reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Elessi, ty mialas transfer na cyklu naturalnym?
Sorry ze pytam , ale nie ogarniam tej debaty o progesteron[emoji23]
Nie na sztucznym ale dr mi odrazu zaznaczyl ze rano w dniu transferu mam zrobic badania i jak wyjdzie ponizej 20 to po transferze jak beda wyniki mam do niego przyjechac po recepte na zastrzyki wiec chyba uznal ze to wazne dla zarodka zeby beta byla powyzej 20 i tego dnia kazal mi odrazu wziasc zastrzyk jak tylko od niego wyszlam i jeszcze raz w nocy zeby doladowac sie tym progesteronem

Marzycielka , jesli to wszystko dobrze rozumiem, jestes teraz w fazie lutealnej cyklu jajnikowego gdzie wartosc max wynosi okolo 18 ng/ml. Najwieksze stezenie wypada 7 dni po owulacji czyli 21-23 dc. U ciebie jest 13.20ng.Czyli wcale nie tak zle. Ktory to jest dc u Ciebie?

Ogolnie 26dc ale jak byliśmy w 20 dc na wizycie to pęcherzyk miał 24 mm i nie pękł wiec dostałam Pregnyl na pęknięcie
Zastrzyk był w środę wieczorem 27 lutego
Lekarz kazał zbadać progesteron w piatek 8 marca
Ja oczywiście z racji ze wole trzymać reke na pulsie zrobiłam wynik szybciej i dziś jest 13,20
Zapewne chce zobaczyć jaki będzie wynik w piatek i albo będzie kazał odstawić i poczekam na @ albo będzie szansa na szczescie

Moj Maluszek :) prawie 3cm.9tydzien i drugi dzień ciąży

Załączniki

• IMG_20190305_134616.jpg
    IMG_20190305_134616.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 104
reklama
Do góry