reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Maz też ma nasienie bardzo dobre a wrodzone mojej i męża nie ma wad genetycznych. Mam dwóch braci i mają po dwoje dzieci mąż jednak moja mama 6 najmlodza a tata ma 8 rodzeństwa. U mnie w rodzinie nie ma przypadku niellodnosci. Do tego moja babcia z blizniakow i 3 kuzynka urodziła bliźnięta. Tylko ja taka wybrakowana. Najmłodsza spośród 29 kuzynow :)

Po pierwsze nie jesteś wybrakowana!!! To samo można powiedzieć o mnie ale bym się sfochowała :p
U mnie też w rodzinie nie ma przypadków niepłodności, ba regułą są wpadki a jednak nas to też dotknęło. I wszystkie wyniki w normie (oprócz początków hashimoto i IO u mnie, ale to już jest ponad 1.5 roku pod kontrolą). Dopiero badania immunologiczne pokazały gdzie jest problem. Nie jest moja winą, że mój organizm tak reaguje, a jak już bym miała wskazać winnego to moi przodkowie którzy mi takie geny przekazali i tylko mi w całej rodzinie ;)
Jedz do cudotworcy skoro reszta jest ok

Ja jutro pojutrze robie krzywa, muszę trafić w dzien z mniejszym potencjałem „zygajacym”. Pani doktor powiedziała ze przy IO od razu trzeba robić na początku ciąży.... mówiła mi tez kiedy się kobiecie bez IO robi w Polsce ale zapomniałam. ;( kurde co kraj to obyczaj.
To powodzenia. Żeby rzygania nie było i żeby krzywa była prosta :) tzn dobra.
Buziaki i dobranoc. X

@Olk@24 dziękuję kochana. Jakoś tak ciągle i się wydaje że twój przypadek jest zbliżony do twojego. Ja właśnie dostałam okres. Ból fizyczny a jeszcze bardziej psychiczny. Wiem że u ciebie 4 transfer nie wyszedł. Wiem że robiłaś już jakieś badania. Możesz mi napisać od czego zaczęłaś? Wiem że też wiesz jak się czuje. Ja cały czas wierzyłam byłam akurat na spotkaniu i dostałam takiego bólu że wstałam od stołu bez słowa a jak wsiadlam do samochodu to krwotok :( do tego jestem sama w domu... Teraz już lepiej ale leje się że mnie jak z... Przepraszam za szczegóły. Odezwij się. Może coś razem wymyślimy :)
Oj kochana ❤️ dobrze wiem co czujesz, z reszta chyba każda z nas wie co czujesz...
Ja tak dzisiaj długo myślałam o Tobie że może będzie jeszcze cud... Ale jak czytalam cudu nie było... Przykro mi bardzo bo ja pamiętam jak mnie dobił grudniowy transfer , chyba najgorszy z wszytkich ...
Będzie dobrze idzie nowy rok i nowe możliwości przed nami ;)
Ja narazie działam z krzaków i idzie całkiem nie zle :p Kochana ja po 3 nie udanym transferze zaczęłam badać immunologię , zaczęłam od wizyty u paśnika on mi zlecił wszystkie badania , ja miałam tylko zrobiona tromboflilie , on zlecił cała resztę , jak dobrze wiesz kolejny transfer też klapa , później zrobiłam kiry które mi zlecił i na własną rękę kariotypy ja i mąż , w kirach mam namieszane coś i muszę brać accofil przy następnym transferze .
Ozisku , musisz zasięgnąć opinii immunologa może tak krwi nie wielki problem który uniemożliwia Ci spełnia marzeń ❤️❤️❤️❤️
Tule mocno , trzymaj się ❤️❤️❤️

Hej kochane ;*
Dzisiaj mija mi 6dpt, w sobote będę robila bete, ale mam jakies złe przeczucia.. tyle sie naczytałam ile to kobiety mają objawów przy implantacji itp, a u mnie tylko bolące piersi i ogromne zmęczenie. Nic nie kłuje w brzuchu itp. Mąż mówi że przesadzam, ale boje się tych wyników za 3 dni.. eh masakra

Ja już czuje jedną stronę od wczoraj cały czas, ale lekarz powiedział dzis, ze jest okej. To tak to przyjmuję, załatwiłam sobie na jutro znajomego ratownika do podania tej igły.....boję się jej....beee nawet bardziej niż tej igły boję się, ze zmarnuje ampułkę i potem będę musiała kombinowac nastepna nie wiem skąd, a do kliniki mam 3-4 godziny drogi w jedną stronę
@sksk powiedz mi od pierwszego dnia stymulacji do konca stymulacji ile razy jezdzi sie do kontroli? Ile dni masz stymulacje i kiedy punkcja?

Jestem po usg. Jeden bliźniak obumarł. Drugi na razie ma się dobrze. Nawet trudno mi zdefiniować uczucia. Na razie sobie popłakuję.

Oj, kochana wiem przez co przechodzisz. Ja taka wiadomość dostałam we wrześniu i niestety długo to we mnie siedzialo. Dopiero jak 1 listopada poszłam na cmentarz i pod krzyżem zapaliłam znicz dla mojego Bąbelka Aniołka, rozplakalam się to wtedy trochę mi się to ułożyło w głowie. Do dzisiaj jak widzę podwójny wózek to boli, ale już umiem sobie radzić z emocjami i cieszyć się z mojej fikajacej w brzuszku Córeczki.
To jest bardzo trudny moment ale pomyśl, że nosisz w sobie jedno bijące serduszko i dla niego musisz być silna.
Ściskam cię mocno :*

reklama
Do góry