a jakie leki bierzesz?Dziewczyny a jakiej wielkości powinny być komórki do pobrania? I czy podczas srymulacji też wam.było niedobrze?
reklama
Sol
Fanka BB :)
Miałam bardzo podobny w Twoim wieku. Mieliśmy 7 blastek przy pierwszej symulacji i pierwszy transfer się udał. Życzę powodzenia [emoji106]Dziewczyny mam wynik AMH: 6,79 ng/ml
Czy to jest dobry wynik?
Mam 33 lata
jej, no to cudownie, bo gdzieś słyszałam że za wysoki też nie jest dobry...Superowy!!!!!
jaka nadzieja właśnie we mnie wstępuje! dzięki!Miałam bardzo podobny w Twoim wieku. Mieliśmy 7 blastek przy pierwszej symulacji i pierwszy transfer się udał. Życzę powodzenia [emoji106]
dżoasia
Czysto teoretycznie lekarz ustala punkcję jak co najmniej 3 pęcherzyki mają powyżej 16mm.Dziewczyny a jakiej wielkości powinny być komórki do pobrania? I czy podczas srymulacji też wam.było niedobrze?
W praktyce to zależy ile tych pęcherzyków rożnie, jak rosną - czy równo itp.
Mi nie było niedobrze. Wręcz czułam się lepiej niż normalnie, ale to chyba przez gonapeptyl, bo mi wyciszył moją popieprzoną przysadkę i dopiero działałam normalnie ;P
Jeśli nie masz bóli to chyba bym nie brała, ewentualnie zmniejsz dawkę o połowę. To jest lek z kategorii C więc tak czysto prewencyjnie bym nie brała. Ewentualnie skontaktuj się z lekarzem.Kobitki które miały krwawienia spowodowane krwiakiem długo braliście spasmoline czy tam papaweryne ? Kończę jutro 10 zastrzyk czyli tyle ile mam przepisane ale traf taki że mam ten lek jeszcze w domu. Czy myślicie żeby brać dalej ? Wizytę kontrolną mam 16 stycznia...
Ja biorę tylko wtedy jak czuję, że coś zaczyna boleć tak bardziej. Jak to są delikatne pojedyńcze "miesiączkowe" skurcze to nie.
Elessi
A ja za twojTrzymaj mocno kciukasy[emoji110][emoji2]
Ja tez się wczoraj naczytałam i to chyba nie było dobre na psychikę ale jestem osoba która woli wiedzieć i mieć czarno na białym niż obiecanki [emoji6]
Ja czekan na Twój szczęśliwy transfer [emoji16][emoji7]
Sol
Jeju Anetka przykro mi, że tak wyszło ale super, że zaszłas naturalnieCiąża naturalna, chwilowa ekscytacja ale rozwój się zatrzymał [emoji26] i 2 stycznia miałam zabieg [emoji52]
Teraz jak na luzie tak będzie dalej to zaraz szybko zostaniesz znowu mamusia.
Piękne chwile przed Tobą mimo, że pytanie teraz ciężko...
. A jak maluchy?
jagodaaga
Nie leczysz się na nadczynność albo niedoczynność tarczycy? Jakie masz wyniki TSH, ft4i ft3-? Ja ostatnio robiłam badania i anty TPO wyszło mi 186....byłam przerażona, zapytałam Endo, zapewniła, że nie ma to wpływu na powodzenie in vitro , stymulacji, ilości pęcherzyków,, ich jakości i, rozwoju w zapłodnienia o ile bierze się leki. Podwyższone ATPO świadczą o chorobie autoimmunologiczne.Ja po ostatnim transferze miałam puste jajo płodowe i zastanawiam się czy to mogło się do tego przyczynić. Nie biorę żadnych lekow a te leki masz od endokrynologa czy lekarz z kliniki niepłodności Ci przepisał?
jagodaaga
Dziewczyny z Warszawy , albo leczące się w Novum. Gdzie kupujecie leki do stymulacji i te do transferu? W aptece Novum? Możecie mi podpowiedzieć gdzie najtaniej?? Powoli już myślę, bo jakby czasem stał się cud i za tydzień podczas wizyty okaże się że TSH ok, cytologia ok i nie zrobił się żaden torbiel ( chociaż się nie nastawiam.. )..to zaczynamy , a że mam ponad 200 km do Wa-wy, to już będę musiała od razu kupić leki.
reklama
jagodaaga
Aha....jako ciekawostka dla tych co leczą się z powodu niedoczynności tarczycy, może kiedyś ktoś będzie szukał takiego info. Otóż w skrócie: mam niedoczynność( wcześniej nadczynność i Gravesa Beschedowa, ponad rok temu radiojod i przeszlam w niedoczynność ), od roku euthyrox, TSH na poziomie 1-2.5, czyli idealne. Od wrzesnia mogłam wreszcie zacząć kolejna przygodę z in vitro, ale niestety walka z torbielą. Wrzesien- Orgametril, pażdziernik - wizyta z wynikami badań, tsh- ponad 3 i prolaktyna ok. 680. Więc znowu Orgametril plus Dostinex na zbicie prolaktyny.Wizyta u endokrynologa, decyzja o zmianie eutyroxu 75 na Letroxu 100. Listopad - wizyta, TSH ponad 5 mimo zmiany na Letroxu i zwiększenia dawki, decyzja o antykach. Grudzien- wizyta, TSH ponad 7( badanie zrobione po 10 dniach od poprzedniego) po antykach torbiel się wchłonęła. Stymulacją odwołana ze względu na wysokie TSH. Wizyta u endokrynologa- zwiększenie Letroxu do 125, decyzja o odstawieniu antyków, badanie po 14 dniach- TSH 0.93 ....czyli w ciągu 2 tyg z 7 na 0.93...te które się leczą na niedoczynność, wiedzą, że teoretycznie odpowiedz przysadki na leki to 5-6 tygodni. Tylko nie w moim przypadku . Ponowna wizyta u endo-zmienilam lekarza- i teraz to co chce wam powiedzieć na przyszłość: NIEDOCZYNNOSC TARCZYCY+ EUTYROX LUB LETROX+ ANTYKI LUB INNE TABLETKI HORMONALNE NP. ORGAMETRILL LUB LEKI DO STYMULACJI=szybujące TSH i nalezy wykonywać badanie TSH co 4-5 dni, żeby zminiac dawki Letroxu lub eutyroxu....szkoda, że nikt mi o tym nie powiedział wcześniej.... Więc , bierzcie to pod uwagę jeśli macie podobny problem.
Podziel się: