reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Motylku, a co z Twoimi wynikami badan, dostalas juz cos? Trymam kciuki za dobre wiesci [emoji173]️
Kochana wchodzę w system i wchodzę a wyników brak. Przewiduję że mogą być niestety dopiero w środę. Oszaleję do tego czasu. Trochę późno ten wynik ale moja ginekolog jest gotowa na amiopunkcje gdyby była taka potrzeba, staram się nawet o tym nie myśleć.

reklama
@Felia, zespół antyfosfolipidowy w skrócie polega na zwiększonej krzepliwości krwi. Grozi Ci zwiększone ryzyko zakrzepicy żyl głebokich, która może się powikłać zatorowością płucną. Ale to nie jest tak, że każdy z zespołem choruje, masz tylko zwiększone ryzyko i trzeba być czujnym. Jeśli zdarzy Ci się epizod zakrzepicy, będziesz musiała przyjmować leki rozrzedzające krewm Do tego poronienia. Większosci kobiet z tym zespołem udaje się donosić ciążę, zaleca się acard i heparynę.
Dziwię się, że nikt Ci wcześniej nie zbadał tego, ile miałaś poronień? Mi po pierwszym kazali zrobic w Novum, wyszło ujemne, więc to nie była przyczyna.
W sumie to dobrze, że już wiesz w czym jest problem i że jest wyjście z sytuacji.
Dziekuje. Niestety nikt nie sprawdzal a to wsumie marne grosze...Jestem po dwoch poronieniach, oba 5/6 tydzien. Nie bylabym naiwna, sama bym je zrobila wczesniej, ale myslalam po coz, gdy lekarz nie kaze...
Nie wiem, czy mam problem z krzepliwoscia jako tako. Nigdy niczego nie zauwazylam, aczkolwiek podczas @ bywaly krwawienia z skrzepami, ale nie mam pojecia czy to idzie w parze z tym zespolem. Ginowie raczej nie zwracali na to uwagi.

Kochana wchodzę w system i wchodzę a wyników brak. Przewiduję że mogą być niestety dopiero w środę. Oszaleję do tego czasu. Trochę późno ten wynik ale moja ginekolog jest gotowa na amiopunkcje gdyby była taka potrzeba, staram się nawet o tym nie myśleć.

Kurcze mogliby sie tez pospieszyc z tymi wynikami! Mysle o Tobie i wiem, ze beda dobre, usg bylo dobre wiec to formalnosc i jestem pewna, ze amiopunkcja nie bedzie potrzebna[emoji173]️

Dziekuje. Niestety nikt nie sprawdzal a to wsumie marne grosze...Jestem po dwoch poronieniach, oba 5/6 tydzien. Nie bylabym naiwna, sama bym je zrobila wczesniej, ale myslalam po coz, gdy lekarz nie kaze...
Nie wiem, czy mam problem z krzepliwoscia jako tako. Nigdy niczego nie zauwazylam, aczkolwiek podczas @ bywaly krwawienia z skrzepami, ale nie mam pojecia czy to idzie w parze z tym zespolem. Ginowie raczej nie zwracali na to uwagi.

Felia, u mnie tez PAI czyli problemy z krzepliwoscia, ale bez zadnych objawow, czasami po wywiadzie rodzinnym mozna dojsc tez bo u mnie ze strony taty choroby ukladu krazenia.

Diety w zasadzie niczym się nie różnią bo jedno zależy od drugiego. Diety opierają się głównie na produktach z niskim IG. Pewnie że jeśli chodzisz do dietetyczki to rozpisała szczegółową dietę i możesz się jej trzymać na pewno jest zdrowa. Ja w tej ciąży pozwalam sobie na więcej bo nie chcę znowu urodzić chudzielca. Szczerze pisząc np. jadanie codziennie tak zalecanego chleba żytniego pełnoziarnistego powoduje ból brzucha, zatem jadam zamiennie z innym nieco mniej polecanym. Każda z nas ma także swoje smaki i preferencje żywieniowe a do tego każdy organizm jest inny.
To racja dieta była układana pode mnie moje wyniki, również z krwi... dlatego wrzuciłam tylko ogólny zarys bo reszta jest mocno na mnie nastawiona. Ja problemów żołądkowych nie mam na szczęście - chociaż to jedno jest ok :D

Dobrze, że już wiesz w czym problem. Acard i heparyna i będzie dobrze!

Felia, u mnie tez PAI czyli problemy z krzepliwoscia, ale bez zadnych objawow, czasami po wywiadzie rodzinnym mozna dojsc tez bo u mnie ze strony taty choroby ukladu krazenia.
Pai tez mi wyszedl, do tego jeszcze dwie wartosci z proteinow i bety. Mhm, wywiad rodzinny mowisz...Tatko mial zawal, babcia od mamy strony chore serce. Mi jako laikowi nic to nie mowi, podpytam sie w poniedzialek genetyka jak on to widzi. W kazdym razie Gin zalecil duzo ruchu i zdrowa diete. To ostatnie prawie niewykonalne, chyba ze bede zywila sie powietrzem :)

reklama
Do góry