reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie przesadzajmy z tym progesteronem, wielkosc 20 to juz bardzo duzo . Oczekuje sie takiej okolo 10 dni po transferze.Jezeli w dniu trasferu jest okolo 5-10 to jest juz dobry wynik. Tym bardziej przy sztucznych cyklach.
No widzisz a moj odrazu kazal mi brac zastrzyki ale ja tam mu ufam w koncu sie udalo :-)

reklama
Nie przesadzajmy z tym progesteronem, wielkosc 20 to juz bardzo duzo . Oczekuje sie takiej okolo 10 dni po transferze.Jezeli w dniu trasferu jest okolo 5-10 to jest juz dobry wynik. Tym bardziej przy sztucznych cyklach.

Ja po prostu nie chce naciskać lekarza
Bo mówił by zrobić w piatek progesteron a zastrzyk był robiony w środę późnym wieczorem
Martwi mnie to ze boli mnie podbrzusze taki ściskający momentami skurczowy ból
A 10 dni wypada wlasnie w piatek od momentu samego zastrzyku z Pregnylu

Zadzwon i nic sie nie przejmuj, powiedz ze twoja przyjaciolka ci kazala najwyzej ci powie zebys mnie nie suchala heheheh, niech ci przepisze zastrzyki czy cos zeby troche ci ten progesteron podskoczyl, to nie zaszkodzi a kto wie moze sie uda. Ja tam wierze, moze wam nie wychodzilo wczesniej bo byl problem z komorkami a teraz taka okazja ze ona byla i taka podrasowana lekami, napewno tam juz blastka wypada dzis z jajowodow i bedzie szukac sobie miejscowki na kolejne 9 miesiecy :-)

Wysle mi na spokojnie wynik pod wieczór zobaczymy co powie

W jakich jednostkach takie wartości tego progesteronu?

IMG_3630.JPG

reklama
Marzycielka , jesli to wszystko dobrze rozumiem, jestes teraz w fazie lutealnej cyklu jajnikowego gdzie wartosc max wynosi okolo 18 ng/ml. Najwieksze stezenie wypada 7 dni po owulacji czyli 21-23 dc. U ciebie jest 13.20ng.Czyli wcale nie tak zle. Ktory to jest dc u Ciebie?

Do góry