reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤️
MARZEC to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2019-03-07 delfin79 podglądanie maluszka ❤️
2019-03-08 Tina35 beta!!!!
2019-03-08 jagodaaga punkcja
2019-03-09 Babeczki beta!!!!
2019-03-09 Akatombo wizyta przed crio
2019-03-11 Biedroneczka83 połówkowe ❤️
2019-03-11 Kingul podglądanie maluszka ❤️
2019-03-11 sandra777.12 transfer!!!!
2019-03-13 dżoasia podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-03-13 Vinszka transfer!!!!
2019-03-14 annemarie podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-03-14 Dzoannna transfer!!!!
2019-03-15 Vinszka I weryfikacja
2019-03-16 Agonia777 wizyta przed transferem
2019-03-18 Marzycielka7 wizyta u lekarza prowadzącego
2019-03-19 Vinszka II weryfikacja (beta)!!!
2019-03-19 Ela86 usg III trymestru ❤️
2019-03-19 ilmenau podglądanie maluszka ❤️
2019-03-21 delfin79 badanie prenatalne ❤️
2019-03-21 Justyska13 wizyta kontrolna z wynikami
2019-03-22 Vinszka III weryfikacja (beta)!!!
2019-03-27 Dgd połówkowe ❤️
2019-04-10 ilmenau termin porodu
2019-04-15 Mieciu85 termin porodu
2019-04-16 lafantynka termin porodu
2019-04-23 dżoasia II prenatalne ❤️ ❤️
2019-05-03 Sol termin porodu
2019-05-28 Megi1985@ termin porodu
2019-05-28 Ela86 termin porodu
2019-05-31 annemarie termin porodu
2019-06-11 Never give up termin porodu
2019-07-14 sssurykatka termin porodu
2019-07-14 Biedroneczka83 termin porodu
2019-08-11 Dgd termin porodu
2019-08-15 Majaaa termin porodu
2019-08-29 Kingul termin porodu
2019-08-31 dżoasia termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza?
Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

reklama
Dzień dobry!
Dzisiaj czekamy na dobre wieści od @delfin79 - pięknych widoków na podglądaniu dzidzi :)
Za wszystkie działające z krzaków ✊ ✊ ✊ ;)

Ja dzisiaj zaczynam 36 tydzień, wiec będę powoli szukać zastępstwa do prowadzenia kalendarza - to jest naprawdę bardzo łatwe i zajmuje max. 3 minuty rano i 5 wieczorem, żeby uzupełnić kalendarz. Tak więc babeczki na l4 zgłaszajcie się :D

Olka walczyłaś bardzo dzielnie i uda ci się. Teraz przyszedł czas na nijakoś ale wierzę że za chwilę się pozbierasz. Taki czas też jest potrzebny, skoro masz blastki to naprawdę dobrze wróży. Wiem że jest ciężko bo pięć prób, tyle zabiegów zastrzyków ale poddawać się nie ma sensu bo wtedy znaczyłoby że to było bezcelowe. Po raz kolejny napiszę ci żebyś zmieniła klinikę na novum, najlepiej na Zamorę terminy są długię zadzwoń umów się, twoi rodzice wiedzą może pomogą wam finansowo... pozdrawiam cię serdecznie i wiem jal jest ciężko jak człowiek siedzi w czarnej dooopie i nie wie co dalej

No jest trochę zdziwiona że antybiotyku nie mam. To jednak punkcja....już sama nie wiem czy mam się upominać..trzymam kciuki za betę:) czy to były swiezaki?

Ja nie miałam antybiotyku po punkcji, niektóre kliniki stosują profilaktycznie inne nie.

A ja po wczorajszym USG mam mieszane uczucia. Niby mam się nie martwić, bo wszystko ok., ale okazało się, że pojawiły się u dzidzi w mózgu 2 torbielki splotu naczyniówkowego i łożysko narazie nisko (może być przodujące). Torbielki w 90% się wchłaniają, ale jak nie, to nic nie można z tym zrobić. I jak usłyszałam, że mam nie czytać internetu w tym temacie, to mnie jeszcze bardziej zmartwiło. Na łożysko podobno jest jeszcze czas, żeby się podniosło (17tc?). No i wody płodowe są mętne, być może podkrwawiłam do nich. Ale podobno to też nic takiego. Ogólnie lekarz wyluzowany. Ja już trochę mniej... :( Potwierdziło się, że będzie chłopiec. To będzie problem z imieniem. Mi się podobał Mikołaj, ale mąż nie chce nawet słyszeć;)

Łożyskiem się nie przejmuj, ja też miałam bardzo nisko (8mm nad ujściem) na połówkowych a potem w 24 tygodniu ładnie się podniosło. Lekarz mówił, ze to normalne, ze 95% przypadków łożysko się podnosi. W tym czasie jak jest nisko uważaj na siebie, dużo odpoczywaj i nie dźwigaj nic ciężkiego.
Co do torbielek i nieczytania internetu - u mnie na połówkowych wyszła też plamka na serduszku (white spot) i mimo, ze lekarz mówił, ze mam się tym nie martwić bo w 90% to znika jeszcze w życiu płodowym to ja i tak w drodze do domu odpaliłam internet i się naczytałam o wadach serduszka. Dopiero dziewczyny na forum i mój lekarz prowadzący mnie uspokoili i faktycznie, na echo serca kilka tygodniu później już tej plamki nie było.

@Olk@24 jak tam u Ciebie? Pozbierałaś się troszkę...?
@sssurykatka , dziękuję ze pytasz
Jest po prostu nijak... codziennie zmuszam się żeby wstać i iść do pracy... moje serce po raz piąty rozpadło się na milion kawałków , nadziei brak , pieniędzy brak, pomysłów brak , po prostu trzeba się pogodzić z obecnym stanem i próbować nijak żyć[/QUOTE]

Olcia, bardzo mi przykro. Mam nadzieje, że znajdziesz w sobie tą siłę, która pcha do walki. Wierzę, że jak już zaczęłaś walczyć to się nie poddasz, na razie odłożysz miecz i odpoczniesz ale wrócisz po swoje marzenia. Sciskam mocno! :*

4.3 beta 9.8
6.3 beta 2.2 cios nie samowity [emoji23][emoji23][emoji23]

To jest niesprawiedliwe :( Przykro mi :( :( :(

Mam pytanko, czy na USG w 10tc coś Wam sprawdzali dodatkowo? Bo u nas lekarz tylko długość dzieciaczkow i tyle. Nawet nie włączył nam głosu serduszek. Nie mam porównania bo może tak wszędzie jest. No i już odstawil nam Lutinus nie wiem czy nie zawszesnie :(

Słyszałam o tym, że część lekarzy nie włącza dzwięku na bicie serduszek przez pierwszy trymestr, tylko od prenatalnych. Ma to jakiś związek z nagrzewaniem się głowicy. Wg mojego lekarza, 2-3 sekundy sprawdzanie bicia serduszka nie szkodzą, ale co lekarz to opinia. Co do schodzenia z leków to już kiedyś miałyśmy tutaj dyskusje i też wyszło, że każdy lekarz podchodzi inaczej do tematu. Mój przed każdym zejściem z leków robił mi badania na poziom progesteronu i estradiolu, więc jak masz wątpliwości to zrób sobie badania krwi.

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤️
MARZEC to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2019-03-07 delfin79 podglądanie maluszka ❤️
2019-03-08 Tina35 beta!!!!
2019-03-08 jagodaaga punkcja
2019-03-09 Babeczki beta!!!!
2019-03-09 Akatombo wizyta przed crio
2019-03-11 Biedroneczka83 połówkowe ❤️
2019-03-11 Kingul podglądanie maluszka ❤️
2019-03-11 sandra777.12 transfer!!!!
2019-03-13 dżoasia podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-03-13 Vinszka transfer!!!!
2019-03-14 annemarie podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-03-14 Dzoannna transfer!!!!
2019-03-15 Vinszka I weryfikacja
2019-03-16 Agonia777 wizyta przed transferem
2019-03-18 Marzycielka7 wizyta u lekarza prowadzącego
2019-03-19 Vinszka II weryfikacja (beta)!!!
2019-03-19 Ela86 usg III trymestru ❤️
2019-03-19 ilmenau podglądanie maluszka ❤️
2019-03-21 delfin79 badanie prenatalne ❤️
2019-03-21 Justyska13 wizyta kontrolna z wynikami
2019-03-22 Vinszka III weryfikacja (beta)!!!
2019-03-27 Dgd połówkowe ❤️
2019-04-10 ilmenau termin porodu
2019-04-15 Mieciu85 termin porodu
2019-04-16 lafantynka termin porodu
2019-04-23 dżoasia II prenatalne ❤️ ❤️
2019-05-03 Sol termin porodu
2019-05-28 Megi1985@ termin porodu
2019-05-28 Ela86 termin porodu
2019-05-31 annemarie termin porodu
2019-06-11 Never give up termin porodu
2019-07-14 sssurykatka termin porodu
2019-07-14 Biedroneczka83 termin porodu
2019-08-11 Dgd termin porodu
2019-08-15 Majaaa termin porodu
2019-08-29 Kingul termin porodu
2019-08-31 dżoasia termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza?
Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)
Ooo dzięki za dopisanie do kalendarza;) miło że będę miała wasze wsparcie :)

Dziękuje @Dgd !!Piję meliskę ;)Wzielam Ventlin ale nie pomaga póki co.
@sssurykatka jak będzie dobrze to jesteśmy umówione na piwo ;)
@Akatombo będziesz w ciąży -zobaczysz!Trzeba niestety czasu..
@Małgoś86 dziękuje !Piękna beta!Już spokojniejsza?Serduszko pojawia się dopiero od 6 tygodnia i zdarza się,że widać w 8 tyg także meliska Moja Droga -tak mi dziewczyny doradziły ;)
@jagodaaga spokojnie,wiem ,że nerwy nie pomagają a nie masz wpływu na nic. Oddychaj głęboko.Doczytałam ,ze punkcja w piątek czyli jutro.Z lekarzami to już tak jest,że nie wszystko mówią.Jaogoda estradiol 1800 to bardzo ładny!Ja miałam dwa dni przed punkcja 1555 a pobrali aż 10 jajek więc obstawiam,że będziesz mieć więcej niż 4! Chyba ,że to masz jakieś inne oznaczenie.do punkcji na czczo i będziesz smacznie lulać :) Będziemy trzymać kciuki za tą czwóreczkę!Enkorton dostałam dopiero dzień po punkcji (szykowaliśmy się na świeżaka)Mozesz nie miec antybiotyku bo moze bedziecie tez na swiezaka podchodzić?Z reguły dają antybiotyk jak jest odroczony transfer.
@Elessi a co bierzesz na tsh?Życzę Tobie i sobie aby wszystko szło w dobrym kierunku.
@ilmenau dziękuje i czekamy na rozwój sytuacji.
@Estta trzymamy kciuki za zapłodnienie!Co do 2 dniowego zarodka to się nie wypowiem bo ja miałam 4 i 5 podawane ale dziewczyny może coś więcej wiedzą.
@Forget-me-not... dziękuje!Jutro idę na betę zobaczyć przyrost.
@nadzieja xxx bardzo mi przykro :( Wiem jakie to porąbane
@Baylee słodkie maleństwo!!Co za boski widok!!!Łzy chyba ze szczęścia w oczach?:) A dopiero pamiętam jak zaczynałaś :)
@Sili86 trzymamy kciuki za transfer!Za dwie kropeczki!
Stwierdzilam ze jak nie zaczne czegos brac na uspokojenie to wykorkuje doslownie. Nie dosc ze w glowie caly czas soedzi mi ivf, wyniki, itp to jeszcze w pracy kazdy zwala mi na glowe swoje niepowodzenie i sluzbowe problemy zwalajac wine na mnie... kutde to za duzo juz dla mnie i nie wytrzymalam... a do tego wszystkiego okazalo sie ze za pare dni mam dostac okres o hormony m i pewnie szaleja... wrrr
Czy melisa wystarczy na takie nerwy? W jakich ilosciach ja pić by cos pomogla?
Justyna lepiej walnij sobie relanium. Ja już oddychać nie mogę z nerwów więc wiem jak to wykańcza.
@dreamscometrue nie ogarniam tego upływającego czasu!Już takiego dużego masz Szkraba?:)
@Dzoannna dziękuje i czekamy na Twój 14 marca!Co do sauny ja unikałam bo bałam się,że jakaś bakteria się rozwinie.Weź lepiej masaż :)
@sksk trzymam kciuki aby tym razem się udało dojść do transferu.
@sandra777.12 juz niedługo będziesz zasiskać nogi ;)
@Dgd Mikołaj boski :)wszyscy znajomi moi dają teraz Mikołaj :) To będę negocjacje!;) Co do informacji z usg niestety nie pomogę bo u mnie daleka droga ale dziewczyny na pewno coś podpowiedzą.My po tylu przejściach jesteśmy mega wrażliwe na każdą informację ale jeśli lekarz wyluzowany i doświadczony to pozostaje mu wierzyć bo idzie osiwieć.
Pytanko:
Czy miał ktoś Accofil 2 dni po transferze? udało się? Zarodek się zaimplantował?
Ja miałam tak podawane ale 3 transfery z accofil z czego dopiero przy ostatniej coś zachwyciło więc reguły kompletnie nie ma.
@Pini88 ładnie idziesz z tą stymulacją a co będzie finalnie tego żadni herosi nawet nie wiedzą ;)Kiedy punkcja?
@sunrisea ogromne gratulacje!!!Piękna ta Wasza czarnowłosa!!!
2 h przed transferem 2x relanium, 2x nospa forte i tak samo 2h po transferze
2 razy relanium ale jaka dawka?2 czy 5mg ?

Dziękuje @Dgd !!Piję meliskę ;)Wzielam Ventlin ale nie pomaga póki co.
@sssurykatka jak będzie dobrze to jesteśmy umówione na piwo ;)
@Akatombo będziesz w ciąży -zobaczysz!Trzeba niestety czasu..
@Małgoś86 dziękuje !Piękna beta!Już spokojniejsza?Serduszko pojawia się dopiero od 6 tygodnia i zdarza się,że widać w 8 tyg także meliska Moja Droga -tak mi dziewczyny doradziły ;)
@jagodaaga spokojnie,wiem ,że nerwy nie pomagają a nie masz wpływu na nic. Oddychaj głęboko.Doczytałam ,ze punkcja w piątek czyli jutro.Z lekarzami to już tak jest,że nie wszystko mówią.Jaogoda estradiol 1800 to bardzo ładny!Ja miałam dwa dni przed punkcja 1555 a pobrali aż 10 jajek więc obstawiam,że będziesz mieć więcej niż 4! Chyba ,że to masz jakieś inne oznaczenie.do punkcji na czczo i będziesz smacznie lulać :) Będziemy trzymać kciuki za tą czwóreczkę!Enkorton dostałam dopiero dzień po punkcji (szykowaliśmy się na świeżaka)Mozesz nie miec antybiotyku bo moze bedziecie tez na swiezaka podchodzić?Z reguły dają antybiotyk jak jest odroczony transfer.
@Elessi a co bierzesz na tsh?Życzę Tobie i sobie aby wszystko szło w dobrym kierunku.
@ilmenau dziękuje i czekamy na rozwój sytuacji.
@Estta trzymamy kciuki za zapłodnienie!Co do 2 dniowego zarodka to się nie wypowiem bo ja miałam 4 i 5 podawane ale dziewczyny może coś więcej wiedzą.
@Forget-me-not... dziękuje!Jutro idę na betę zobaczyć przyrost.
@nadzieja xxx bardzo mi przykro :( Wiem jakie to porąbane
@Baylee słodkie maleństwo!!Co za boski widok!!!Łzy chyba ze szczęścia w oczach?:) A dopiero pamiętam jak zaczynałaś :)
@Sili86 trzymamy kciuki za transfer!Za dwie kropeczki!

Justyna lepiej walnij sobie relanium. Ja już oddychać nie mogę z nerwów więc wiem jak to wykańcza.
@dreamscometrue nie ogarniam tego upływającego czasu!Już takiego dużego masz Szkraba?:)
@Dzoannna dziękuje i czekamy na Twój 14 marca!Co do sauny ja unikałam bo bałam się,że jakaś bakteria się rozwinie.Weź lepiej masaż :)
@sksk trzymam kciuki aby tym razem się udało dojść do transferu.
@sandra777.12 juz niedługo będziesz zasiskać nogi ;)
@Dgd Mikołaj boski :)wszyscy znajomi moi dają teraz Mikołaj :) To będę negocjacje!;) Co do informacji z usg niestety nie pomogę bo u mnie daleka droga ale dziewczyny na pewno coś podpowiedzą.My po tylu przejściach jesteśmy mega wrażliwe na każdą informację ale jeśli lekarz wyluzowany i doświadczony to pozostaje mu wierzyć bo idzie osiwieć.
Ja miałam tak podawane ale 3 transfery z accofil z czego dopiero przy ostatniej coś zachwyciło więc reguły kompletnie nie ma.
@Pini88 ładnie idziesz z tą stymulacją a co będzie finalnie tego żadni herosi nawet nie wiedzą ;)Kiedy punkcja?
@sunrisea ogromne gratulacje!!!Piękna ta Wasza czarnowłosa!!!

2 razy relanium ale jaka dawka?2 czy 5mg ?
No nerwowo mam od kilku dni..a to nie pomaga...oznaczenie estradiolu to już to po przeliczeniu czyli ok:) no widzisz ...trochę mnie martwi to, 4 jaka...czyli wybrał tylko te co mają 22, 18,18,17...reszta ma po 15, 14, 12...poeiedzisl ze te się nie będą nadawać:( no nic... za baczymy. Piątkuuuu przyjdź juzzz;) dzięki dziewczyny że jesteście, dodajecie niesowitej otuchy:)

reklama
Do góry