reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja niedoczynność tarczycy, IO i pcos, mąż wyniki książkowe - długi protokół tylko jeden zarodek -blastocysta w brzuszku... który właśnie się rozpycha i kopie mamusie :)
Ja mam mikrogruczolaka przysadki więc problemy z prolaktyna po za tym chyba nic... Mąż miał raka jądra ale podobno ten rak nie jest związany z oligospermia którą ma stwierdzoną... Dlugi protokół zarodek podany w 3 dobie jeden. 2 zamrożone w 5 dobie a jeden się zaczymal w 4 dobie... Życie jest ciężkie dla nas wszystkich... Teraz czekanie czy ten podany sobie da rade czy nie bo tamte się wolno rozwijaly do 5 doby tak mi powiedziano..

reklama
Ja mam mikrogruczolaka przysadki więc problemy z prolaktyna po za tym chyba nic... Mąż miał raka jądra ale podobno ten rak nie jest związany z oligospermia którą ma stwierdzoną... Dlugi protokół zarodek podany w 3 dobie jeden. 2 zamrożone w 5 dobie a jeden się zaczymal w 4 dobie... Życie jest ciężkie dla nas wszystkich... Teraz czekanie czy ten podany sobie da rade czy nie bo tamte się wolno rozwijaly do 5 doby tak mi powiedziano..
Wiara czyni cuda :) trzymam kciuki za Wasz cud!

dziewczyny mam pytanie was mam dni plodne wdrożyliśmy z mezem rano miałam plamienia krwia mozliwe ze to plamienie implementacjne czy moja wyobraź za bardzo działa dodam ze jestem po nie udanym in vitro i lekarz mowil ze mam dwa prcherzyki na prawym jajniku z reguly jest jeden ale moze leki sa jeszcze w oragnizmie

Mój mąż ma kryptozospermie, ale nasienie się poprawia od zabiegu usunięcia żylaków podwrozka nasiennego. W dniu punkcja mąż oddał nasienie i lekarz powiedział, że parametry są bardzo dobre sporo się poprawiły. Dziś mam transfer po 14 dniach będę wiedziała czy jest ciąża
A Twój mąż miał żylaki ? Przeszedł zabieg ? Bierze jakieś witaminy ?
U nas bylo tak ze maz w sierpniu zrobil badanie nasienia i wyszla koncentracja ponizej 1 mln. Zrobil badania hormonów fsh, prolaktyne, testosteron i tsh. Wyszlo ze prolaktyna podwyzszona ale nie duzo, a pozostałe w normie ale na pograniczu dolnej normy. Mial wizytę u urologa z usg i lekarz wykluczyl wszelkie zmiany tzn zylaki itp. Pozniej mielismy wizyte w Parens Rzeszow i tam maz dostal profertil po 3 miesiacach stosowania profertilu zrobil badanie tzn w listopadzie i nie bylo zadnej poprawy koncentracja dalej poniższyj 1mln, plemniki pojedyncze w parametrach o ruchy postepowym a, b, c i nieruchome d. Lekach powiedział ze mozemy jeszcze próbować poprawiac wyniki ale jesli po 3 mies nic sie nie poprawilo to szkoda czekac lepiej pezyhotowac sie juz do in vitro. Maz dostal teraz tabletki na poprawienie tych hormonow i obnizenie prolakryny i w polowie lutego ma sie zglosic z badaniem nasieni tzn z seminogramem i chromatyna plemnikowa. A ja mam sie zglosic w polowie stycznia do kontroli z polipami poniewaz raz sie pojawiaja a raz ich nie ma. Jesli w lutym wszystko bedzie ok to pod koniec lutego ma byc stymulacja. Aaa dostalismy listr z badaniami ale nie mamy ich na razie robic bo to wzYstko dopiero po badaniach meza w lutym. Dlatego chfichciałam zapytac jakie sa szanse na powodzenie przy takim problemie jak u nas. Lekarz ogolnie wypowiadal sie o 30% szans na powodzenie ogolem nie konkretnie o nas.

Mój mąż ma kryptozospermie, ale nasienie się poprawia od zabiegu usunięcia żylaków podwrozka nasiennego. W dniu punkcja mąż oddał nasienie i lekarz powiedział, że parametry są bardzo dobre sporo się poprawiły. Dziś mam transfer po 14 dniach będę wiedziała czy jest ciąża
A Twój mąż miał żylaki ? Przeszedł zabieg ? Bierze jakieś witaminy ?
Kochana trzymam mocno kciuki by sie udalo :)

reklama
Do góry