reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
HORMONY Hormon tyreotropowy - TSH TSH < 0,005 uU/ml 0,27 - 4,2 Trójjodotyronina wolna - fT3 fT3 2,15 pg/ml 2,6 - 5,1 Tyroksyna wolna - fT4 fT4 0,83 ng/dl

ja już nie mam sił -3 tyg ponad biorę thyrozol 20mg- przez pierwsze dwa tyg. 2x teraz 1x dziennie...a wyniki prócz ft4 takie same....z takimi wynikami mogę zapomnieć o transferze........napisałam do mojej pani doc-ale szczerze mam doła... no i nie wiem czy robić teraz tą krzywą przy takiej tarczycy- podobno się wiąże doradżcie mądre głowy.:(

Witam drogie wojowniczki.Dzis postanowiłam się w końcu umówić z moja doktor od in vitro (narazie nie mogę się dodzwonic)wczoraj byłam u gineko żeby zrobić cytologie i pytała kiedy następny transfer planujemy mów i żeby dzwonić tam już bo pewnie zleca jeszcze raz hormony do przebadania. Więc zejdzie.Jestem 7 miesięcy po pierwszym porodzie.Jak myślicie jakie aktualne badania będę musiała mieć przystępując do samego transferu?

Na 100% cały pakiet infekcyjnych i pewnie reszta od Twoich wskazań. Super że znów zaczynasz starania :)

To Cię zaskoczę :D Zapłaciłam jak za normalną wizytę z usg. Ta moja Inga nie patrzy gdzie zedrzeć tylko sobie przełącza jak, kiedy i co tam chce i ogląda ;) A to było nawet 4D, choć nie wiem czym się różni od 3d
No i szyjke też mi zmierzyła po łuku a nie po jakiejś tam prostej przekątnej. Oj stęskniłam się za nią :D
3d to film a 4d to chyba zdjecia tzn na ktoryms nie widac ruchu dziecka chyba... moze cos pomieszalam

reklama
@adunnnia90 u nas tez od listopada infekcje szczerze juz mam dosyć 11 miesięcy spokoju a teraz 2 tyg przerwy i katar a to chrypka dziś zaczął pokaslywac to zaczynamy syrop wykrztusny ten katar wyjątkowo uparty juz 7 dni i męczący boję się żeby niżej nie zeszło. Ja tez juz czekam i wypatruje wiosny. ..
No to u nas tak samo. Rok nie chorowali, a po roku jakąś tragedia. Teraz od niedzieli obydwoje na antybiotyku... I oczywiście do tyłu że szczepieniem jesteśmy. A Ty jak się czujesz? Ja też już czekam z utęsknieniem na ciepelko i słoneczko.

Do góry