reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
O to nie zle ja czekam na odpowiednie jajeczka narazie na zastrzykach ja pierwszy raz przystepuje do in vitro i mam nadzieje ze wyjdzie za pierwszym razem ale kto wie heh Zycie

Widze ze dziewczyny pisza ze to wystarczy mam nadzieje za maja racje :-) bo ja sie teraz w ciazy nie moge zamartiac!!! Hehehe [emoji173]️ Ma byc wszystko u ciebie w pozadku bo ja jestem na 100% peena ze tam jest zarodek ktory juz do brzusia leci...

Niech leci i się przedziera tam gdzie trzeba [emoji16][emoji173]️
W piatek kolejne badanie i zobaczymy co mój guru powie [emoji16]
A Ty odpoczywaj spokojnie bo za kilka dobrych miesięcy chce tu zdjęcie widzieć Twojego maleństwa [emoji173]️[emoji7]

Jesli chodzi o progesteron to moj profesor kazal od transferu robic badania progesteronu co 2-3dni, powiedzial ze przez to, ze mialam 12 pecherzykow to ich 'owulacja' wytworzyła duzo progesteronu i w dniu transferu faktycznie bylo 148 ng/ml i ze on będzie mocno spadal, i przepisal lutinus i zastrzyki i po 3 dniach bylo 106,

Powiedzial, ze jest bedzie ponizej 25ng/ml to mam dzwonic, ale jeszcze sie nie stresowac bo to jest z zapasem podane, zeby zdazyc zareagowac :)

Wytłumaczcie mi proszę z tym progesteronem...plisss:(
Do punkcji ma byc nisko, niziutkooooo, ma go prawie wcale.nie byc, bo mogloby to swiadczyc o zbyt wczesnej owuacji. Po punkcji ma rosnac, po transferze jeszcze bardziej :)
Ja po prostu nie chce naciskać lekarza
Bo mówił by zrobić w piatek progesteron a zastrzyk był robiony w środę późnym wieczorem
Martwi mnie to ze boli mnie podbrzusze taki ściskający momentami skurczowy ból
A 10 dni wypada wlasnie w piatek od momentu samego zastrzyku z Pregnylu
Kobito daj se ciut na wstrzymanie. Po prostu poczekaj na wynik testu. U mnie progesteron w 5 tc byl jeszcze ponizej 10. Bierzesz dodatkowe leki, ktore nie wychodza we krwi, receptory masz na pewno wysycone. Nie nakrecaj sie, jak sie bedzie mialo udac to sie uda a jak sie nie uda to tym bardziej bedzie bolalo.
Zamiast się cieszyć to martwię się ta beta 9.8 ze jest za niska moze temu ze 2 dniowy zarodek był podany nie wiem juz sama...
Jak na 2dniowy to jest git :)

reklama
Czesc,
Jutro transfer.
Od paru dni pobolewa mnie "serce" też między lopatkami, raz mniej raz mocniej że czuję spory ból. Chyba muszę jutro powiedzieć o tym lekarzowi.
Aż boję się brać tych wszystkich leków jutro...
Dodam że byłam nalogową palczką, więc na pewno ciągłe branie leków nie pomaga.
Z drugiej strony czego się nie robi dla dzieci.
Trzymam kciuki za Was wszystkie.

Do góry