reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny , wczoraj w nocy bolał mnie brzuch . Poszłam do łazienki zobaczyłam , że plamie. Byłam sama w domu. Ubralam się, wsiadłam w samochód i pojechałam do szpitala. Cała drogę płakałam. Zrobili mi Usg, serduszko na szczescie bije. Ciąża rozwija się prawidłowo . Lekarz powiedział, że mam krwiaka, który się goi stąd to krwawienie. Ostatnio 5 stycZnia miałam usg i lekarz powiedział, że krwiak się wchlonal a teraz znowu się pojawil. Boję się. Muszę zostać w szpitalu do jutra. Zalamalam się totalnie.
Ja miałam dwa razy krwiaki. Do tego jeden poważny krwotok. Musisz bardzo uważac na siebie. Nic sie nie boj , bedzie dobrze.

reklama
Witam Ladies,
1. Byłam z tym niskim prawie zerowym TSH u lekarza. Zrobili mi usg tarczycy i tonę badań z krwi jakieś anty Lh i inne. Podobno do 10% kobiet w ciąży tak ma ze mega wysoki poziom bety (a taki chyba mam skoro do teraz wymiotuje pół dnia) wygasza TSH i mam się nie przejmować.
2. Miałam usg - 2 komory serca ręce nogi wszystko jest.
3. Młodzież przyspieszyła bo było opóźnienie tygodniowe względem transferu a teraz już wiek według transferu.
Teraz tylko czekam na prenatalne i może zacznę się cieszyć....
Ściskam Was mocno i trzymam kciuki za każda z osobna i wszystkie razem. Rzadko i mało dokładnie teraz tu czytam bo chodzę do pracy a potem śpię.
BuziAki
Wasza [emoji221][emoji221][emoji221][emoji221][emoji221][emoji221]

Ps. Czy to prawda e kwas foliowy tylko w 1 trymestrze mam brać? Zapomniałam się zapytać a tak słyszałam.
Ja mam do końca brac..

No zryte to malo powiedziane . Ja to nawet boje sie cokolwiek kupowac dla maluszka, wiec tak pokatnie w pare rzeczy sie zaopatrzylam. Ale musze chyba przezwyciezyc ta schize bo bidoka nie bede miala w co ubrac ;). W UK jest 39 tygodni macierzynskiego.
Jesuniu, 27 tydzień, kup Mietkowi coś bo z gołym tyłkiem będzie latał :) :) :) Ja obiecałam sobie, że po połówkowych zrobię pierwsze nieśmiałe zakupy, a po 25 tyg zacznę szukać cięższego osprzętu typu wózek i łózeczko. Może plan wyjdzie :)
Witam Ladies,
1. Byłam z tym niskim prawie zerowym TSH u lekarza. Zrobili mi usg tarczycy i tonę badań z krwi jakieś anty Lh i inne. Podobno do 10% kobiet w ciąży tak ma ze mega wysoki poziom bety (a taki chyba mam skoro do teraz wymiotuje pół dnia) wygasza TSH i mam się nie przejmować.
3. Młodzież przyspieszyła bo było opóźnienie tygodniowe względem transferu a teraz już wiek według transferu.
Ściskam Was mocno i trzymam kciuki za każda z osobna i wszystkie razem. Rzadko i mało dokładnie teraz tu czytam bo chodzę do pracy a potem śpię.
BuziAki

Ps. Czy to prawda e kwas foliowy tylko w 1 trymestrze mam brać? Zapomniałam się zapytać a tak słyszałam.
Brawo Biedrona bardzo się cieszę, mój ty partyzancie! Kiedy prenatalne? Ja w drugim trymestrze zaczęłam brać tylko mama dha, ale z tego co widzę tam.jest kwas foliowy. Co tam, nie zaszkodzi. Ściskam Cię Owadzie!

Jesuniu, 27 tydzień, kup Mietkowi coś bo z gołym tyłkiem będzie latał :) :) :) Ja obiecałam sobie, że po połówkowych zrobię pierwsze nieśmiałe zakupy, a po 25 tyg zacznę szukać cięższego osprzętu typu wózek i łózeczko. Może plan wyjdzie :)

Brawo Biedrona bardzo się cieszę, mój ty partyzancie! Kiedy prenatalne? Ja w drugim trymestrze zaczęłam brać tylko mama dha, ale z tego co widzę tam.jest kwas foliowy. Co tam, nie zaszkodzi. Ściskam Cię Owadzie!

Hejho!
No takie usg prenatalne miałam i widać było gice ręce i inne narządy, a z krwi czekam na wyniki bo się chyba o to pytasz. ;) za tydzień maja być ;)

Dziękuję bardzo x
Sol zadzwoniłam do nfz i zrobiłam z ciebie moją siostrę;););););) według pani powinnaś u siebie wypełnić wniosek s1 i oryginał wysłać do nfz polski mają 30 dni na wydanie ci poświadczenia o ubezpieczeniu. Nie wiem tylko ile dni u ciebie ma ubezpieczyciel. Pani mówi że mnóstwo kobiet z zagranicy właśnie tak rodzi w Polsce i że wystarczy ten jeden wniosek.

Witam Ladies,
BuziAki

Ciesze się że wszystko ok. Potem już lepiej nie sam kwas a jakieś witaminki dla kobiet w ciąży

Sol zadzwoniłam do nfz i zrobiłam z ciebie moją siostrę;););););) według pani powinnaś u siebie wypełnić wniosek s1 i oryginał wysłać do nfz polski mają 30 dni na wydanie ci poświadczenia o ubezpieczeniu. Nie wiem tylko ile dni u ciebie ma ubezpieczyciel. Pani mówi że mnóstwo kobiet z zagranicy właśnie tak rodzi w Polsce i że wystarczy ten jeden wniosek.
Tak tylko z tego co wiem to ten wniosek oznacza rezygnację z usług zdrowotnych w uk. A jeśli @Sol chcialaby przyjechać do Polski tylko na chwilę to nie wiem czy to ma sens.
@Sol dobrze Cie rozumiem jeśli chodzi o ang lekarzy. Na samą myśl o ich służbie zdrowia robię się zła.

reklama
Do góry