reklama
ilmenau
Fanka BB :)
Ja tak samo az czasem mi wstyd lekarza pytac o takie blachostki
Ale za to płacisz, więc to jest odpowiedzialność kliniki, żeby dać ci pakiet informacji. Mój lekarz upewniał się trzy razy zanim rozpoczęłam stymulację, że wiem co się ze mną dzieje, jakie mogę mieć objawy itp. Nie możesz pozwolić żeby klinika traktowała cię tylko jako bankomat, to nie fair. Pytaj lekarza o co chcesz, masz prawo wiedzieć dlaczego podejmowane są takie a nie inne decyzje. Oczywiście, że na forum sobie pomożemy, podpowiemy, ale czasem lekarze stosują różne rozwiązania i może być tak, że nikt na forum nie będzie w stanie odpowiedzieć ci na pytanie
ilmenau
A ja ma takie pytanie za 100 punktów: czy kilka dni przed transferem mozna chodzic na saune? to nie zaszkodzi? na pewno mi na relaks pomoze..
Ty masz crio, więc wg mnie nie zaszkodzi. Relaksuj się, idź na masaż, do sauny (tylko uważaj na ewentualne infekcje), kosmetyczka, fryzjer i co tam ci jeszcze pomaga
Nie poddawaj sie i główka do góry - bedzie dobrze!Dziewczyny z Novum i nie tylko...mam pytanie...czy między końcem stymulacji a punkcja...dostawalysvie jakieś leki? Ja kompletnie nic.oprocz ovitrelle. Nie mam już siły nawet pytać lekarzy co i jak...ale w poprzedniej klinice pamiętam że miałam też antybiotyk i coś jeszcze....czy powinnam się upomnieć o coś? Aha , i nie mam zleconych żadnych badań do punkcji. Tez tak miałyście? Nie mam już sił
Kazda klinika ma swoje inne delikatnie zalecenia. Ale moze upomnij sie lub dopytaj?
Po ovitrelle lekow juz nie mialam. Dopochwowo dala.cin krem na noc przed sama punkcja. Ale moze nie kazda klinika to sotosuje?
Po punkcji nie mialam zleconych badan, bo mialam odroczony transfer (robiłam krew i bialko ale to zeby sprawdzic temat ew. powiklan po stymulacji bo zle sie czulam i mialam kosmiczny estradiol i duzo komorek).
Jesli transfer bedzie od razu za np 3 dni to pewnie jeszcze lekarz po punkcji powie Ci jakie daje zalecenia i badania.
Agnieś191
Transfer mrozonych zarodkow.A co to jest to crio?
E
Estta
Gość
Albo w piatek albo w poniedzialek bedzie transfer. Nic więcej nie wiem tylko sie zastanawiam czy piatek to nie beda 2-dniowe? I czy to nie za wczesniedawaj znać jaki będzie rozwój zarodeczkow wiesz juz w ktorej dobie beda i czy beda mrozone czy od razu transfer?
reklama
jagodaaga
Staram się jak mogę, mam dziś zły dzień...ale chyba pierwszy prostu jestem przemęczona. Co dwa dni po rzemierzam ponad 400 km, do tego praca, wstawanie o 4 rano....jutro będzie lepiej musi być. A przed punkcja też nie miałaś żadnych badań?Nie poddawaj sie i główka do góry - bedzie dobrze!
Kazda klinika ma swoje inne delikatnie zalecenia. Ale moze upomnij sie lub dopytaj?
Po ovitrelle lekow juz nie mialam. Dopochwowo dala.cin krem na noc przed sama punkcja. Ale moze nie kazda klinika to sotosuje?
Po punkcji nie mialam zleconych badan, bo mialam odroczony transfer (robiłam krew i bialko ale to zeby sprawdzic temat ew. powiklan po stymulacji bo zle sie czulam i mialam kosmiczny estradiol i duzo komorek).
Jesli transfer bedzie od razu za np 3 dni to pewnie jeszcze lekarz po punkcji powie Ci jakie daje zalecenia i badania.
Podziel się: