicMed art Poznań. Mnie nie chcieli dopuścić bo estradiol był większy niż 60. Jak w końcu zaczęłam stymulację przed transferem to teraz ten progesteron. Ciągle coś...
jagodaaga
Czyli optymalny progesteron do transferu to ok.20?? I jest nadzieja, że on po 2 dniach brania proletux i luteiny tak ładnie podgoni jeśli przy wczorajszej punkcji miałam niziutki coś ok.0.5?Ale progesteron masz super on ci na 100% podskoczy do 20 wiec nie masz o co sie martwic
Śliwka12345
Dziękuję kochana :*Ale progesteron masz super on ci na 100% podskoczy do 20 wiec nie masz o co sie martwic
annemarie
Zarodek tak, ja piszę o pęcherzyku ciążowym
Juz sie prostuje, zacmienie ciazowe[emoji4]z moich madrych ksiazek wynika ze rozbierznosc jest pomiedzy 5-11 mm , pomiedzy 5a 6 tyg ciazy.Wg mnie jeszcze nie ma katastrofy. Nic i tak nie zmienisz[emoji846]wiem ze latwo sie mowi, ale luzuj pory i do nast usg czekaj.I spokojnie [emoji120]nie nerwuj kropusia[emoji173]️
jagodaaga
Dob a, pierwszy zastrzyk zrobiony... bo złego wyboru nie miałam, ok. 2cm od siniaka...i po wstrzyknięciu przy tym siniaku zrobiły się czerwone pregi...matko, dziewczyny zwariuje....ja się nie nadaje do tych wszystkich leków teraz doczytałam żeby nie wstrzykiwać blisko naczyń krwionośnych...a skąd mogę wiedzieć gdzie one są?Ja robie w brzuch, na szczescie nie mam ani jednego siniaka ani po stymulacji ani po ptolutexie (chyba zasluga meza [emoji16]) ale to sa zastrzyki chyba oleiste? Tak gdzies czytalam, wiec ciezej sie rozchodza po organizmie, ja robie w brzuch i mnie nie boli, dopiero po paru minatach czuje obolale to miejsce i trzyma sie do kolejnego dniaJa biorę 2 razy dziennie prolutex i 3x1 lutinus, i mialam progesteron kolo 100, a dzis zrobilam najpierw badanie, a potem prolutex (wieczorem bralam normalnie i lutinus i wieczorem i rano) i wynik byl 36, wiec u mnie zaraz po zastrzyku widac duuza roznice jesli chodzi o poziomNie martw sie, na pewno jest dobrze, sama mowisz ze ciaza jest mlodsza niz zapisal lekarz, wiec pewnie na swoj etap jest akurat [emoji8][emoji8]
Śliwka12345
Myślę że tak. Bo ja badałam w poniedziałek bo lekarz chciał wiedzieć czy endometrium widziało progesteron i też miałam 0.5. Od środy brałam prolutex i lutinus i podskoczylCzyli optymalny progesteron do transferu to ok.20?? I jest nadzieja, że on po 2 dniach brania proletux i luteiny tak ładnie podgoni jeśli przy wczorajszej punkcji miałam niziutki coś ok.0.5?
jagodaaga
A jeszcze w jakich jednostkach ten progesteron?Ja biore od transferu te dawki co ci napisalam, tylko ze w dniu transferu bez wspomagaczy mialam 148, potem zaczelam to wszystko brac i w 3dniu po mialam 106 a w 6 dniu po 98
reklama
Elessi
Progesteron zaczyna rosnac po punkcji wiec bedzie dobrzeCzyli optymalny progesteron do transferu to ok.20?? I jest nadzieja, że on po 2 dniach brania proletux i luteiny tak ładnie podgoni jeśli przy wczorajszej punkcji miałam niziutki coś ok.0.5?
Podziel się: