reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam wszystkie a wiec powoli dochodzę po tej zerowej becie do żywych. Niestety jak pisałam niemam już mrozaczkow wiec zaczynamy od poczatku oczywiscie jeszcze nie teraz najpierw badania. Napisze Wam teraz dokladnie jakie badania mam zrobione (4 transfery beta nie drgnela ani raz):
Kariotypy moje i meza ok
Komorki Nk podwyzszone byl podany intralipid,
Plasma komorki ok,
Endometriozy niemam,
Zrostow brak,
Histeroskopia ok,
Proteina C ok
Proteina S ok
Homocysteina ok
Faktor V-Leiden ok
Antithrobin lll ok
IgG EIA, IgM EIA ok IgG i IgM ok
Laparoskopia ok
Trombofila jest ok
8 bardzo ladnych blastek zero implantacji
Lekarz i @annemarie zalecili
Era test i
@annemarie do tego dolozyla badanie kir.
Jest cos jeszcze co moge zbadac
No i dodam że nasienie męża nie jest idealne ale lekarze uważa że na ifv jest ok. Czy jeżeli blastki byly dobrej klasy czy slabe nasienie może miec wpływ na implantacje???
Trochę się rozpisalam przepraszam ☺
annemarie i reszta załogi pomóżcie... zrobie sobie dokladne notatki z waszych porad..
Dziekuje
Pewnie to oczywiste, ale tarczyca ok?
Imponujący zestaw. Wydaje mi się, że nasienie odpowiada za rozwój zarodka po 3 dobie, ale na samą implantację nie ma tak dużego wpływu - zwłaszcza, jeśli blastki były dobrej klasy. Tak wynika z tych opracowań, które gdzieś w necie dorwałam. My mamy kiepskie nasienie i różnie z tymi zarodkami było.

reklama
Imponujący zestaw. Wydaje mi się, że nasienie odpowiada za rozwój zarodka po 3 dobie, ale na samą implantację nie ma tak dużego wpływu - zwłaszcza, jeśli blastki były dobrej klasy. Tak wynika z tych opracowań, które gdzieś w necie dorwałam. My mamy kiepskie nasienie i różnie z tymi zarodkami było.
Mam niedoczynnosc tarczycy biore tabletki

Hej, chciałam zapytać o basen. Bo strasznie mam ochote ale boje się ze coś załapie! Poradzicie coś w tej sprawie. ?
Pol godziny temu o tym z lekarzem rozmawialam ... jak najbardziej wrecz wskazane. Nie mam sie bac infekcji bo ja mozna wszedzie zlapac , a przewaga pozytywow basenu jest dla dziecka i matki nie do przebicia.

A mam pytanie dziewczyny a propo suplementow. Chcialam brac te polecane przez Pana Tabletke, ale one wszedzie maja w skladzie zelazo. A sam pan Tabletka pisze ze wg PTG zelazo sie powinno brac przed ciaza, a potem wrocic do niego po 8tyg. To co ja mam teraz brac? I czemu niby to zelazo szkodliwe a jednak wszystkie te suplementy na 1. Trymestr zelazo maja?
Zglupialam.

Ja biorę Mama Dha firmy adamed, nie ma żelaza. To mi polecił lekarz w klinice i mój gin też to chwali. Żelazo podaję się w przypadku anemii, w ciąży badania krwi mam 1 raz w miesiacu więc można to szybko wyłapać. Te witaminy są u pana tabletki, możesz o nich poczytac

Tez jestem tego zdania , ze zle nasienie powoduje obumarcie zarodka przed albo w trakcie implantacji , ale jako glownej przyczyny nie można tego brac.

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    812 KB · Wyświetleń: 159
  • image.jpg
    image.jpg
    824,1 KB · Wyświetleń: 144
reklama
Dziewczynki u mojej małej wszystko ok. Ma 30 cm i waży 614. Zaczęłam 22 tydzień a pomiary na 24 tydzień. Moje bidulki nie traćcie wiary, sama byłam w czarnej doopie jak szukałam ratunku na tym forum. A dziś mogę napisać ile mierzy i waży. Siły kochane.
To juz niezla panna, mama juz za wyprawka lata?

Do góry