reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzięki [emoji854]
A myslisz ze mozna podac sobie ten dalacin ponownie przed transferem?? To na ewentualne infekcje...

To jest antybiotyk, wiec nie wiem czy można tak sobie samemu dawkować a poza tym to jednak może być niepotrzebne dodatkowe obciążenie dla organizmu. Lepiej weź jakiś probiotyk - np. lactovaginal lub invag

reklama
Dziewczyny z Novum i nie tylko...mam pytanie...czy między końcem stymulacji a punkcja...dostawalysvie jakieś leki? Ja kompletnie nic.oprocz ovitrelle. Nie mam już siły nawet pytać lekarzy co i jak...ale w poprzedniej klinice pamiętam że miałam też antybiotyk i coś jeszcze....czy powinnam się upomnieć o coś? Aha , i nie mam zleconych żadnych badań do punkcji. Tez tak miałyście? Nie mam już sił:(
Kochana niech te 4 jajeczka będą złote i wszystko bedzie dobrze.
Ja przed punkcja nie mialam już żadnych badań z krwi. W dniu punkcji mierzą tylko cisnienie i temperature.
Z leków to nic do punkcji już nie musisz miec. Jedynie folik i d3.
Ja coś tam bralam ale to juz bylo indywidualnie u mnie na ryzyko hiperki no i bralam encorton.
Po punkcji dostaniesz zalecenia i liste leków. Antybiotyk dali mi po punkcji.
Powodzenia w piątek[emoji110] [emoji110] [emoji110]

Cześć, kurcze zastanawiam się a wręcz zamartwiam się bo jest u mnie dopiero 10tc, ciąża bliźniacza a lekarz już od tygodnia kazał odstawić Lutinus, estrofen. Został tylko duphaston 2x1,acard i kleksan, estrofen 2x1, Nie wiem czy nie za wczesnie mi ten Lutinus kazał odstawić. A u Was jak lekarz schodził z leków? :(

A ja ma takie pytanie za 100 punktów: czy kilka dni przed transferem mozna chodzic na saune? to nie zaszkodzi? na pewno mi na relaks pomoze..
Mi moj mowil, ze nie poleca basenow i sauny ani przed punkcja ani transferem
Dziewczyny z Novum i nie tylko...mam pytanie...czy między końcem stymulacji a punkcja...dostawalysvie jakieś leki? Ja kompletnie nic.oprocz ovitrelle. Nie mam już siły nawet pytać lekarzy co i jak...ale w poprzedniej klinice pamiętam że miałam też antybiotyk i coś jeszcze....czy powinnam się upomnieć o coś? Aha , i nie mam zleconych żadnych badań do punkcji. Tez tak miałyście? Nie mam już sił:(
Ja konczylam brac unidox po punkcji czyli antybiotyk, w razie infekcji po punkcji, i dostinex bo miałam zagrozenie hiperki.

Kochane nie moge spac, rano ide na krew.... Zrobie ta bete w 6dniu po transferze, takie mialam dobre podejscie i na luzie a teraz mam stresa...

Kochana niech te 4 jajeczka będą złote i wszystko bedzie dobrze.
Ja przed punkcja nie mialam już żadnych badań z krwi. W dniu punkcji mierzą tylko cisnienie i temperature.
Z leków to nic do punkcji już nie musisz miec. Jedynie folik i d3.
Ja coś tam bralam ale to juz bylo indywidualnie u mnie na ryzyko hiperki no i bralam encorton.
Po punkcji dostaniesz zalecenia i liste leków. Antybiotyk dali mi po punkcji.
Powodzenia w piątek[emoji110] [emoji110] [emoji110]
Po prostu zdziwiona jestem, bo przy poprzedniej stymulacji przed punkcja miałam leki...do tego pytałam o encorton bo mam chorobę autoimmunologiczna to odpowiedział że on nie widzi potrzeby....wiecie jak to jest, chciałoby się brać wszystko co się da jeśli miałoby to zwiększyć szanse na powodzenie.

reklama
Mi moj mowil, ze nie poleca basenow i sauny ani przed punkcja ani transferemJa konczylam brac unidox po punkcji czyli antybiotyk, w razie infekcji po punkcji, i dostinex bo miałam zagrozenie hiperki.

Kochane nie moge spac, rano ide na krew.... Zrobie ta bete w 6dniu po transferze, takie mialam dobre podejscie i na luzie a teraz mam stresa...
No jest trochę zdziwiona że antybiotyku nie mam. To jednak punkcja....już sama nie wiem czy mam się upominać..trzymam kciuki za betę:) czy to były swiezaki?

Do góry