reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej kochane, już jestem...Jak nie urok to....hmm dobra opowiadam.
Od kliku lat pojawiły się u mnie na macicy 2 Myome ( niezłośliwe guzki) Jeszcze miesiąc temu były sobie i nie przeszkadzały w mojej walce. Po dzisiejszym badaniu jeden z nich bardzo mocno się powiększył. I trzeba coś z tym zrobić, bo to diabelstwo może zagrozi w ukrwieniu mojej macicy, kości miednicy i jajników. Brak dobrego ukrwienia powoduje, ze śluz w macicy może być źle wydzielany, a to oznacza, ze bąbelek wprowadzony do mojego brzusia nie będzie mógł się zagnieździć. Do tego opowiedziałam o mojej sytuacji z praca i kaszlu, którego nie mogę się pozbyć od 5 tygodniu. Co ustaliliśmy:
1)Guzki poczestowac muszę seria hormonów, które poprzez 3 miesięczne ich branie (mamy taka nadzieje), ze się zmniejsza i nie przeszkodzą w produkcji śluzu.
2) Na oskrzela kortyzon w areazolu do dziennego podawania doustnie wdechowego.Terapia powinna trwać ok 2-4 tygodni
3) Ponowne przebadanie tarczycy i systemu immunologicznego
4) Przez ten Okres leczenia, mój organizm będzie miął czas na odpoczynek i poukładanie spraw związanych z praca.
5) Koszt ok 900 Euro
6) W styczniu kontrola i :-):-):-) mogę podchodzić do transfer:-D

Kochane moje kobietki...jest nowy plan, jest nowa nadzieja...

Dziękuję, ze mogłam Was poznać i ze mogę z Wami przezywać nasze radości i smutki

reklama
Romka witaj! a gdzie dokładnie mieszkasz?? coś mi się wydaje ze ten Twój GP jest albo niedoinformowany, albo mu sie nie chciało robic Wam badań i was splawił. Ja tez mieszkam w UK i z tego co wiem to nie ma dolnej granicy wiekowej jesli chodzi o refundacje in vitro. Ja obecnie mam 28 lat, ale jak zaczełam sie leczyc w klinice byłam w Twoim wieku i normalnie kwalifikowalismy się na refundacje. Pierwszy raz słysze, że refundacja jest od 30 roku życia to jakaś bzdura. Dowiedz się dokładnie, bo wudaje mi sie to niemożliwe.

witaj Romka Roxi ma racje
tu na stronie znajdziesz dokladne kryteria NHS IVF and Fertility Treatment – Funding Options

W Anglii wyglada to tak:

Funding in England The National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) published a guideline on fertility treatment - it covers what levels of funding should be available throughout England and Wales.

The NICE guideline states that up to three cycles of in vitro fertilisation (IVF) or intra-cytoplasmic sperm injection (ICSI) should be available to:

• women aged 23 - 39
  • those who have an identifiable cause of infertility such as an absence of sperm, or blocked fallopian tubes
  • those who have had more than three years of fertility problems.

BENLE mam nadzieje,ze wszystko Ci sie pouklada,odliczam do stycznia razem z Toba bo to bedzie i moj miesiac :-)razem bedzie nam razniej :-)

benle ja tez tezymam kciuki zeby wszystko teraz zaczelo isc w dobra strone, w styczniu nowe wyzwania a teraz czas na regeneracje:) trzymam kciuki

Romka, witaj na forum.

Benle, to dobrze, że masz plan działania i tego się trzymaj. Widzę, że dzisiaj masz ciut lepszy humor :-)
Zobaczysz, wszystko się ułoży.

Różyczko, beta pięknie wysoka, coś mi się zdaje, że zapowiada się na podwójne szczęście.

Retiolandia, czekamy na wieści po wizytowe :-)

Lawendowy śnie:-) ale Ty się znasz na nas :-D mam lepsze samopoczucie, gdyz moje serce pika w określonym kierunku. Co tam problemy. Damy Wszystkie rade. Nie wolno tylko się poddać. Prawda???

Ach kto potrzebuje Estrofem??? Mam tego 7 opakowań ważnych jeszcze przez cały rok. Nie chce kasy...Oddam je bo szkoda by się zmarnowały. Luteina już jest po terminie:no: Kto chętny - pisać proszę na prywatna pocztę

reklama
witaj Romka Roxi ma racje
tu na stronie znajdziesz dokladne kryteria NHS IVF and Fertility Treatment – Funding Options

W Anglii wyglada to tak:

Funding in England The National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) published a guideline on fertility treatment - it covers what levels of funding should be available throughout England and Wales.

The NICE guideline states that up to three cycles of in vitro fertilisation (IVF) or intra-cytoplasmic sperm injection (ICSI) should be available to:

• women aged 23 - 39
  • those who have an identifiable cause of infertility such as an absence of sperm, or blocked fallopian tubes
  • those who have had more than three years of fertility problems.
Elala dziękuje i ja za tę informacje, niestety lekarze w UK okazują się " różni" ,że tak to nazwę - mi powiedział,że jestem za stara, Romce ( Romka witaj :-)) że za młoda, ja niestety nie poszukałam informacji na ten temat, uwierzyłam i cóż, umówiłam się na wizytę w PL. Romka uważam,że masz rację -szkoda czasu na te angielskie procedury, tu trzeba zapłacić, ale nikogo nie trzeba o nic prosić

Do góry