reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czesc kochane teraz to juz na bank Was nie nadrobie ;)
Chcialam Wam przedstawic moja mala ksiezniczke ktora przyszla niespodziewanie na swiat 8.11.2018 w 26tc z waga 950g. Oliwka oddycha sama jest na cepapie ma niestety zoltaczke ale to norma u takich malych dzieciaczkow. Nie toleruje modyfikowanego mleka wiec czekamy na rozkrecenie sie laktacji. W tej chwili stan mojej corci jest stabilny. I musi byc coraz lepiej nie mainnej opcji Oliwka jest silna po mamusi Zobacz załącznik 915380

Gosiu, piękną masz córeczkę i bardzo waleczną! ❤️❤️❤️ Przesyłam wam mnóstwo ciepłych myśli oraz moje modlitwy.

reklama
Kolejna beta wszystko wyjaśni. Myślę, że jest duża szansa. Gdyby beta spadała, to sikaniec by nie wyszedł. Na moje oko, raczej rośnie. Wiem, że łatwo się mówi, ale staraj się zająć czymś głowę. Podejrzewam, że jesteś z invikcie. Nie wiem po co oni zalecają tak wczesne bety. Ja się z invikty przeniosłam i w nowej klinice lekarz złapał się za głowę z tymi badaniami. Zrób jak najszybciej betę i dawaj tutaj znać. Trzymam kciuki!

No tak, Invicta gdyby nie te weryfikacje pod dwóch dniach pewnie cieszyłabym się pozytywnym testem. A tak ciężko zająć głowę czymś innym. Ale jakoś wytrwam do tej środy Dziękuję Wam bardzo i do uslyszenia

Dziekuje kochane, napewno pojde w przyszlym tygodniu to sprawdzic, dzis jest ok wiec mysle, ze to po tym malym wysilku jak sie zdyszalam....maksymalny spadek kondycji. Bede nosic soczki i cos slodkiego., choc jeszcze sie zastanawiam czy to nie jakis spadek cisnienia bo jak sie zle poczulam to pojechalam po drodze do domu po ciastko z mcDonalda i srednio pomoglo, dopoero bylo troche lepiej jak sie polozylam, a wieczorem mi serce as tak skakalo jakby.czytalam gdzies, ze takie uczucie moze byc spokodowanie niedokrwieniem, bo duzo krwi jest pompoeane do dziecka.
Wiesz co jeszcze mnie lekarz przy tarczycy pytał właśnie czy nie mam kołatania serca... jak mniałam niski wynik tsh... więc może jeszcze ten trop wrazie czego sprawdź

Cześć Dziewczyny jestem tu nowa, poczytuje Was już od dłuższego czasu. Jestem po in vitro, transfer miałam 31 października. Powiedzcie mi proszę po jakim czasie badana Wam betę bo ja miałam badana już dwa dni po tj. 2.listopada,(3,6) potem 6 dpt 7.9 następnie 9 dpt 21.5, no i os początku wskazuję że ciąża jest, jednak Pani dr powiedziała że bardzo słabo to przyrasta. I oczywiście moja radość spadła, nawet dobrze nie zdążyłam się ucieszyć. No bo jestem w tej ciąży ale co będzie dalej, dziś termin miesiączki 11dpt zrobiłam sobie test i są dwie kreseczki. Betę mam zrobić dopiero w środę. Jestem już totalnie skolowana. Staram się pocieszać że większość dziewczyn robi betę ok. 12-14 dnia bo niby wtedy zaczyna naprawdę rosnąć. Ale już sama nie wiem. Co myślicie
Jest niska, ale jest i rośnie - więc jest nadzieja - już tu widziałyśmy piękne ciąże z niskich bet... niestety nie mamy na to wpływu - trzeba czekać wierzyć i modlić się - kciukasy za Was :)

Wiesz co jeszcze mnie lekarz przy tarczycy pytał właśnie czy nie mam kołatania serca... jak mniałam niski wynik tsh... więc może jeszcze ten trop wrazie czego sprawdź
Miałam dokładnie to samo pisać. Czesto TSH fizjologicznie spada ale chyba rzadko tak się dzieje że wpada się w nadczynność. Ja biorę letrox i miałam pięknie wyrównane TSH tak pomiędzy 1-1.5. teraz to dramat, TSH spadło do 0.7 a wolne hormony rozjechane. Już poczytałam że są pewne białka w ciąży które wpływają na wyniki wolnych hormonów.
Jednak płód na tym etapie na którym jesteśmy produkuje samodzielnie hormony tarczycowe :)

reklama
Do góry