reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Generalnie się zgodzę ale nie przy czynniki męskim który uruchamia się właśnie po 3 dobie. Jeśli nie ma problemu z nasieniem to jak najbardziej. Pozdrawia mama dwudniowe kijanki transferowanej 25 listopada 2017 roku

Czyli lepiej byloby polowe w 3 dobie a polowe w 5 dobie mrozic
Dziewczyny a czy mozliwe jest ze bez mrozenia od razu podawane sa zarodki?? Jesli kobiety organizm jest gotowy?
Czy mozliwe ze po punkcji od razu bedzie transfer?

Czyli lepiej byloby polowe w 3 dobie a polowe w 5 dobie mrozic
Dziewczyny a czy mozliwe jest ze bez mrozenia od razu podawane sa zarodki?? Jesli kobiety organizm jest gotowy?
Czy mozliwe ze po punkcji od razu bedzie transfer?
Kochana nie wiem jakie u Was są wskazania do in vitro. Na dwa pytania odpowiadam że tak. Ja mam niedrozne jajowody plus naliczane w immunolog. Miałam 5 procedur i tylko przy 4 OdracZany transfer z uwagi na ilość pobranych oocytow i ryzyko hiperki. Przy 5 procedurze miałam transfer dwudniowych dwoch zarodkow(bo w niedziele klinika nie pracuje), część zamrożone w trzeciej dobie i część trzymanych i zamrożonych jako blastki

Kochana nie wiem jakie u Was są wskazania do in vitro. Na dwa pytania odpowiadam że tak. Ja mam niedrozne jajowody plus naliczane w immunolog. Miałam 5 procedur i tylko przy 4 OdracZany transfer z uwagi na ilość pobranych oocytow i ryzyko hiperki. Przy 5 procedurze miałam transfer dwudniowych dwoch zarodkow(bo w niedziele klinika nie pracuje), część zamrożone w trzeciej dobie i część trzymanych i zamrożonych jako blastki

Ok rozumiem! Dzieki bardzo
U mnie wiele badan jeszcze nie bylo, 3 iui nieudane, jajowody drozne, nasienie slabsze nieco, ale bez tragedii (choc raz byla dolna granica ilosci plemnikow) podobno poczatki endometriozy (laparoskopii jeszcze nie kazali robic). Wiecej nie wiem...

Generalnie się zgodzę ale nie przy czynniki męskim który uruchamia się właśnie po 3 dobie. Jeśli nie ma problemu z nasieniem to jak najbardziej. Pozdrawia mama dwudniowe kijanki transferowanej 25 listopada 2017 roku
Tzn jak? Nie rozumiem o co chodzi ze uruchamia sie po 3 dobie?tzn ze jesli jest slabe nasienie to nie dozywaja wiecej niz 3 doba? I trzrba wczesniej transferowc?

Asiu może napisz do niego wcześniej bo mój mąż musiał mieć badania nowe na które się czekało.
Sorry. Ty masz pullowane to może nie trzeba ale mimo wszystko bym dzwoniła już żeby nie było problemu z miejscem bo ja doszczepienie miałam dokładnie 28dpt
Na doszczepienie w ciąży wskakuje się bez kolejki ;) jasno mi doc napisał, że w 8tc ma być. Na razie jeszcze jestem na accofilu.
Dzięki[emoji8]
Fajnie ze juz je masz...
Teraz tylko transfer[emoji3]
[emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Przede mna dopiero stymulacja od jutra...
Bedzie sie dluzylo...
Jeszcze się zdziwisz jak to leci ;)
Transfer można mieć od razu o punkcji jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań jak np hiperstymulacja czy inne rzeczy, które mogą wyjść po drodze.
Tzn jak? Nie rozumiem o co chodzi ze uruchamia sie po 3 dobie?tzn ze jesli jest slabe nasienie to nie dozywaja wiecej niz 3 doba? I trzeba wczesniej transferowc?
Przy słabszym nasieniu z reguły zaleca się hodowlę do 5tej doby, żeby właśnie uniknąć transferowania tych, które potencjalnie mogą o tej 3ciej dobie paść. Oszczędza to stresu przede wszystkim kobiecie - transferuje się zarodki które mają większe szanse, jest mniejsze prawdoodobieństwo, że trzeba będzie się na darmo faszerować lekami itp. No i dla mnie najważniejsze - można o te 2 dni szybciej iść na betę :biggrin2:

Na doszczepienie w ciąży wskakuje się bez kolejki ;) jasno mi doc napisał, że w 8tc ma być. Na razie jeszcze jestem na accofilu.

Jeszcze się zdziwisz jak to leci ;)
Transfer można mieć od razu o punkcji jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań jak np hiperstymulacja czy inne rzeczy, które mogą wyjść po drodze.

Przy słabszym nasieniu z reguły zaleca się hodowlę do 5tej doby, żeby właśnie uniknąć transferowania tych, które potencjalnie mogą o tej 3ciej dobie paść. Oszczędza to stresu przede wszystkim kobiecie - transferuje się zarodki które mają większe szanse, jest mniejsze prawdoodobieństwo, że trzeba będzie się na darmo faszerować lekami itp. No i dla mnie najważniejsze - można o te 2 dni szybciej iść na betę :biggrin2:

A ten czas czekania na bete - WIEKI
wiecie ze czytalam ze stres towarzyszacy nieplodnosci - staraniom o ciaze - przez psychologow jest porownywany do przebywania choroby onkologicznej.
Ile to kosztuje czlowieka doczekanie tej rozowej pupci... [emoji173]️

reklama
A ten czas czekania na bete - WIEKI
wiecie ze czytalam ze stres towarzyszacy nieplodnosci - staraniom o ciaze - przez psychologow jest porownywany do przebywania choroby onkologicznej.
Ile to kosztuje czlowieka doczekanie tej rozowej pupci... [emoji173]️
kiedyś jedna dziewczyna wrzucała tu artykuł, że ten stres jest również porównywalny z traumą wojenną.

Ja właśnie dlatego się cieszyłam, że miałam zawsze hodowane do blastki. W labie zawsze jestem 6dpt ;) A teraz przyszalałam i byłam już 5dpt :D

Do góry