reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590] Nie moge doczekac sie twojej jutrzejszej bety [emoji8][emoji8][emoji8][emoji3526]Hej :) a jak wyglada przygotowanie do crio? [emoji846] Tylko endo i progesteron sie przygotowuje pod crio? Mam nadzieję, ze nie bede musiala ale wole wiedzieć w razie czego [emoji6][emoji16]
Życzę ci tego, żebyś nie wiedziała ;)
Ale jeśli już, to są dwie drogi: cykl naturalny albo sztuczny. Na naturalnym nie bierzesz żadnych leków, tylko monitorujesz cykl i czekasz na swoją owulację, potem zastrzyk z pregnylu na peknięcie pęcherzyka, i wchodzi progesteron od tylu dni, iludniowy masz zarodek, a potem transfer.
Na sztucznym od 2 dnia cyklu łykasz estrofem, żeby zablokować owulkę i możesz transferować, kiedy endo będzie ok. W tym drugim przypadku masz mniej wizyt w klinice, ale za to łykasz estrofem, później po transferze też, i dalej w ciąży, ale nie wiem, do kiedy, bo do tak zaawansowanego etapu nie dotarłam ;)

Życzę ci tego, żebyś nie wiedziała ;)
Ale jeśli już, to są dwie drogi: cykl naturalny albo sztuczny. Na naturalnym nie bierzesz żadnych leków, tylko monitorujesz cykl i czekasz na swoją owulację, potem zastrzyk z pregnylu na peknięcie pęcherzyka, i wchodzi progesteron od tylu dni, iludniowy masz zarodek, a potem transfer.
Na sztucznym od 2 dnia cyklu łykasz estrofem, żeby zablokować owulkę i możesz transferować, kiedy endo będzie ok. W tym drugim przypadku masz mniej wizyt w klinice, ale za to łykasz estrofem, później po transferze też, i dalej w ciąży, ale nie wiem, do kiedy, bo do tak zaawansowanego etapu nie dotarłam ;)
Do 12tyg az wytworzy sie w pełni łożysko i przejmie funkcje opieki nad zarodkiem

reklama
Do góry