reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja tak samo az czasem mi wstyd lekarza pytac o takie blachostki :)

Ale za to płacisz, więc to jest odpowiedzialność kliniki, żeby dać ci pakiet informacji. Mój lekarz upewniał się trzy razy zanim rozpoczęłam stymulację, że wiem co się ze mną dzieje, jakie mogę mieć objawy itp. Nie możesz pozwolić żeby klinika traktowała cię tylko jako bankomat, to nie fair. Pytaj lekarza o co chcesz, masz prawo wiedzieć dlaczego podejmowane są takie a nie inne decyzje. Oczywiście, że na forum sobie pomożemy, podpowiemy, ale czasem lekarze stosują różne rozwiązania i może być tak, że nikt na forum nie będzie w stanie odpowiedzieć ci na pytanie

Dziś koniec stymulacji...są 4 pęcherzyki do pobrania, reszta nie dogoni ...punkcja w piątek...generalnie cieszę się, ale jakoś martwię się, że tylko 4, że nie wiadomo czy będą dobrej jakości itd. :(

Dziewczyny z Novum i nie tylko...mam pytanie...czy między końcem stymulacji a punkcja...dostawalysvie jakieś leki? Ja kompletnie nic.oprocz ovitrelle. Nie mam już siły nawet pytać lekarzy co i jak...ale w poprzedniej klinice pamiętam że miałam też antybiotyk i coś jeszcze....czy powinnam się upomnieć o coś? Aha , i nie mam zleconych żadnych badań do punkcji. Tez tak miałyście? Nie mam już sił:(
Nie poddawaj sie i główka do góry - bedzie dobrze!
Kazda klinika ma swoje inne delikatnie zalecenia. Ale moze upomnij sie lub dopytaj?

Po ovitrelle lekow juz nie mialam. Dopochwowo dala.cin krem na noc przed sama punkcja. Ale moze nie kazda klinika to sotosuje?
Po punkcji nie mialam zleconych badan, bo mialam odroczony transfer (robiłam krew i bialko ale to zeby sprawdzic temat ew. powiklan po stymulacji bo zle sie czulam i mialam kosmiczny estradiol i duzo komorek).
Jesli transfer bedzie od razu za np 3 dni to pewnie jeszcze lekarz po punkcji powie Ci jakie daje zalecenia i badania.

reklama
Nie poddawaj sie i główka do góry - bedzie dobrze!
Kazda klinika ma swoje inne delikatnie zalecenia. Ale moze upomnij sie lub dopytaj?

Po ovitrelle lekow juz nie mialam. Dopochwowo dala.cin krem na noc przed sama punkcja. Ale moze nie kazda klinika to sotosuje?
Po punkcji nie mialam zleconych badan, bo mialam odroczony transfer (robiłam krew i bialko ale to zeby sprawdzic temat ew. powiklan po stymulacji bo zle sie czulam i mialam kosmiczny estradiol i duzo komorek).
Jesli transfer bedzie od razu za np 3 dni to pewnie jeszcze lekarz po punkcji powie Ci jakie daje zalecenia i badania.
Staram się jak mogę, mam dziś zły dzień...ale chyba pierwszy prostu jestem przemęczona. Co dwa dni po rzemierzam ponad 400 km, do tego praca, wstawanie o 4 rano....jutro będzie lepiej;) musi być. A przed punkcja też nie miałaś żadnych badań?

Do góry