@nadziejamooja to wszytsko zależy jakie dokładnie masz wskazania do in vitro, jesli to już druga stylacja i są jakieś wskazania do zapłodnienia większej ilości komórek to można nawet jeśli nie ma sie określonego wieku@NataliaNNN jak to możliwe, że przy drugiej punkcji zapłodnili Ci aż 9 komórek? Słyszałam, że można maksymalnie 6 a dopiero od trzeciej stymulacji wszystkie pobrane. Gdzie się leczysz?
reklama
Forget-me-not...
Fanka BB :)
Dziękuję, oby...@Forget-me-not... Kochana , mocne [emoji110][emoji110][emoji110] za piątkowy transfer!!! Niech będzie szczęśliwy i przyniesie upragnione dwie grubaśne krechy na teście. Ja w piątek konsultacja przed transferem
Tobie też czas szybko zleci i ani się obejrzysz i będziesz transferowac[emoji6]
Gratuluję:-) A robiłaś jakieś dodatkowe badania czemu zarodki się nie przyjmowały? Zastanawiam się czy nie zrobić jakiś dodatkowe badania. Super że Ci się udało :-)Jasne. U mnie obyło sie bez operacji, 2 miesiące później miałam nieudany transfer kolejnego 3 dniowca, beta zero. Kolejny miesiąc później miałam transfer 2 blastek, jest ciąża - początkowo były bliźnięta, jedno serduszko przestało bić w 8/9 tygodniu, drugie bije całt czas, zaczynamy 15 tc . Nie poddawaj się!
Elessi
Ja miałam 30 pęcherzy i nie było mowy o transferze ale dr powiedział żebym sie nie martwiła bo z mrożonek sa większe szanse wiec jak wróciłam to odrazu zaczęłam szukac informacji i faktycznie sa juz badania ze na swierzakach mamy 40% szans a przy mrożonkach 60% to mega różnica wiec lepiej odczekać miesiac czy dwa zeby organizm odpoczął nie dość ze nie ryzykujesz zdrowia to jeszcze szanse większe na ciąże :-)Z 15stu 11 było dojrzałych, 9 prawidłowo się zapłodniły i w czwartek transfer dwóch zarodków. To bardziej ja nalegałam zeby tym razem zrobić ze świeżaków, ostatnio 2 miesiące czekaliśmy z powodu hiperki. No i to było w maju, a mamy styczeń a ja dopiero mam drugą stymulację. Ahhh ten czas ucieka przez palcę Bolą jajniki tak że nie mogę się zgiąć po punkcji, normalnie do roboty chodzę i zaczelam już brać leki przygotywujące do transferu. Boje się, jestem zła na siebie itp. Dziewczyny czy którejś z Was udało się zajść w ciążę przy trans.świeżaka gdzie hormony szalały Forget-me-not. a Ty kiedy masz transfer?
Elessi
To prawda mozna juz przy pierwszej jesli dr zdecyduje ze sa ku temu wskazania@nadziejamooja to wszytsko zależy jakie dokładnie masz wskazania do in vitro, jesli to już druga stylacja i są jakieś wskazania do zapłodnienia większej ilości komórek to można nawet jeśli nie ma sie określonego wieku
@nadziejamooja;)
Dziękuję, oby...
Tobie też czas szybko zleci i ani się obejrzysz i będziesz transferowac
@Aga707 wysłałam Ci privaJa juz ostatniego dnia stymulacji mialam powiedziane ze transfer odroczony i juz zastrzyk wyzwalajacy dostalam diphereline a nie ovitrelle lub pregnyl i to juz wykluczalo transfer ale za to mniejsze ryzyko hiperki. Dostalam jeszcze przez 10 dni dostinex, orgametril i fraxiparine.
15 pecherzykow to sporo a i pewnie tych mniejszych troche ale to różnie bywa.
A kontaktowalas się z lekarzem? Co on na to? I czy masz jakies info o zarodeczkach?
Najważniejsze kochana żeby piekne zarodeczki byly. W razie ryzyka hiperki lepiej odroczyc transfer chociaż wiem ze nie lubimy czekac. Trzymam kciuki zeby wszystko dobrze poszlo bo myslalam ze bedziemy razem betowaly.
NataliaNNN
Bardzo słabe wyniki męża + przy pierwszej powstały tylko dwa zarodki. To wszystko zależy tak naprawdę od lekarza prowadzącego, ja jestem w Bocianie@NataliaNNN jak to możliwe, że przy drugiej punkcji zapłodnili Ci aż 9 komórek? Słyszałam, że można maksymalnie 6 a dopiero od trzeciej stymulacji wszystkie pobrane. Gdzie się leczysz?
Margit2018
Próbowałaś jeszcze ivf po tych wydarzeniach?[/QUO nie poddawaj się surykatka tak miała a dziś ma 15tc, wiem że to zabrzmi jak czarny humor ale implantacja była a to już coś.
reklama
Margit2018
Z moją córcią krwawiłam jak zażynane ciele a dziś ma 10 lat i jest piękną dziewczynką. Będzie dobrze.Wyszłam ze szpitala na własne żądanie, bo pytam ich czy zrobią mi dzis jakieś badania oni , że nie ...dawali mi tylko nospe.
Krwawienie ustapilo , bolu brzucha też nie miałam. A jutro mam wizytę w klinice Novum. W szpitalu powiedzieli mi, że usg zrobią mi jutro dopiero przy wypisie, wiec bez sensu było leżeć w szpitalu.
Podziel się: