reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Zamiast się cieszyć to martwię się ta beta 9.8 ze jest za niska moze temu ze 2 dniowy zarodek był podany nie wiem juz sama...

To tym bardziej nie ma prawa byc wysoka[emoji106]musial dojrzec do blaski zaimplantowac sie , to trwalo dluzej niz gdybys dostala blastocyste.Ja juz sie nie martwie[emoji4]

Ogolnie 26dc ale jak byliśmy w 20 dc na wizycie to pęcherzyk miał 24 mm i nie pękł wiec dostałam Pregnyl na pęknięcie
Zastrzyk był w środę wieczorem 27 lutego
Lekarz kazał zbadać progesteron w piatek 8 marca
Ja oczywiście z racji ze wole trzymać reke na pulsie zrobiłam wynik szybciej i dziś jest 13,20
Zapewne chce zobaczyć jaki będzie wynik w piatek i albo będzie kazał odstawić i poczekam na @ albo będzie szansa na szczescie

No ale z tej reki na pulsie tylko nie potrzebnie sie stresujesz, bylo najpierw 10 teraz jest 13.20. Gorzej by bylo gdyby spadal. Cykl naturalny i sztuczny to dwie pary butow.Tego nie mozna porownywac. W piatek bedzie jasne w ktorym kierunku to pojdzie.[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️cierpliwosci kochana[emoji173]️

Nie na sztucznym ale dr mi odrazu zaznaczyl ze rano w dniu transferu mam zrobic badania i jak wyjdzie ponizej 20 to po transferze jak beda wyniki mam do niego przyjechac po recepte na zastrzyki wiec chyba uznal ze to wazne dla zarodka zeby beta byla powyzej 20 i tego dnia kazal mi odrazu wziasc zastrzyk jak tylko od niego wyszlam i jeszcze raz w nocy zeby doladowac sie tym progesteronem

Oczywiscie ze to wazne , bo na sztucznym cyklu twoj organizm ma o wiele za malo prg o ile wogole go ma.pomimo to cykl sztuczny i naturalny to nie to samo.

Zamiast się cieszyć to martwię się ta beta 9.8 ze jest za niska moze temu ze 2 dniowy zarodek był podany nie wiem juz sama...
Beta po wyzej 5 to juz ciaza nic sie nie martw czekaj na przyrost
Zarodek 2 dni to malenstwo
3dpt blastka
4,5dpt zarodek znajduje miejscowke
6,7dpt zarodek sie zagniezdza
Po 48h zaczyna produkowac bete
Pierwsza beta u ciebie pojawic sie powinna dopiero po 9 dniach

No ale z tej reki na pulsie tylko nie potrzebnie sie stresujesz, bylo najpierw 10 teraz jest 13.20. Gorzej by bylo gdyby spadal. Cykl naturalny i sztuczny to dwie pary butow.Tego nie mozna porownywac. W piatek bedzie jasne w ktorym kierunku to pojdzie.[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️cierpliwosci kochana[emoji173]️

Muszę być spokojna i cierpliwa [emoji4]
Tak bardzo bym chciała żeby się udało a mąż jeszcze bardziej choć widzę ze myśli jego krążą wokół tego czy się uda czy nie

Oczywiscie ze to wazne , bo na sztucznym cyklu twoj organizm ma o wiele za malo prg o ile wogole go ma.pomimo to cykl sztuczny i naturalny to nie to samo.
Wiem dlatego chce zeby zadzwonila do dr zeby jej powiedzial czy w jej sytuacji to wystarczy czy nie ja wiem tylko to co mi powiedzial moj dr. Ale jesli macie inne informacje to super to i ja sie teraz o nia nie bede martwic bo ja mega bym chciala zeby sie udalo u niej naturalnie :-)

Muszę być spokojna i cierpliwa [emoji4]
Tak bardzo bym chciała żeby się udało a mąż jeszcze bardziej choć widzę ze myśli jego krążą wokół tego czy się uda czy nie
Widze ze dziewczyny pisza ze to wystarczy mam nadzieje za maja racje :-) bo ja sie teraz w ciazy nie moge zamartiac!!! Hehehe ❤️ Ma byc wszystko u ciebie w pozadku bo ja jestem na 100% peena ze tam jest zarodek ktory juz do brzusia leci...

reklama
Wiem dlatego chce zeby zadzwonila do dr zeby jej powiedzial czy w jej sytuacji to wystarczy czy nie ja wiem tylko to co mi powiedzial moj dr. Ale jesli macie inne informacje to super to i ja sie teraz o nia nie bede martwic bo ja mega bym chciala zeby sie udalo u niej naturalnie :-)

Ja kazdemu zycze zeby sie udalo, czy tak czy tak[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Do góry