reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@Szczescie1986 Leczeniem to ja tym tego nie nazwała... leczyć to próbował Pas.nik. W Nov.um spędziłam 5 lat, w tym czasie miałam 5 stymulacji. Czasu niestety nie cofnę.
@Baylee Jaką dawkę bierzesz?
Dopóki nie ma wysokiej temperatury to nie ma powodów do zmartwień. Do poniedziałku jeszcze trochę czasu, jak bardzo źle się czujesz to może jutro podejdź do internisty. Ewentualnie domowe sposoby. Trzymam kciuki za szybką poprawę [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️
dodam że nasienie męża nie jest idealne ale lekarze uważa że na ifv jest ok. Czy jeżeli blastki byly dobrej klasy czy slabe nasienie może miec wpływ na implantacje???
Może mieć wpływ. To że zarodek jest piękny z wyglądu nie znaczy, że niesie potencjał rozwojowy.
Jakie wyniki nasienia ma twój m? Czy robił badania genetyczne typu CFTR lub AZF?
Robiłaś badanie hist-pat endometrium w drugiej fazie?... bo nie widzę wyniku...
Popieram zrobienie ERA i KIR.... chociaż nie rozumiem „popularności” KIR ostatnio.
Ile brałaś i jak często intralipid do transferu?Może sterydy? Heparynę?
Czy transfery miałaś na cyklach naturalnych/sztucznych? Jakie było endometrium? W którym dc były robione?
Moje robaczki maja 3,66 i 3,76 jeden wariowal drugi lezal na plecach i odpychal sie nogami. Smiesznie to wygladalo. Na dzien dzisiejszy tip top[emoji3590][emoji3590]
[emoji3590][emoji3590]

reklama
Dziewczynki u mojej małej wszystko ok. Ma 30 cm i waży 614. Zaczęłam 22 tydzień a pomiary na 24 tydzień. Moje bidulki nie traćcie wiary, sama byłam w czarnej doopie jak szukałam ratunku na tym forum. A dziś mogę napisać ile mierzy i waży. Siły kochane.
Pięknie [emoji3590]
Kolejnych nudnych miesięcy [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

A mam pytanie dziewczyny a propo suplementow. Chcialam brac te polecane przez Pana Tabletke, ale one wszedzie maja w skladzie zelazo. A sam pan Tabletka pisze ze wg PTG zelazo sie powinno brac przed ciaza, a potem wrocic do niego po 8tyg. To co ja mam teraz brac? I czemu niby to zelazo szkodliwe a jednak wszystkie te suplementy na 1. Trymestr zelazo maja?
Zglupialam.
@Kurcia Ja rozmawiałam z panią magister w aptece i teraz biorę mama dha jest tam wszystko co potrzebne nawet jod i biorę tylko to ❤

Witam serdecznie. Pisze tu pierwszy raz ale przeczytałam większość wpisów z wątku invitro (trochę tego jest). Jestem trzeci dzień po transferze dwóch zarodków i mam strasznie opuchnięte wargi sromowe. Czy ktoś tak miał? Co można stosować żeby to przeszło? Dziękuje

Dgd a jakie masz amh? U mnie nic nie dotrwało do blastki a jednak jest ciąża naturalna. To chyba jest loteria. Umów się do novum po nowym roku ale tylko do Lewandowskiego lub Zamory. A jak tam nie pomogą to zmień swoją głowę i jest kd. Geny to naprawdę przestają być istotne jak poczujesz ruchy dzieciątka. W novum podadzą ci w 2 lub 3 dobie i czasami dziewczyny wtedy zaskakują. W piątek dzwoń i się umów, najwyżej nie pójdziesz...
Popieram, @Dgd w novum maja przebadany nowy lek do stymulacji i nazwoe Recovel. Zona Lewego Dyrka labo ich przetestowala go wlasnie na kobietach u ktorych byl ju bardzo slaby odzwe jajnikow na stymulacje. Jest drogi nie powiem i na mnie niby nie zadziałał nic a nic ale cos pobudzil bo jak mi Lewy przerwal stymulke to jajka irosly same z siebie i to az 4. Moje amh to 0.29 wiec mysle ze warto sprobowac. To byla moja tez 5 stymulacja!

@edloteh biorę encorton 5mg raz dziennie.Do tego acard raz dziennie Estrofem 2razy dziennie po 2 tabletki i od jutra mam brać dopochwowo dwa razy dziennie progesterone besins 200.To mój pierwszy transfer w życiu i się tym wszystkim denerwuje.Mam nadzieję, ze się wszystko uda.W dniu transferu mam pierwszy dzień urlopu do pracy dopiero 13.11 i mam nadzieję, ze to wystarczy

reklama
Hej, chciałam zapytać o basen. Bo strasznie mam ochote ale boje się ze coś załapie! Poradzicie coś w tej sprawie. ?
Ja nie chodzę bo się boję. Ale ja to mam przejścia z wcześniejszym odejściem wód więc jeśli nie wiadomo od czego (a u mnie tak jest) to zganiaja na infekcje i dlatego się pilnuje. Nawet w wannie się nie kąpię też.

Normalnie basen jest super w ciąży i świetnie wplywa na samopoczucie więc idź kochana.

Do góry