reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No nerwowo mam od kilku dni..a to nie pomaga...oznaczenie estradiolu to już to po przeliczeniu czyli ok:) no widzisz ...trochę mnie martwi to, 4 jaka...czyli wybrał tylko te co mają 22, 18,18,17...reszta ma po 15, 14, 12...poeiedzisl ze te się nie będą nadawać:( no nic... za baczymy. Piątkuuuu przyjdź juzzz;) dzięki dziewczyny że jesteście, dodajecie niesowitej otuchy:)
Jagódko te 15stki też mogą być dojrzałe. Ja pierwszą stymulacje mialam wcześnie zakończoną bo mialam wysoki poziom estradiolu i ze 40 pęcherzyków na usg(oczywiscie duzo drobnicy) i te 15stki byly dojrzałe wiec i u Ciebie szansa na to jest[emoji6]

Olcia, bardzo mi przykro. Mam nadzieje, że znajdziesz w sobie tą siłę, która pcha do walki. Wierzę, że jak już zaczęłaś walczyć to się nie poddasz, na razie odłożysz miecz i odpoczniesz ale wrócisz po swoje marzenia. Sciskam mocno! :*

To jest niesprawiedliwe :( Przykro mi :( :( :(

Słyszałam o tym, że część lekarzy nie włącza dzwięku na bicie serduszek przez pierwszy trymestr, tylko od prenatalnych. Ma to jakiś związek z nagrzewaniem się głowicy. Wg mojego lekarza, 2-3 sekundy sprawdzanie bicia serduszka nie szkodzą, ale co lekarz to opinia. Co do schodzenia z leków to już kiedyś miałyśmy tutaj dyskusje i też wyszło, że każdy lekarz podchodzi inaczej do tematu. Mój przed każdym zejściem z leków robił mi badania na poziom progesteronu i estradiolu, więc jak masz wątpliwości to zrób sobie badania krwi.
Tak zrobię, masz rację muszę zrobić sobie badania progesteronu i estradionu. Chyba czulabym się bardziej bezpieczniej jakbym jeszcze ten Lutinus trochę pobrała.[/QUOTE]

Ale będziesz brać jeszcze duphaston, więc będziesz mieć wsparcie progesteronu. Łożysko od 12 tygodnia przejmuje wszystkie funkcje (wiadomo, biologia to nie matematyka, u jednych w 11 u innych w 14). Mnie te badania uspokojaly, więc każdemu polecam bo koszt mały a daje jednak pewność że idziemy w dobrym kierunku.

@Elessi nie wytrzymałam i zrobiłam dziś progesteron i jest 11,20 a we wtorek było 13,20 [emoji44]
Czytałam ze poziom progesteronu jest rożny w różnych porach dnia
Mozliwe to ?

to ja chyba też sobie zapodam podwójną daweczkę :) skoro dają takie ilości - w mojej klinice widzę że nie mieli tego w zwyczaju, więc dobrze Was mieć :)
A ja nie miałam nospy :(
tylko relanium. Dużo leków, ale może jeszcze warto brać? Macie jakieś sugestie?

Załączniki

• 15519568525341086005975.jpg
    15519568525341086005975.jpg
    331,9 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Do piątku wzięłam l4. Co powiecie o prowadzeniu auta? Ciągle pracujące nogi na pedalach :) wiem że to brzmi śmiesznie i może przesadzam, ale to nie wpłynie na dzieciaczki? W tych pierwszych dniach?

Do góry