reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny zastanawiam się jak to jest z tym spaniem i leżakowaniem w ciazy. I tak się zastanawiam jak Wy sobie z tym radzicie. Wyczytałam ze najlepsza pozycja to lewy bok. No ok ale jak ja z 60%dnia przeleze plus cała noc to nie sposób tylko na lewym boku... i zastanawiam się czy inna pozycja nie zagraża maluchowi??
Ja myślę że organizm da Ci znać jeśli leżenie na prawym boku lub na plecach bedzie stwarzało jakieś zagrożenie (słabość, problemy z oddychaniem). I uwierz mi nawet Cię wyrwie z głębokiego snu. Ja w 1 trymestrze spałam głównie na brzuchu. W 3 na plecach już mnie przytykało więc zostały boki, a że kręgosłup i biodra doskwierały to leżałam tak żeby jak najmniej bolało i dało się usnąć:)

reklama
Dziewczyny wiem że też czekacie na wiadomości od Gosi i Oliwki ,więc dzisiaj ja pozwalam sobie wkleić to co napisała,jestem pod ogromnym wrażeniem tej małej walecznej istotki:tak:

Edit Oliwka jest juz tylko na cepapie oddycha sama. Ma niestety zoltaczke i czeka na moje mleko a matka siedzi z laktatorem i proboje rozkrecic laktacje. Mm niekoniecznie jest tolerowane wiec dopoki nie bedzie mojego mleka to bedzie na kroplowkach

Super, mała daje radę:). Waleczna bestia:).
A co do laktacji, to z mojego niedługiego ale jednak doświadczenia mogę stwierdzić, że odciąganie mleka idzie 100 razy lepiej jak młody leży obok i mogę na niego patrzeć. Jak wychodzę do innego pokoju to jest jakaś blokada i mleko leci jak krew z nosa. Wiem że szpital to nie dom, ale to też wyjątkowa sytuacja więc może personel by jej umożliwił takie działanie.

Moja dietetyczka twierdzi że jednak inne... ja tam jej ufam... Ja mam np jeść 4-3 posiłki dziennie przy cukrzycy to by raczej były za długie odstępy pomiędzy posiłkami chyba... Zresztą ja się nie znam - z efektów mojej Pani dietetyk jestem zadowolona i tyle!
Diety w zasadzie niczym się nie różnią bo jedno zależy od drugiego. Diety opierają się głównie na produktach z niskim IG. Pewnie że jeśli chodzisz do dietetyczki to rozpisała szczegółową dietę i możesz się jej trzymać na pewno jest zdrowa. Ja w tej ciąży pozwalam sobie na więcej bo nie chcę znowu urodzić chudzielca. Szczerze pisząc np. jadanie codziennie tak zalecanego chleba żytniego pełnoziarnistego powoduje ból brzucha, zatem jadam zamiennie z innym nieco mniej polecanym. Każda z nas ma także swoje smaki i preferencje żywieniowe a do tego każdy organizm jest inny.

Diety w zasadzie niczym się nie różnią bo jedno zależy od drugiego. Diety opierają się głównie na produktach z niskim IG. Pewnie że jeśli chodzisz do dietetyczki to rozpisała szczegółową dietę i możesz się jej trzymać na pewno jest zdrowa. Ja w tej ciąży pozwalam sobie na więcej bo nie chcę znowu urodzić chudzielca. Szczerze pisząc np. jadanie codziennie tak zalecanego chleba żytniego pełnoziarnistego powoduje ból brzucha, zatem jadam zamiennie z innym nieco mniej polecanym. Każda z nas ma także swoje smaki i preferencje żywieniowe a do tego każdy organizm jest inny.

Motylku, a co z Twoimi wynikami badan, dostalas juz cos? Trymam kciuki za dobre wiesci [emoji173]️

Dziewczyny wiem że też czekacie na wiadomości od Gosi i Oliwki ,więc dzisiaj ja pozwalam sobie wkleić to co napisała,jestem pod ogromnym wrażeniem tej małej walecznej istotki:tak:

Edit Oliwka jest juz tylko na cepapie oddycha sama. Ma niestety zoltaczke i czeka na moje mleko a matka siedzi z laktatorem i proboje rozkrecic laktacje. Mm niekoniecznie jest tolerowane wiec dopoki nie bedzie mojego mleka to bedzie na kroplowkach

Dzięki za wiadomość, od wczoraj nie mogę myśleć o niczym innym.
Przekaż Gosi jak możesz że wszystkie tutaj przesyłamy im nasze ciepłe myśli, energię i modlitwy

reklama
Do góry