reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej Dziewczyny,
Dostałam resztę wyników
7dpt blastocysty
betaHCG 1.24
estradiol 200
progesteron 18
Chyba wszystkiego za mało tzn tego estradiolu i progesteronu, co?

Ja hak pójdzie wszystko dobrze to pojadę zobaczyć moja kropeczke na początku miesiąca :)
A powiedz mi jak to się dzieje ze dziewczynom nieraz beta rośnie a na wizycie okazuje się że pusto i nie ma serduszka? :(

Nikt nie wie jak to się dzieje... Po tym wszystkim co przechodzimy stres jest zawsze, ja do tej pory z niepokojem patrzę w majtki i stresuje się przed każdą wizytą. Jak nie czuję przez choćby jeden dzień ruchów to są łzy. Natomiast nie mamy wpływu na to co się dzieje a nasze dzieci odczuwają nasze emocje, więc mimo wszystko musimy im przekazywać nasza radość :)

Ja myślę że za mało. Szczególnie progesteronu. Ale ekspertem nie jestem. Wiem że ja miałam coś koło 80
Kochana Śliweczko, nie straszymy koleżanek i nie porównujemy wyników nie mając podanych jednostek.
Twoje 80 (zakładam, że nmol/l) to ok 25,12 ng/ml.
Jeśli chodzi o sztuczny cykl to dla niektórych lekarzy wynik 12-15ng/ml jest ok.
@AnkaSzklanka musisz koniecznie powtórzyć wynik. Nie jest to wynik <0,01 więc myślę, że coś jakby chciało się dziać ale nie wiadomo czy się rozkręci, czy nie. Może to późna implantacja, a może zarodek tylko sie "otarł "o endometrium i dał śladową betę. Czekamy jeszcze na druga weryfikację i leków nie odstawiaj :*

Kochana Śliweczko, nie straszymy koleżanek i nie porównujemy wyników nie mając podanych jednostek.
Twoje 80 (zakładam, że nmol/l) to ok 25,12 ng/ml.
Jeśli chodzi o sztuczny cykl to dla niektórych lekarzy wynik 12-15ng/ml jest ok.
@AnkaSzklanka musisz koniecznie powtórzyć wynik. Nie jest to wynik <0,01 więc myślę, że coś jakby chciało się dziać ale nie wiadomo czy się rozkręci, czy nie. Może to późna implantacja, a może zarodek tylko sie "otarł "o endometrium i dał śladową betę. Czekamy jeszcze na druga weryfikację i leków nie odstawiaj :*
Dziękuję za słowa wsparcia .
Mój progesteron to rzeczywiście ng/ml. Ten estradiol też jakiś taki niski...
Wysłałam info do mojego doktora.
Czuję jednak, że się nie udało.. spać nie mogę... ech, trzeba będzie tylko głowę czymś zająć!!

reklama
Do góry