reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Do punkcji ma byc nisko, niziutkooooo, ma go prawie wcale.nie byc, bo mogloby to swiadczyc o zbyt wczesnej owuacji. Po punkcji ma rosnac, po transferze jeszcze bardziej :)

Kobito daj se ciut na wstrzymanie. Po prostu poczekaj na wynik testu. U mnie progesteron w 5 tc byl jeszcze ponizej 10. Bierzesz dodatkowe leki, ktore nie wychodza we krwi, receptory masz na pewno wysycone. Nie nakrecaj sie, jak sie bedzie mialo udac to sie uda a jak sie nie uda to tym bardziej bedzie bolalo.

Jak na 2dniowy to jest git :)

[emoji870]ano wlasnie tez tak mysle

Do punkcji ma byc nisko, niziutkooooo, ma go prawie wcale.nie byc, bo mogloby to swiadczyc o zbyt wczesnej owuacji. Po punkcji ma rosnac, po transferze jeszcze bardziej :)

Kobito daj se ciut na wstrzymanie. Po prostu poczekaj na wynik testu. U mnie progesteron w 5 tc byl jeszcze ponizej 10. Bierzesz dodatkowe leki, ktore nie wychodza we krwi, receptory masz na pewno wysycone. Nie nakrecaj sie, jak sie bedzie mialo udac to sie uda a jak sie nie uda to tym bardziej bedzie bolalo.

@dżoasia o co chodzi z tymi receptorami ?

Dżoasia , niski niziutki czyli max ile? A po punkcji i transferze jakie to są dobre wartości! ? Wiesz może? No i i jakich jednostkach mówimy;)

Juz zrobilam kolejny test elektroniczny ktory wylicza ilosc hormonow i podaje tydzien ciazy u mnie wyszlo ”ciaza 1-2 tydzien”
Wiec jest pewniak!!! [emoji173]️

Kochana szalejesz normalnie [emoji173]️[emoji4][emoji4][emoji4]
Czekam na cyferki z beta i będzie super [emoji4][emoji4][emoji4]to i tak formalność [emoji7]

Witajcie, moje drogie!
Trochę mnie nie było, bo i pracy nawał, i zrobiliśmy sobie tydzień oddechu i wyjechaliśmy na krótki urlop, ale starałam się śledzić forum, tyle ile mogłam.
Dziś mieliśmy wizytę przed crio, 10 dc. i jest zielone światło, więc podchodzimy do transferu. Tak jak to u mnie bywa, endo nie zachwyca, a ja biorę metforminę, więc winkiem czerwonym się nie poratuję. Wiecie co można pić na lepsze edno poza tym? Chyba tu ktoś pisał o soku, bodajże z żurawiny? Orzechy oczywiście idą w ruch ;)

Witajcie, moje drogie!
Trochę mnie nie było, bo i pracy nawał, i zrobiliśmy sobie tydzień oddechu i wyjechaliśmy na krótki urlop, ale starałam się śledzić forum, tyle ile mogłam.
Dziś mieliśmy wizytę przed crio, 10 dc. i jest zielone światło, więc podchodzimy do transferu. Tak jak to u mnie bywa, endo nie zachwyca, a ja biorę metforminę, więc winkiem czerwonym się nie poratuję. Wiecie co można pić na lepsze edno poza tym? Chyba tu ktoś pisał o soku, bodajże z żurawiny? Orzechy oczywiście idą w ruch ;)

Soku z aronii [emoji847]

Juz zrobilam kolejny test elektroniczny ktory wylicza ilosc hormonow i podaje tydzien ciazy u mnie wyszlo ”ciaza 1-2 tydzien”
Wiec jest pewniak!!! [emoji3590]
[emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590] Nie moge doczekac sie twojej jutrzejszej bety [emoji8][emoji8][emoji8][emoji3526]
Witajcie, moje drogie!
Hej :) a jak wyglada przygotowanie do crio? [emoji846] Tylko endo i progesteron sie przygotowuje pod crio? Mam nadzieję, ze nie bede musiala ale wole wiedzieć w razie czego [emoji6][emoji16]

reklama
Dżoasia , niski niziutki czyli max ile? A po punkcji i transferze jakie to są dobre wartości! ? Wiesz może? No i i jakich jednostkach mówimy;)
Jak powyżej 1,5ng/ml to odwołują transfer. Do transferu nie więcej niz 20, po transferze im wyżej tym lepiej.
Witajcie, moje drogie!
siemię lniane, avocado, nasiona chia, tłuste rybki, suszone morele itp

Do góry