3.2.2To wczesny etap. Beta może się jeszcze rozkręcić. Zrób w 11 dpt i będzie jasne. Jak dzisiaj wyszedł Ci sikaniec, to całkiem możliwe, że ta beta rośnie. A jaki miałaś zarodek?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
3.2.2To wczesny etap. Beta może się jeszcze rozkręcić. Zrób w 11 dpt i będzie jasne. Jak dzisiaj wyszedł Ci sikaniec, to całkiem możliwe, że ta beta rośnie. A jaki miałaś zarodek?
Jeśli o to chodzi, bo nie do końca jeszcze łapie się w tych wszystkich symbolach.3.2.2
A ilu dniowy?3.2.2
Nadzieją żyje od 6 lat. DziękujęMalinka witaj,niestety na twoje pytanie tylko czas zna odpowiedź. Ale jak nas czytasz to wiesz że ostatnio nawet malutkie bety po wizycie w kfc rosły i rosły. Buziaki i trzymamy kciuki. Ważne że jest nadzieja.
5 dniowyA ilu dniowy?
No cóż beta albo ruszy z kopyta albo niestety. Cuda bywają, ja na tym etapie miałam betę 24 a dziś 16 tc. Betę możesz zrobić wcześniej powinno się wyjaśnić. Powodzenia.Cześć Dziewczyny jestem tu nowa, poczytuje Was już od dłuższego czasu. Jestem po in vitro, transfer miałam 31 października. Powiedzcie mi proszę po jakim czasie badana Wam betę bo ja miałam badana już dwa dni po tj. 2.listopada,(3,6) potem 6 dpt 7.9 następnie 9 dpt 21.5, no i os początku wskazuję że ciąża jest, jednak Pani dr powiedziała że bardzo słabo to przyrasta. I oczywiście moja radość spadła, nawet dobrze nie zdążyłam się ucieszyć. No bo jestem w tej ciąży ale co będzie dalej, dziś termin miesiączki 11dpt zrobiłam sobie test i są dwie kreseczki. Betę mam zrobić dopiero w środę. Jestem już totalnie skolowana. Staram się pocieszać że większość dziewczyn robi betę ok. 12-14 dnia bo niby wtedy zaczyna naprawdę rosnąć. Ale już sama nie wiem. Co myślicie
mniej przy sobie zawsze sok słodki albo cukiereczka jeśli się obawiasz, że to cukier to znaczy, że to spadek cukru więc trzeba go podnieść i koniecznie zrób badania - żebyś gdzieś bidulko nie zemdlała...
może to być po prostu ciążowy spadek kondycji - ja tak miałam pod koniec I trymestru, że zadyszka przy spacerze szybszym wrrr... jak przed ciążą robiłam spacery po 10 km tak w ciązy po 2 jestem zmęczona...
Ja miewam takie akcje. Totalnie bez kondycji jestem. Dziś poszłam na zakupy i musiałam odpocząć na ławce. Trudno o przyczynę ja mam lekką anemię ale to już przed stymulacją hemoglobina była lekko poniżej normy i ciągle tak się trzyma. Cukry mam niby uregulowane.
Mieciu zrób podstawowe badania czyli morfologię, glukozę może coś się wyjaśni.
Kolejna beta wszystko wyjaśni. Myślę, że jest duża szansa. Gdyby beta spadała, to sikaniec by nie wyszedł. Na moje oko, raczej rośnie. Wiem, że łatwo się mówi, ale staraj się zająć czymś głowę. Podejrzewam, że jesteś z invikcie. Nie wiem po co oni zalecają tak wczesne bety. Ja się z invikty przeniosłam i w nowej klinice lekarz złapał się za głowę z tymi badaniami. Zrób jak najszybciej betę i dawaj tutaj znać. Trzymam kciuki!5 dniowy
Mam kilka pytań do Was- mozei pomożecie bo wy przecież wiecie wszystko
1. Brałam przez 5 dni Orgametril od 19-23dc( na wchłonięcie torbieli), okres powinnam dostać dziś, czyli 3dni od ostatniej tabletki, ale ani wody ani słuchu, nawet piersi mnie przestaly boleć. Czy któraś z Was to brała?? Czy to bardzo opóźnia okres?
2. Biorę od tygodnia Parlodel na zbicie progesteronu, raptem 1/4 tabletki na noc, tylko że czuje się jakby senna, zmęczona całymi dniami...ja już nie wiem, czy to możliwe że po tak małej dawce tak mam? Czy mi coś innego jest ? Ktoś brał??
3. Dziewczyny z NOVUM, powiedzcie mi..czy oni mrożą blastka czy 2-3 dniowyi? Czy po rozmrożeniu podają odrazu czy czekaja kilka dni? W którym dniu podawane są zazwyczaj świeżaki?
4.czy któraś z Was miała podawana tylko i wyłącznie luteinę pod język i w zastrzykach..?? Ja niestety ze względu na te częste infekcje pęcherza, nie mogę luteiny dowcipnej bo zaraz mam zapalenie...
Będę wdzięczna za każdą wasza odpowiedź miłego dzionka kochane!!!