reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
O to nie zle ja czekam na odpowiednie jajeczka narazie na zastrzykach ja pierwszy raz przystepuje do in vitro i mam nadzieje ze wyjdzie za pierwszym razem ale kto wie heh Zycie

Widze ze dziewczyny pisza ze to wystarczy mam nadzieje za maja racje :-) bo ja sie teraz w ciazy nie moge zamartiac!!! Hehehe [emoji173]️ Ma byc wszystko u ciebie w pozadku bo ja jestem na 100% peena ze tam jest zarodek ktory juz do brzusia leci...

Niech leci i się przedziera tam gdzie trzeba [emoji16][emoji173]️
W piatek kolejne badanie i zobaczymy co mój guru powie [emoji16]
A Ty odpoczywaj spokojnie bo za kilka dobrych miesięcy chce tu zdjęcie widzieć Twojego maleństwa [emoji173]️[emoji7]

Jesli chodzi o progesteron to moj profesor kazal od transferu robic badania progesteronu co 2-3dni, powiedzial ze przez to, ze mialam 12 pecherzykow to ich 'owulacja' wytworzyła duzo progesteronu i w dniu transferu faktycznie bylo 148 ng/ml i ze on będzie mocno spadal, i przepisal lutinus i zastrzyki i po 3 dniach bylo 106,

Powiedzial, ze jest bedzie ponizej 25ng/ml to mam dzwonic, ale jeszcze sie nie stresowac bo to jest z zapasem podane, zeby zdazyc zareagowac :)

Wytłumaczcie mi proszę z tym progesteronem...plisss:(
Do punkcji ma byc nisko, niziutkooooo, ma go prawie wcale.nie byc, bo mogloby to swiadczyc o zbyt wczesnej owuacji. Po punkcji ma rosnac, po transferze jeszcze bardziej :)
Ja po prostu nie chce naciskać lekarza
Bo mówił by zrobić w piatek progesteron a zastrzyk był robiony w środę późnym wieczorem
Martwi mnie to ze boli mnie podbrzusze taki ściskający momentami skurczowy ból
A 10 dni wypada wlasnie w piatek od momentu samego zastrzyku z Pregnylu
Kobito daj se ciut na wstrzymanie. Po prostu poczekaj na wynik testu. U mnie progesteron w 5 tc byl jeszcze ponizej 10. Bierzesz dodatkowe leki, ktore nie wychodza we krwi, receptory masz na pewno wysycone. Nie nakrecaj sie, jak sie bedzie mialo udac to sie uda a jak sie nie uda to tym bardziej bedzie bolalo.
Zamiast się cieszyć to martwię się ta beta 9.8 ze jest za niska moze temu ze 2 dniowy zarodek był podany nie wiem juz sama...
Jak na 2dniowy to jest git :)

reklama
Czesc,
Jutro transfer.
Od paru dni pobolewa mnie "serce" też między lopatkami, raz mniej raz mocniej że czuję spory ból. Chyba muszę jutro powiedzieć o tym lekarzowi.
Aż boję się brać tych wszystkich leków jutro...
Dodam że byłam nalogową palczką, więc na pewno ciągłe branie leków nie pomaga.
Z drugiej strony czego się nie robi dla dzieci.
Trzymam kciuki za Was wszystkie.

Do góry