Sol
Fanka BB :)
Jaki cudak I jak pięknie już widać. Gratulacje ciotka! [emoji3590]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jaki cudak I jak pięknie już widać. Gratulacje ciotka! [emoji3590]
Niewazne co., byle w koncu zapelnic ta pustke w mieszkaniuCudnosci!!!
Hehe, ciekawe czy będzie u was w domu babiniec czy równowaga
Jeszcze nie wiadomo, dr powiedziala, ze chyba wyglada na dziewczynke, sie zobaczy wazniejsza info to dla mnie czy zdroweSuper fajnie cieszę się bardzo odpoczywajcie jak najwięcej pozdrówka :* czyli na razie wiadomo że jest dziewczynka , a drugie nie chciało się pokazać. W końcu mamuśka pamiętam jak pisałaś kiedyś tak do mnie
Dzisiaj u mnie 11+4 i dobry sprzet drAsiu, cudo a w jakim miesiącu dowiedziałas się jakiej płci są bobaski?
Ja mialam dzisiaj siodme hahaha ;P na nfz to juz bym limit na trzecia ciaze wykorzystywala12tc to wcześnie, a potem uzupełnienie, że parka. Ale super usłyszeć taka wiadomość ja tak średnio się czuje, apetyt słaby, zmęczona jestem jak tylko coś zrobię, ale najgorzej bo coś mnie zaczyna chyba rozkładać. Głowa mnie strasznie boli+ ból gardła. Robię sobie inhalacje z amolu, ale to nic nie pomaga :/ jak często miałaś usg w ciąży?
Teraz taka pogoda... Paracetamol sobie wejz za wczasu. U nas co chwilę teraz któryś katar albo kaszel... Ja praktycznie cała ciąże spałam już o godz 19-20. Padłam jak Dziecko. I spałam też do 9-10. Naszczescie ominely mnie problemy z pęcherzem. Wogole w nocy nie musiałam wstawać. Za to jak przychodziła godz 16 to straszne mdłości... Nic nie przelklam. Usg miałam co 2-3 tyg.12tc to wcześnie, a potem uzupełnienie, że parka. Ale super usłyszeć taka wiadomość ja tak średnio się czuje, apetyt słaby, zmęczona jestem jak tylko coś zrobię, ale najgorzej bo coś mnie zaczyna chyba rozkładać. Głowa mnie strasznie boli+ ból gardła. Robię sobie inhalacje z amolu, ale to nic nie pomaga :/ jak często miałaś usg w ciąży?
Dobry sprzęt to podstawa, a jak się wogole czujecie? [emoji4]Niewazne co., byle w koncu zapelnic ta pustke w mieszkaniu
Jeszcze nie wiadomo, dr powiedziala, ze chyba wyglada na dziewczynke, sie zobaczy wazniejsza info to dla mnie czy zdrowe
Dzisiaj u mnie 11+4 i dobry sprzet dr
Ja mialam dzisiaj siodme hahaha ;P na nfz to juz bym limit na trzecia ciaze wykorzystywala
Cud, miód... Śliczna dzidzia rośnie. Strasznie się cieszę, że wszystko ok. z dzieciaczkami. Teraz tylko matka nie szaleje i za kilka miesięcy mieszkanko będzie zapełnioneCześć cioteczki! My już po wizycie. Nasza pani doktor jak zwykle cudowna Dużo poopowiadała, dużo potłumaczyła, pokazała co trzeba itp
Zdjęcie udalo się zrobić tylko mi, bo moje rodzeństwo sobie spało odwrócone pleckami. Za to ja nadrabiam za nas oboje i fikam jak tylko mogę. No i pani doktor powiedziała, że chyba jestem dziewczynką. Wg om 11+4, wg usg 12+5 (6,2cm) i 12+2 (5,9cm).
Za to matka ma się zachowywać jak inkubatorek, duuuużo leżeć, nawet na spacery za bardzo nie wychodzić, bo szyjka choć w normie to długość szału nie robi. Na szczęście łożysko, które w sobote było prawie całe na szyjce dziś jest już dużo wyżej Ze strachu przed wizytą matka miała wywalone ciśnienie
A to ja
No to mnie dziewczyny zaskoczyłyście. Jakoś miałam wyobrażenie, że to wszystko wygląda jak na IP w szpitalu lub przychodni na NFZ, gdzie się siedzi i czeka w nieskończoność na swoją kolejkę Ale ja ostatnio u ginekologa na NFZ byłam chyba w 2004 r. więc wyobrażenie mam z tamtego czasu.Wooow, toś mi zaimponowała dziewczyno
Pewnie kwestia charakteru, ja bym spanikowała
Cześć, gratulacje Co do kwasu od siebie potwierdzam, co napisały dziewczyny
Mi też polecano, próbowałam brać... ale mamo co się po tym działo to aż nie wypada opisywać Nie masz zadnych ekhm sensacji jelitowych?
Odstawilam i kupiłam takie bez żelaza, mama dha. Na razie znoszę dobrze i nie mam anemii. Podobno jak się pobierze ok tygodnia to później przechodzi ale boję się spróbować jeszcze raz
Potwierdzam, chodzę na nfz i nie jest źle. Mniej usg niż prywatnie, ale u mnie wszystko ok więc nie ma potrzeby by robić częściej. Zobaczymy jak będzie dalej
A gdzie Ty szeroka?? Pamiętam jak wstawiałaś zdjęcie brzuszka kiedyś, to bym powiedziała, że raczej drobniejsza niż szersza. Ale tak czy inaczej, to ja się zastanawiam co ja zrobię jak dzidzia będzie miała 3,5 kg Bo ja znowu chudziak.Surcia[emoji23]plusy bycia szerokiej w doopie to sa, bo kosci miednicy ladnie sie rozchodza, i ci powiem rodzilam go 20 min[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Wielkie gratulacje! Ale dzisiaj piękny dzień na forumMy po prenatalnych, 12t6d. Dzidzia ma 6,9cm. Wszystkie pomiary wyszły dobrze, w normach. Niestety płci maleństwo nie odkryło przed nami
Jak piszecie o tej służbie zdrowia w Anglii, to aż oczy przecieram. Faktycznie z ciążą ciężko. Wydawać by się mogło że taki postępowy kraj...U mnie wizyta u ginekologa jednorazowa z usg ale bez żadnych innych badań to £120. Drogo ale na prawdę nie da się porównać wiedzy i rzetelnosci lekarza z midwife z cm do mierzenia brzucha a nawet i lekarzy ginekologow.
Ja byłam u mojej midwife na razie 3x może jeszcze raz pójdę i to by było na tyle na całą ciąże...
Ja mam ciąże zagrożona a ani razu nie proponowano mi żeby zmierzyć mi szyjke albo zrobić badanie dopochwowo. Wszystko jest przez brzuch i jak Mieciu pisał byle szybko i do następnej wizyty albo już najlepiej do porodu od razy...
Ogolnie dobrze, w sumie malo mnie juz mdli, za to znowu wzdecia mam takie ze az jelita mnie bola, choc zaparc jakichs wiekszych brak. Ale cos musi sie dziac, zeby nudno nie bylo. I jak cos to wcale nie narzekam, to tak bardziej informacyjnie nie po to tyle czasu walczylam, zeby biadolicDobry sprzęt to podstawa, a jak się wogole czujecie? [emoji4]
Oliwia i Filip ciotka [emoji2960][emoji28] dobrze i nie dobrze. Teraz taki sezon że co chwila któryś albo kaszel albo smary... Ale byle do wiosny [emoji16]Ogolnie dobrze, w sumie malo mnie juz mdli, za to znowu wzdecia mam takie ze az jelita mnie bola, choc zaparc jakichs wiekszych brak. Ale cos musi sie dziac, zeby nudno nie bylo. I jak cos to wcale nie narzekam, to tak bardziej informacyjnie nie po to tyle czasu walczylam, zeby biadolic
A jak Oliwcia i Piotrus?
Haha no mowilam ze juz rozum u mnie nie ten oczywiscie, ze FilipekOliwia i Filip ciotka [emoji2960][emoji28] dobrze i nie dobrze. Teraz taki sezon że co chwila któryś albo kaszel albo smary... Ale byle do wiosny [emoji16]