reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Na doszczepienie w ciąży wskakuje się bez kolejki ;) jasno mi doc napisał, że w 8tc ma być. Na razie jeszcze jestem na accofilu.

Jeszcze się zdziwisz jak to leci ;)
Transfer można mieć od razu o punkcji jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań jak np hiperstymulacja czy inne rzeczy, które mogą wyjść po drodze.

Przy słabszym nasieniu z reguły zaleca się hodowlę do 5tej doby, żeby właśnie uniknąć transferowania tych, które potencjalnie mogą o tej 3ciej dobie paść. Oszczędza to stresu przede wszystkim kobiecie - transferuje się zarodki które mają większe szanse, jest mniejsze prawdoodobieństwo, że trzeba będzie się na darmo faszerować lekami itp. No i dla mnie najważniejsze - można o te 2 dni szybciej iść na betę :biggrin2:
Dzięki za informacje. Dobrze wiedziec bo u mas slabe nasienie, ale ostatecznie dowiemy sie w lutym jaka armia.

Dzięki Mieciu, dziś 13+6. Wyjechaliśmy na mały urlop, jutro już wracamy, prenatalne na początku stycznia wyszły dobrze. Jakoś trwamy :) A co to za jaja z przeprowadzką?

Po sensacjach przed świętami na razie spokój :). Trzymam kciuki za Ciebie, wiem jakie męczarnie niepewności przechodzisz. Będzie dobrze, Twoje kciuki mi pomogły, ja zaciskam swoje za Twoje maleństwo :)

Tak. Mi po 4tym nieudanym transferze zaproponowali rozmrożenie pozostałych 4 zarodków zamrożonych w 3 dobie i dohodowanie ich do blastki. Przetrwały 3, dwa podano z których jeden siedzi w brzuchu, jeden zostal ponownie zamrożony.

Możliwe, jeśli nie ma zagrożenie hiperstymulacją, to tak sie własnie robi.

Raczej odczekać do blastki. Teoretycznie w macicy są nieco większe szanse, ale jak zarodek wadliwy z powodu słabego nasienia to i środowisko macicy niewiele pomoże. U nas słabe nasienie, na 6 zarodków mrożonych w 3 dobie żaden nie dał normalnej ciąży (2 x beta ujemna, poronienie 6 tc, ciąża pozamaciczna, jeden nie przeżyl rozmrożenia). Resztę rozmrożono, podhodowano i podano mi 2 blastki, z czego jedna siedzi w brzuchu 14 tc. Jeśli będę się stymulować jeszcze raz to zdecydowanie poproszę o hodowlę do blastki, oszczędzi mi to niepotrzebnych transferów, czasu i kasy.
Aaa czyli zamrozono w 3 dobie pozniej rozmrozono i hodowano do 5 doby? Tak?

@Margit2018 doczytałam, że masz dużą pannę ;)
Gratulacje ;)
@dżoasia ja się dziwię, że jeszcze 4 dpt wieczorem nie byłaś :)
No dobra to się przyznam - 4dpt w południe sikałam na test. Wyszedł taki cień cienia cienia, że aż wydawało mi się, że mam omamy ;P Walnęłam sobie po obiedzie drzemkę a jak się przebudziłam to w głowie była tylko jedna myśl - zrób sikacza (ja, która ich nienawidzę, zakupiłam kilka szt jakieś 3-4miesiące temu, tak przypadkiem robiąc zakupy online w aptece dorzuciłam do koszyka) i pół minuty później już siurałam na dziada :huh::ninja2: :-D:-D

Nie dziwie sie wcale ze juz 5 dpt [emoji3]
I mialas pozytyw wtedy tak?
Tak, było 26, ale to był hardcore, a w ogóle mam w brzuchu 2 bąble (mam nadzieję, że jeszcze żyją). Ja już jestem trochę zaprawiona w boju ale kto wrażliwszy to nie polecam. Równie dobrze mogło nic nie wyjść

No dobra to się przyznam - 4dpt w południe sikałam na test. Wyszedł taki cień cienia cienia, że aż wydawało mi się, że mam omamy ;P Walnęłam sobie po obiedzie drzemkę a jak się przebudziłam to w głowie była tylko jedna myśl - zrób sikacza (ja, która ich nienawidzę, zakupiłam kilka szt jakieś 3-4miesiące temu, tak przypadkiem robiąc zakupy online w aptece dorzuciłam do koszyka) i pół minuty później już siurałam na dziada :huh::ninja2: :-D:-D
Nie no kochana ty jestes mega :D szurnieta ale pozytywnie haha. Ty to masz nerwy ze stali chociaz nie wiem czy sama bym tak nie zrobila po takich przejściach ja ty ♡ ale ze ci sikaniec wyszedl w 4 dniu to na prawde cud!!! I niech ten cud trwa dalej ♥♥♥

reklama
Do góry