reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A ja ma takie pytanie za 100 punktów: czy kilka dni przed transferem mozna chodzic na saune? to nie zaszkodzi? na pewno mi na relaks pomoze..

Ja miałam raz lamette przepisaną z estrofemem. W sumie mi to nie pomogło za bardzo. Ale u mnie endo zawsze wzorcowe, więc nigdy tego tematu nie drążyłam jakoś wielce. Hormony u Ciebie ok., ale lekarz musi pogłówkować nad Twoim endometrium. Lepiej, żeby nie puszczał Ci transferu bez przygotowania. Nie wiem co by mogło go pogrubić... Może większa dawka estrofemem? A bierzesz doustnie czy dopochwowo? I jak Twoja dieta i ruch?

Jak dla mnie bomba. Teraz to już w sumie tylko czekać na USG.
@Dgd biorę estrofem 3x1 doustnie, myślisz żeby zwiększyć? A dlaczego pytasz o ruch i dietę? To ma wpływ na endometrium?

Przykro mi że znów pod górkę[emoji20]
Ja podczas stymulacji mialam tak ze 9dc endo bylo ponad 7mm a 11dc 6mm.
W dniu punkcji 13dc bylo 8mm
Pytalam później dwóch lekarzy dlaczego tak sie dzieje i właściwie nie dostałam odpowiedzi. Bylo tylko pytaniem na pytanie czy plamilam.
@Forget-me-not... dzięki za info mam nadzieję, że kolejny cykl będzie super i w końcu zabiorę ze sobą mrozaczkj. A co brałaś przed transferem i w jakiej dawce?

Dziewczyny z Novum i nie tylko...mam pytanie...czy między końcem stymulacji a punkcja...dostawalysvie jakieś leki? Ja kompletnie nic.oprocz ovitrelle. Nie mam już siły nawet pytać lekarzy co i jak...ale w poprzedniej klinice pamiętam że miałam też antybiotyk i coś jeszcze....czy powinnam się upomnieć o coś? Aha , i nie mam zleconych żadnych badań do punkcji. Tez tak miałyście? Nie mam już sił:(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry