Ja myślę że organizm da Ci znać jeśli leżenie na prawym boku lub na plecach bedzie stwarzało jakieś zagrożenie (słabość, problemy z oddychaniem). I uwierz mi nawet Cię wyrwie z głębokiego snu. Ja w 1 trymestrze spałam głównie na brzuchu. W 3 na plecach już mnie przytykało więc zostały boki, a że kręgosłup i biodra doskwierały to leżałam tak żeby jak najmniej bolało i dało się usnąćDziewczyny zastanawiam się jak to jest z tym spaniem i leżakowaniem w ciazy. I tak się zastanawiam jak Wy sobie z tym radzicie. Wyczytałam ze najlepsza pozycja to lewy bok. No ok ale jak ja z 60%dnia przeleze plus cała noc to nie sposób tylko na lewym boku... i zastanawiam się czy inna pozycja nie zagraża maluchowi??
reklama
Dziewczyny wiem że też czekacie na wiadomości od Gosi i Oliwki ,więc dzisiaj ja pozwalam sobie wkleić to co napisała,jestem pod ogromnym wrażeniem tej małej walecznej istotki
Edit Oliwka jest juz tylko na cepapie oddycha sama. Ma niestety zoltaczke i czeka na moje mleko a matka siedzi z laktatorem i proboje rozkrecic laktacje. Mm niekoniecznie jest tolerowane wiec dopoki nie bedzie mojego mleka to bedzie na kroplowkach
Super, mała daje radę. Waleczna bestia.
A co do laktacji, to z mojego niedługiego ale jednak doświadczenia mogę stwierdzić, że odciąganie mleka idzie 100 razy lepiej jak młody leży obok i mogę na niego patrzeć. Jak wychodzę do innego pokoju to jest jakaś blokada i mleko leci jak krew z nosa. Wiem że szpital to nie dom, ale to też wyjątkowa sytuacja więc może personel by jej umożliwił takie działanie.
motylek24
Fanka BB :)
Diety w zasadzie niczym się nie różnią bo jedno zależy od drugiego. Diety opierają się głównie na produktach z niskim IG. Pewnie że jeśli chodzisz do dietetyczki to rozpisała szczegółową dietę i możesz się jej trzymać na pewno jest zdrowa. Ja w tej ciąży pozwalam sobie na więcej bo nie chcę znowu urodzić chudzielca. Szczerze pisząc np. jadanie codziennie tak zalecanego chleba żytniego pełnoziarnistego powoduje ból brzucha, zatem jadam zamiennie z innym nieco mniej polecanym. Każda z nas ma także swoje smaki i preferencje żywieniowe a do tego każdy organizm jest inny.Moja dietetyczka twierdzi że jednak inne... ja tam jej ufam... Ja mam np jeść 4-3 posiłki dziennie przy cukrzycy to by raczej były za długie odstępy pomiędzy posiłkami chyba... Zresztą ja się nie znam - z efektów mojej Pani dietetyk jestem zadowolona i tyle!
Mieciu85
Diety w zasadzie niczym się nie różnią bo jedno zależy od drugiego. Diety opierają się głównie na produktach z niskim IG. Pewnie że jeśli chodzisz do dietetyczki to rozpisała szczegółową dietę i możesz się jej trzymać na pewno jest zdrowa. Ja w tej ciąży pozwalam sobie na więcej bo nie chcę znowu urodzić chudzielca. Szczerze pisząc np. jadanie codziennie tak zalecanego chleba żytniego pełnoziarnistego powoduje ból brzucha, zatem jadam zamiennie z innym nieco mniej polecanym. Każda z nas ma także swoje smaki i preferencje żywieniowe a do tego każdy organizm jest inny.
Motylku, a co z Twoimi wynikami badan, dostalas juz cos? Trymam kciuki za dobre wiesci [emoji173]️
Biedroneczka83
Dziewczyny gdyby któraś miała gonal F proszę o info na priv. Odkupię
Raczej ciężko będzie. Z racji ze lek refundowany lekarze wypisują od wizyty do wizyty.
ilmenau
Dziewczyny wiem że też czekacie na wiadomości od Gosi i Oliwki ,więc dzisiaj ja pozwalam sobie wkleić to co napisała,jestem pod ogromnym wrażeniem tej małej walecznej istotki
Edit Oliwka jest juz tylko na cepapie oddycha sama. Ma niestety zoltaczke i czeka na moje mleko a matka siedzi z laktatorem i proboje rozkrecic laktacje. Mm niekoniecznie jest tolerowane wiec dopoki nie bedzie mojego mleka to bedzie na kroplowkach
Dzięki za wiadomość, od wczoraj nie mogę myśleć o niczym innym.
Przekaż Gosi jak możesz że wszystkie tutaj przesyłamy im nasze ciepłe myśli, energię i modlitwy
Wiem ale czasem zostanie jedną lub dwie dawki[emoji2]Raczej ciężko będzie. Z racji ze lek refundowany lekarze wypisują od wizyty do wizyty.
JoannaRak
@JoannaRak a jak sklasyfikowane są te, które zostały? W której dobie były zamrożone?
5 doba 1BC, jeden z nich teraz byl transferowany
reklama
PrzekazaneDzięki za wiadomość, od wczoraj nie mogę myśleć o niczym innym.
Przekaż Gosi jak możesz że wszystkie tutaj przesyłamy im nasze ciepłe myśli, energię i modlitwy
Podziel się: