reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Życzę ci tego, żebyś nie wiedziała ;)
Ale jeśli już, to są dwie drogi: cykl naturalny albo sztuczny. Na naturalnym nie bierzesz żadnych leków, tylko monitorujesz cykl i czekasz na swoją owulację, potem zastrzyk z pregnylu na peknięcie pęcherzyka, i wchodzi progesteron od tylu dni, iludniowy masz zarodek, a potem transfer.
Na sztucznym od 2 dnia cyklu łykasz estrofem, żeby zablokować owulkę i możesz transferować, kiedy endo będzie ok. W tym drugim przypadku masz mniej wizyt w klinice, ale za to łykasz estrofem, później po transferze też, i dalej w ciąży, ale nie wiem, do kiedy, bo do tak zaawansowanego etapu nie dotarłam ;)
Ja zawsze na naturalnym i nigdy pregnylu nie robiłam :)
Super, że działacie. To lada dzień? ;)

Witajcie, moje drogie!
Trochę mnie nie było, bo i pracy nawał, i zrobiliśmy sobie tydzień oddechu i wyjechaliśmy na krótki urlop, ale starałam się śledzić forum, tyle ile mogłam.
Dziś mieliśmy wizytę przed crio, 10 dc. i jest zielone światło, więc podchodzimy do transferu. Tak jak to u mnie bywa, endo nie zachwyca, a ja biorę metforminę, więc winkiem czerwonym się nie poratuję. Wiecie co można pić na lepsze edno poza tym? Chyba tu ktoś pisał o soku, bodajże z żurawiny? Orzechy oczywiście idą w ruch ;)

Ja pije sok z aronii - zamiennik winka
A ma podobne wlasciwosci[emoji3]
Morelki itp oczywiscie rowniez[emoji3]
[emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Hej dziewczyny, spałam jak zabita po wczorajszym dniu pełnym emocji. Zadzwoniłam wczoraj tylko do rodziców i siostry z informacja o ciazy ale wpadli w taki szał szczęścia ze obdzwonili chyba wszystkich ludzi jakich znali, dostaliśmy miliony telefonów z gratulacjami, teściowa cały dzien chodziła i płakała ze szczęścia a ja ciagle nie wierze ze to prawda. Powodzenia dziewczyny! Zeby ten rok dla każdej tutaj był szczęśliwy!

Moj Maluszek :) prawie 3cm.9tydzien i drugi dzień ciąży

Nie mogę się napatrzeć :), nieziemskie są takie widoki i zawsze chwytają za serducho.

Juz zrobilam kolejny test elektroniczny ktory wylicza ilosc hormonow i podaje tydzien ciazy u mnie wyszlo ”ciaza 1-2 tydzien”
Wiec jest pewniak!!! ❤️

Gratulację !! Cudowne wieści :)

Witajcie, moje drogie!
Trochę mnie nie było, bo i pracy nawał, i zrobiliśmy sobie tydzień oddechu i wyjechaliśmy na krótki urlop, ale starałam się śledzić forum, tyle ile mogłam.
Dziś mieliśmy wizytę przed crio, 10 dc. i jest zielone światło, więc podchodzimy do transferu. Tak jak to u mnie bywa, endo nie zachwyca, a ja biorę metforminę, więc winkiem czerwonym się nie poratuję. Wiecie co można pić na lepsze edno poza tym? Chyba tu ktoś pisał o soku, bodajże z żurawiny? Orzechy oczywiście idą w ruch ;)

Mi na endo pomaga również olej z wiesiołka, nasiona chia, migdały.

Dziewczęta, ja już po wizycie. Wyniki super i transfer bez zmian. [emoji16] Mam całą siatę leków... [emoji85] Dzieje się! To się dzieje, ależ się cieszę.

Moc kciuków za transfer i wgryzanie się kropka :)

reklama
Hej dziewczyny,
po wczorajszym dniu pełnym emocji dziś wstałam z mega bólem głowy :(

Mieliśmy wczoraj wizytę w klinice. Lekarz prowadzący sam zaproponował accofil (podskórnie, w mniejszych dawkach niż standardowo zaleca dr Paśnik, ale ta mniejsza dawka byłaby codziennie). Oddaliśmy wczoraj próbki krwi na badanie KIR i HLA-C, czekamy na wyniki i zobaczymy czy uda się to jeszcze skonsultować z wujkiem Jarkiem.
Póki co, dziś 2 dc i zaczynam estrofem w dawce 3 x 1. Czy któraś z Was miała taką dawkę? Ostatnio miałam 2dc-10dc 2 x 1, potem 3x1.

Miłego dnia i samych owocnych wieści Kochane :)

Do góry