Przechodzimy przez to razem, miałam to samo zawód był straszny.Będę walczyć muszę nie odpuszczę ale boli nie samowicie lepiej jakby nie było tej bety
Trzymam za Ciebie mocno i mam nadzieję, że niebawem wyjdzie słońce :*
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Przechodzimy przez to razem, miałam to samo zawód był straszny.Będę walczyć muszę nie odpuszczę ale boli nie samowicie lepiej jakby nie było tej bety
A sprawdzałaś na str. Znany Lekarz?A znacie jakiegoś immunologa rownie dobrego jak dr pasnik ?
Kochana nawet nie wiem co ci napisac bo nie ma słów co ukaja twoj bólBędę walczyć muszę nie odpuszczę ale boli nie samowicie lepiej jakby nie było tej bety
Kochana, nie zamartwiaj się... wiem, wiem, łatwo powiedzieć... Może idź jeszcze do jakiegoś zaufanego lekarza, może to cię uspokoi?Gratuluję chłopca! A Mikołaj to bardzo dobry wybór, mój ukochany ma tak na imię, polecamA ja po wczorajszym USG mam mieszane uczucia. Niby mam się nie martwić, bo wszystko ok., ale okazało się, że pojawiły się u dzidzi w mózgu 2 torbielki splotu naczyniówkowego i łożysko narazie nisko (może być przodujące). Torbielki w 90% się wchłaniają, ale jak nie, to nic nie można z tym zrobić. I jak usłyszałam, że mam nie czytać internetu w tym temacie, to mnie jeszcze bardziej zmartwiło. Na łożysko podobno jest jeszcze czas, żeby się podniosło (17tc?). No i wody płodowe są mętne, być może podkrwawiłam do nich. Ale podobno to też nic takiego. Ogólnie lekarz wyluzowany. Ja już trochę mniej... Potwierdziło się, że będzie chłopiec. To będzie problem z imieniem. Mi się podobał Mikołaj, ale mąż nie chce nawet słyszeć
Ja to spie bez relanium... cały dzien leżę i nic nie robie wszystko robi moj maz, wlasnie czekam na obiad. Dzien przed testem pojechałam na zakupy i przywleklam takie torby ze moj maz zwariował ze złości, a mnie brzuch tak strasznie bolał ze przez godzinę nie wstałam z sofy. Teraz mi zabronił wogole cokolwiek robic, zobaczymy jak długo wytrzyma HehehehNarazie chodzę jak nabąblowana po tym relanium. Spie wiecej. Jestem spokojniesza teraz , niż po 1 transferze. Wtedy miałam te. Dużo stresu przez inne sprawy i chyba byłam w ogóle bardziej jakaś taka wściekła..
Teraz Wyluzowalam. Co ma być to będzie. Póki co. To chyba przez relanium..
Współczuję... brak słów...4.3 beta 9.8
6.3 beta 2.2 cios nie samowity [emoji23][emoji23][emoji23]
4.3 beta 9.8
Gratuluję synka Mi lożysko też się podniosło - w 12 tc bylo nisko, w 20 tc już wysoko. Jeśli chodzi o torbielki to poczytaj u mamyginekolog (chyba w postach o połówkowych) - i innego ibternetu rzeczywiście nie czytaj, to nie są wiarygodne źródła.A ja po wczorajszym USG mam mieszane uczucia. Niby mam się nie martwić, bo wszystko ok., ale okazało się, że pojawiły się u dzidzi w mózgu 2 torbielki splotu naczyniówkowego i łożysko narazie nisko (może być przodujące). Torbielki w 90% się wchłaniają, ale jak nie, to nic nie można z tym zrobić. I jak usłyszałam, że mam nie czytać internetu w tym temacie, to mnie jeszcze bardziej zmartwiło. Na łożysko podobno jest jeszcze czas, żeby się podniosło (17tc?). No i wody płodowe są mętne, być może podkrwawiłam do nich. Ale podobno to też nic takiego. Ogólnie lekarz wyluzowany. Ja już trochę mniej... Potwierdziło się, że będzie chłopiec. To będzie problem z imieniem. Mi się podobał Mikołaj, ale mąż nie chce nawet słyszeć
@sssurykatka , dziękuję ze pytasz@Olk@24 jak tam u Ciebie? Pozbierałaś się troszkę...?
Bardzo mi przykro4.3 beta 9.8
Ja w ogóle nie miałam usg w 10 tc Dopiero prenatalne Co do schodzenia z leków to mi w N.ovum kazali robić co 10-14 dni progesteron i jeśli będzie ok to schodzić z 1 dawki proga. Zostalam na 1 x100 bo mimo donrego progesteronu lekarz prowadzacy uparł się, że.mam brać l.Mam pytanko, czy na USG w 10tc coś Wam sprawdzali dodatkowo? Bo u nas lekarz tylko długość dzieciaczkow i tyle. Nawet nie włączył nam głosu serduszek. Nie mam porównania bo może tak wszędzie jest. No i już odstawil nam Lutinus nie wiem czy nie zawszesnie
Jazda autem w niczym nie zaszkodzi dzieciom, ale jeździe autem zaszkodzi zazywanie relanium. Nie można po nim prowadzić samochodu.Do piątku wzięłam l4. Co powiecie o prowadzeniu auta? Ciągle pracujące nogi na pedalach wiem że to brzmi śmiesznie i może przesadzam, ale to nie wpłynie na dzieciaczki? W tych pierwszych dniach?
Tak.Organizm sam sie oczyści z krwawieniem jak odłoże leki?
Trzymam kciuki:-)Oby dzis zrobilam progesteron i bete, a oficjalnie bete robie za 2 dni[emoji16]Mialam dokładnie tak samo pod koniec lata okazala sie biochemiczna i nic nie mozna bylo zrobic
Mi Dr powiedziała, że wrogi śluz przy in vitro nie ma wpływu bo się omija szyjke...
Nie wiem ile w tym prawdy, ale tak mi powiedział bo sama mam wrogi.