reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

jeśli zarodek 5 dniowy to na pewno nie będzie za wcześnie jeśli 3 dniowy to może być o ten jeden dzień za wcześnie wynik może być na tyle niski, że nic nie wyjaśni i i tak trzeba powtarzać... pytaie czy jesteś gotowa na takie emocje są takie co betują 7 dnia po pięciodniowym (ja tak zrobiłam) i 9 po trzydniowym - tyle, że to emocjonalnie więcej kosztuje bo pewności nie daje... wybór należy do Ciebie

Miałam trzydniowy zarodek więc w takim razie lepiej poczekać do 11 grudnia z tym badaniem ?

reklama
@mariakowalska89 śmiało możesz zrobić ja miałam podane 3dniowe zarodki i bete zrobiłam już 7dpt życzę wysokiej do nieba trzymam ✊✊✊❤❤❤

Pytam dziewczyny dlatego, bo zwolnienie mam do 11 grudnia. Jeśli beta wyjdzie wysoko nie chce wracać do pracy bo pracuje fizycznie i teraz czekają mnie nadgodziny i nocki A nie powiem , że jestem we wczesnej ciąży i nie mogę się forsowac. Jeśli beta będzie ładna chce ciągnąć L4 dalej.

Dziewczynki u mnie niestety beta 0, więc trzeci transfer nie udany. Już przebolałam bo czułam od 6dpt, że nic z tego. Teraz robimy sobie ze 3 miesiące przerwy od tego wszystkiego żeby trochę otworzyć głowę tez na inne rzeczy i uzbierać kasę.

Szybko zleci do lutego ;) czas leci teraz tak szybko że nie obejrzysz się a już luty bedzie. Robienie wyników ,branie leków ,jezdzenie na kontrolę ile się naprodukowalo, ocena endometrium,praca ,wiec czas zleci . Dodam ze lekarz stymulowal mnie do pierwszego transfsu i podejścia na cyklu sztucznym.
Mi wlasnie lakarz wspomniql ze calkowicie bede stymulowana bo zalezy im na jak najwikszej liczbie komork i jak najwikszej jakosci komorek ze chca by bylo przynajmniej z 10 jajeczek. A czas tak jak mowsz zleci szybko, zaraz beda święta i po swietach w polowie stycznia mam sie zglosic do kontroli polipow a pozniej juz bedzie luty... aaa oby tylko jakos to poszlo i nic po drodze by gorszego nie wyskoczylo.

Pytam dziewczyny dlatego, bo zwolnienie mam do 11 grudnia. Jeśli beta wyjdzie wysoko nie chce wracać do pracy bo pracuje fizycznie i teraz czekają mnie nadgodziny i nocki A nie powiem , że jestem we wczesnej ciąży i nie mogę się forsowac. Jeśli beta będzie ładna chce ciągnąć L4 dalej.
Jak do 11 to włącznie z 11,zapisz się od razu do lekarza i w razie gdy beta będzie pozytywna to weźmiesz dalej zwolnienie;)

Dziewczynki u mnie niestety beta 0, więc trzeci transfer nie udany. Już przebolałam bo czułam od 6dpt, że nic z tego. Teraz robimy sobie ze 3 miesiące przerwy od tego wszystkiego żeby trochę otworzyć głowę tez na inne rzeczy i uzbierać kasę.
przykro mi bardzo ja w piatek miaam bete 4,11 teraz w czwartek jade robic badanie z kiry

reklama
@Kalno robila kochana moze soe odezwie :) A jak u Ciebie zabko?
Narazie przerwa muszę przebadać immunologie i zrobic ERA TEST niestety musze nazbierac znowu kasy wiec napewno jeszcze do marca nie ruszymy chyba że stanie się cud. Jestem zła na siebie ze próbowaliśmy pomimo zerowej bety i straciliśmy w ten sposób 8 pieknych blastek

Do góry