reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
dzięki, bo ja też jestem.na końcówce stymulacji i tak mnie muli, że najchętniej bym zwymiotowała.
@dzoanna @dżoasia biorę też gonapeptyl i menopur.
trzymam.kciuki za wszystkie boje się tej punkcji...

Mocno [emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Mowia ze punkcja nie jest straszna, mozna potem odczuwac dyskomfort ale na pewno dasz rade!
A potem juz tylko czekasz na wspaniale wiesci[emoji5][emoji5][emoji5]

Dawno już nie, kurcze pobije się że znowu nic nie wyjdzie bo mam jakieś problemy z tarczyca, a Ty jakie jeszcze leki bierzesz?
Szczerze, to chyba jedno z podstawowych badań przy procedurze to TSH, ale znawca nie jestem...jejku, nie wiem co ci doradzić. Ja biorę LETROX i Endo mówiła, że po punkcji włączy mi jeszcze jakiś lek ale nie wiem jeszcze jaki i encorton wlasnie . W jakiej klinice jesteś?

Dawno już nie, kurcze pobije się że znowu nic nie wyjdzie bo mam jakieś problemy z tarczyca, a Ty jakie jeszcze leki bierzesz?

Jak bierzesz encorton i masz jakieś problemy z tarczyca to sprawdź tsh i ft4, bo przy encortonie lubią skakać. Ja tak miałam tuż przed transferem i w ciągu krótkiego czasu (kilku dni) udało się to ładnie zbić większą dawka euthyroxu (mam hashimoto, więc i tak cały czas biorę).

Wczoraj przypadkowo natknelam się na swoje stare wyniki z maja i ATG 136 (norma do 60) ATPO 223,8 (norma do 60), tylko tego wyniki mam. Najgorzej że ja pokazywalam je w klinice niepłodności a lekarz widocznie nie wylapal tego albo się nie zna :( najgorzej że jutro mam mieć punkcje w czwartek transfer, a z leków mam tylko od 11dni encorton (10mg), bo w poprzedniej procedurze zarodek się nie rozwinął i było puste jajo. Jestem załamana, dziewczyny jak myślicie co teraz powinnam robić :(
Doradzała bym jednak jutro rano zrobić TSH....zrobią punkcję , ok, ale w razie gdy TSH będzie za duże to można transfer przełożyć. Ja bym tak zrobiła jeśli masz takie atpo.

Kurde to strasznie szybko, nie mialam swiadomosci, pisza ze 2 tyg trzeba czekac na test.
Ja robiłam wg schematu w 3 dpt sam prg , w 6 beta i prg , w 8 beta , w 10 beta. Przynajmniej wiadomo czy była implantacja..
Koleżanka teraz robiła .. w 3 dpt prg rósł , w 6dpt beta ok 14 prg w góre , w 8dpt prg w góre beta 34. W 10 dpt beta zatrzymała się 30 , a prg spadł o 1/3 ..

Ja robiłam wg schematu w 3 dpt sam prg , w 6 beta i prg , w 8 beta , w 10 beta. Przynajmniej wiadomo czy była implantacja..
Koleżanka teraz robiła .. w 3 dpt prg rósł , w 6dpt beta ok 14 prg w góre , w 8dpt prg w góre beta 34. W 10 dpt beta zatrzymała się 30 , a prg spadł o 1/3 ..

Przykro mi ☹️
Znasz przyczyne? Dzialasz dalej?

czyli monitoring za pomoca bety i progesteronu wskazany

Ja dotad po spadku temperatury juz wiedzialam ze nic nie wyszlo.. tylko dotad IUI

reklama
To mnie wlasnie zastanawia. My nasienie mamy ok. A mialam podane 4 3-dniowe i zaden nawet sie nie zaimplantowal, a pierwsza z brzegu blastka od razu. Lekarz nie umial mi odpowiedziec na pytanie czemu tak jest, bo raczej chyba nie bylo szans zeby wszystkie cztery 3-dniowe byly wadliwe genetycznie...
Moze cos z okienkiem implantacyjnym? Ze blastka lepiej sie "wpasowala" czasowo? Dumam i dumam.
Nie wiem Kurciu, ja zwaliłam na nasienie... przez to moga być kiepskie genetycznie, prawdopodobnie dlatego jeden bliźniaki mi odpadł... Mnie też dołują moje statystyki: 8 zarodków i jedna zdrowa ciąża...
Dziewczyny z Warszawy , albo leczące się w Novum. Gdzie kupujecie leki do stymulacji i te do transferu? W aptece Novum? Możecie mi podpowiedzieć gdzie najtaniej?? Powoli już myślę, bo jakby czasem stał się cud i za tydzień podczas wizyty okaże się że TSH ok, cytologia ok i nie zrobił się żaden torbiel ( chociaż się nie nastawiam..;) )..to zaczynamy , a że mam ponad 200 km do Wa-wy, to już będę musiała od razu kupić leki.
Ja zawsze kupowałam w N.ovum bo jak nie kupiłam raz zwykłego lutinusa to potem w miescie moim żadna apteka nie chciała mi nawet zamówić... miasto wojewódzkie... ale dziewczyny rzeczywiście pisały o tej Namysłowskiej. Tylko ja w trakcie stymulacji jjeszcze nie znałam forum :)

Do góry