reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Motylku, a co z Twoimi wynikami badan, dostalas juz cos? Trymam kciuki za dobre wiesci [emoji173]️
Kochana wchodzę w system i wchodzę a wyników brak. Przewiduję że mogą być niestety dopiero w środę. Oszaleję do tego czasu. Trochę późno ten wynik ale moja ginekolog jest gotowa na amiopunkcje gdyby była taka potrzeba, staram się nawet o tym nie myśleć.

reklama
@Felia, zespół antyfosfolipidowy w skrócie polega na zwiększonej krzepliwości krwi. Grozi Ci zwiększone ryzyko zakrzepicy żyl głebokich, która może się powikłać zatorowością płucną. Ale to nie jest tak, że każdy z zespołem choruje, masz tylko zwiększone ryzyko i trzeba być czujnym. Jeśli zdarzy Ci się epizod zakrzepicy, będziesz musiała przyjmować leki rozrzedzające krewm Do tego poronienia. Większosci kobiet z tym zespołem udaje się donosić ciążę, zaleca się acard i heparynę.
Dziwię się, że nikt Ci wcześniej nie zbadał tego, ile miałaś poronień? Mi po pierwszym kazali zrobic w Novum, wyszło ujemne, więc to nie była przyczyna.
W sumie to dobrze, że już wiesz w czym jest problem i że jest wyjście z sytuacji.
Dziekuje. Niestety nikt nie sprawdzal a to wsumie marne grosze...Jestem po dwoch poronieniach, oba 5/6 tydzien. Nie bylabym naiwna, sama bym je zrobila wczesniej, ale myslalam po coz, gdy lekarz nie kaze...
Nie wiem, czy mam problem z krzepliwoscia jako tako. Nigdy niczego nie zauwazylam, aczkolwiek podczas @ bywaly krwawienia z skrzepami, ale nie mam pojecia czy to idzie w parze z tym zespolem. Ginowie raczej nie zwracali na to uwagi.

Kochana wchodzę w system i wchodzę a wyników brak. Przewiduję że mogą być niestety dopiero w środę. Oszaleję do tego czasu. Trochę późno ten wynik ale moja ginekolog jest gotowa na amiopunkcje gdyby była taka potrzeba, staram się nawet o tym nie myśleć.

Kurcze mogliby sie tez pospieszyc z tymi wynikami! Mysle o Tobie i wiem, ze beda dobre, usg bylo dobre wiec to formalnosc i jestem pewna, ze amiopunkcja nie bedzie potrzebna[emoji173]️

Dziekuje. Niestety nikt nie sprawdzal a to wsumie marne grosze...Jestem po dwoch poronieniach, oba 5/6 tydzien. Nie bylabym naiwna, sama bym je zrobila wczesniej, ale myslalam po coz, gdy lekarz nie kaze...
Nie wiem, czy mam problem z krzepliwoscia jako tako. Nigdy niczego nie zauwazylam, aczkolwiek podczas @ bywaly krwawienia z skrzepami, ale nie mam pojecia czy to idzie w parze z tym zespolem. Ginowie raczej nie zwracali na to uwagi.

Felia, u mnie tez PAI czyli problemy z krzepliwoscia, ale bez zadnych objawow, czasami po wywiadzie rodzinnym mozna dojsc tez bo u mnie ze strony taty choroby ukladu krazenia.

Diety w zasadzie niczym się nie różnią bo jedno zależy od drugiego. Diety opierają się głównie na produktach z niskim IG. Pewnie że jeśli chodzisz do dietetyczki to rozpisała szczegółową dietę i możesz się jej trzymać na pewno jest zdrowa. Ja w tej ciąży pozwalam sobie na więcej bo nie chcę znowu urodzić chudzielca. Szczerze pisząc np. jadanie codziennie tak zalecanego chleba żytniego pełnoziarnistego powoduje ból brzucha, zatem jadam zamiennie z innym nieco mniej polecanym. Każda z nas ma także swoje smaki i preferencje żywieniowe a do tego każdy organizm jest inny.
To racja dieta była układana pode mnie moje wyniki, również z krwi... dlatego wrzuciłam tylko ogólny zarys bo reszta jest mocno na mnie nastawiona. Ja problemów żołądkowych nie mam na szczęście - chociaż to jedno jest ok :D

Dobrze, że już wiesz w czym problem. Acard i heparyna i będzie dobrze!

Felia, u mnie tez PAI czyli problemy z krzepliwoscia, ale bez zadnych objawow, czasami po wywiadzie rodzinnym mozna dojsc tez bo u mnie ze strony taty choroby ukladu krazenia.
Pai tez mi wyszedl, do tego jeszcze dwie wartosci z proteinow i bety. Mhm, wywiad rodzinny mowisz...Tatko mial zawal, babcia od mamy strony chore serce. Mi jako laikowi nic to nie mowi, podpytam sie w poniedzialek genetyka jak on to widzi. W kazdym razie Gin zalecil duzo ruchu i zdrowa diete. To ostatnie prawie niewykonalne, chyba ze bede zywila sie powietrzem :)

reklama
Do góry