reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja na krótkim protokole stymulacje zaczęłam 2dc. 10 dni stymulacji a w 13dc punkcja. Stymulacja zwykle moze trwac tak od 7 do 14 dni zalezy jak kto reaguje na leki.
Ej to jak to jest... przyjmijmy ze jestem podczas stymulacji i dzis dostalam kolo godz 17 miesiaczke to lek podaje sobie nastepnego dnia rano? A jesli bym dzis w nocy dostala miesiaczke o 4 to jak wtedy? U mnie jest tak ze ja już pierwszego dnia jestem zalana a drugiego dnia to juz potop.

Ok to już wiem mniej więcej kiedy sie stymulacja zaczyna ;) kolejne moje pytanie- ile dni po stymulacji czeka sie na punkcje?
Kochana a wiec 2-3 dc zaczynasz przyjmowac leki, ok 8dc idziesz na usg zeby zobaczyc czy organizm dobrze reaguje i czy pojawily sie pecherze (czasem dr zwieksza dawke lekow albo cos dodaje) jesli pecherze osiagaja minimum 18mm ( u mnie to bylo 11dc ale u kazdego jest inaczej dlatego chodzisz na usg) lekarz przepisuje ci zastrzyk ktory musisz wziasc 36h przed punkcja, potem punkcja a po 5 dniach transfer

Ej to jak to jest... przyjmijmy ze jestem podczas stymulacji i dzis dostalam kolo godz 17 miesiaczke to lek podaje sobie nastepnego dnia rano? A jesli bym dzis w nocy dostala miesiaczke o 4 to jak wtedy? U mnie jest tak ze ja już pierwszego dnia jestem zalana a drugiego dnia to juz potop.
Stymulacje mozna zaczac do 4dc wiec jesli dzis dostaniesz to to jest 1dc a to o ktorej godzinke to nie ma znaczwnia, jesli obudzisz sie rano z @ to zacznij np 2dc a jak dostaniesz popoludniu czy pod wieczor to zacznij np 3dc to nie ma wiekszego znaczenia wiec sie tym nie stresuj a zastrzyki bierzesz na wieczor przynajmniej ja tak mialam miedzy 21-22 codziennie po chyba 6 dniach zaczynasz brac dodatkowo zastrzyk rano na zatrzymanie owulacji i tak bierzesz te 2 zastrzyki az pecherze beda dojrzale potem robisz wieczorem zastrzyk 36h przed punkcja i koniec czekasz na punkcje

Ostatnia edycja:

Wg mojego lekarza dzisiaj nie liczysz, jutro liczy się jako pierwszy dzień cyklu. Jak masz zastrzyki od 2 dc to pierwszy zastrzyk powinnaś wziąć w sobotę.

Naprawdę? Aż mi buziak do ekranu się ucieszył [emoji16][emoji847]
Ale pamiętasz sama pierwsza tak krakałaś ze razem z brzuchami się miniemy [emoji6]wiec i niech się uda ze razem będziemy mieć punkcję i transfer [emoji7]
ja juz jestem po punkcji mialam hiperke wiec do transferu podchodzic w tym cyklu :-) @ Wypada mi w sobote wiec czekam z utesknieniem transfer mam planowany na 17dc ale to bedzie wszystko zalezalo od usg

reklama
Do góry