reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja na krótkim protokole stymulacje zaczęłam 2dc. 10 dni stymulacji a w 13dc punkcja. Stymulacja zwykle moze trwac tak od 7 do 14 dni zalezy jak kto reaguje na leki.
Ej to jak to jest... przyjmijmy ze jestem podczas stymulacji i dzis dostalam kolo godz 17 miesiaczke to lek podaje sobie nastepnego dnia rano? A jesli bym dzis w nocy dostala miesiaczke o 4 to jak wtedy? U mnie jest tak ze ja już pierwszego dnia jestem zalana a drugiego dnia to juz potop.

Ok to już wiem mniej więcej kiedy sie stymulacja zaczyna ;) kolejne moje pytanie- ile dni po stymulacji czeka sie na punkcje?
Kochana a wiec 2-3 dc zaczynasz przyjmowac leki, ok 8dc idziesz na usg zeby zobaczyc czy organizm dobrze reaguje i czy pojawily sie pecherze (czasem dr zwieksza dawke lekow albo cos dodaje) jesli pecherze osiagaja minimum 18mm ( u mnie to bylo 11dc ale u kazdego jest inaczej dlatego chodzisz na usg) lekarz przepisuje ci zastrzyk ktory musisz wziasc 36h przed punkcja, potem punkcja a po 5 dniach transfer

Ej to jak to jest... przyjmijmy ze jestem podczas stymulacji i dzis dostalam kolo godz 17 miesiaczke to lek podaje sobie nastepnego dnia rano? A jesli bym dzis w nocy dostala miesiaczke o 4 to jak wtedy? U mnie jest tak ze ja już pierwszego dnia jestem zalana a drugiego dnia to juz potop.
Stymulacje mozna zaczac do 4dc wiec jesli dzis dostaniesz to to jest 1dc a to o ktorej godzinke to nie ma znaczwnia, jesli obudzisz sie rano z @ to zacznij np 2dc a jak dostaniesz popoludniu czy pod wieczor to zacznij np 3dc to nie ma wiekszego znaczenia wiec sie tym nie stresuj a zastrzyki bierzesz na wieczor przynajmniej ja tak mialam miedzy 21-22 codziennie po chyba 6 dniach zaczynasz brac dodatkowo zastrzyk rano na zatrzymanie owulacji i tak bierzesz te 2 zastrzyki az pecherze beda dojrzale potem robisz wieczorem zastrzyk 36h przed punkcja i koniec czekasz na punkcje

Ostatnia edycja:

Wg mojego lekarza dzisiaj nie liczysz, jutro liczy się jako pierwszy dzień cyklu. Jak masz zastrzyki od 2 dc to pierwszy zastrzyk powinnaś wziąć w sobotę.

Naprawdę? Aż mi buziak do ekranu się ucieszył [emoji16][emoji847]
Ale pamiętasz sama pierwsza tak krakałaś ze razem z brzuchami się miniemy [emoji6]wiec i niech się uda ze razem będziemy mieć punkcję i transfer [emoji7]
ja juz jestem po punkcji mialam hiperke wiec do transferu podchodzic w tym cyklu :-) @ Wypada mi w sobote wiec czekam z utesknieniem transfer mam planowany na 17dc ale to bedzie wszystko zalezalo od usg

reklama
Do góry