reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej, chciałam zapytać o basen. Bo strasznie mam ochote ale boje się ze coś załapie! Poradzicie coś w tej sprawie. ?

Ja miałam wielką ochotę w sobotę iść na basen ale mnie dziewczyny na ciezarowkach wystraszyly infekcjami, choć potem pojawiły się też opinie dziewczyn które bardzo sobie chwaliły basen. Więc też w najbliższym czasie się wybieram, przed basenem i po załóż sobie jakiś probiotyk.
Jacuzzi czy inne takie odpadają, wybieraj raczej basen z chłodniejsza woda i najlepiej ozonowaną. Pływanie bardziej relaksacyjne niż sportowe :p

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]
LISTOPAD to miesiąc miłości, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2018-11-01 annemarie podglądanie maluszków ❤️❤️
2018-11-01 mmileczkaa termin porodu
2018-11-02 Małgoś86 beta !!
2018-11-02 JoannaRak transfer !! ✊✊
2018-11-03 redferrari wizyta u gin prowadzacego ciążę
2018-11-03 sssurykatka beta !! ✊✊
2018-11-05 Beata 4 wuzyta pęcherzykowa
2018-11-05 Netiaskitchen USG III trymestru
2018-11-08 gosia321 wizyta u gin prowadzacego ciążę
2018-11-09 GPPPP wizyta serduszkowa
2018-11-15 ilmenau badanie połówkowe
2018-11-16 Voolg badanie prenatalne
2018-11-29 Mieciu85 badanie połówkowe
2018-12-11 Malinka1989 termin porodu
2018-12-12 tamiza termin porodu
2018-12-18 chlopkers USG III trymestru
2018-12-19 limoncia1 termin porodu
2018-12-26 ona232 termin porodu
2019-01-01 Pat1980ka termin porodu
2019-01-04 Netiaskitchen termin porodu
2019-01-13 Gotart termin porodu
2019-01-17 Gosia892 termin porodu
2019-01-21 Koniczyna82 termin porodu
2019-02-06 redferrari termin porodu
2019-02-19 Gosia321 termin porodu
2019-02-22 Justin87 termin porodu
2019-03-04/08 chlopkers termin porodu
2019-03-04/09 sunrisea termin porodu
2019-04-08 ilmenau termin porodu
2019-04-16 lafantynka termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)
8.11 wizyta , 13.11 badanie echa prosze wpisac :p

Ja oczywiście po obietnicy nie wsłuchiwania się w siebie wsłuchuję się bardzo ;)
5-6 dpt miałam straszne mdłości, szczególnie od zapachu jedzenia. 4-5 dpt bóle w podbrzuszu,ae.nie jakieś straszne. Dziś 7 dpt czuję się dobrze ;). No i doskonale zdaję sprawę, że żaden z tych objawów nic nie znaczy.
Od transferu sypiam po 8-10 godzin co mi się baaaaardzo dawno nie zdarzało. Ale pierwszy raz staram się dużo odpoczywać. Chciałam testować 9 dpt w sobotę (były 2 blastki). Nie wiem czy wytrzymam. Myślicie, że w sikaczu coś by już wyszło?
@sssurykatka kochana ja miałam podane 3 bąbelki w 3ciej dobie i betę zrobiłam w 7dpt bo tak mi kazali i już była pozytywna 7dpt 42 a w 9dpt 109 także myślę że jak miałaś blastki to w 7dpt spokojnie już można trzymam ✊✊✊❤❤❤ za super bete

Całe szczęscie nie mam testu w domu :) Ale nie wiem czy jutro sie nie skuszę. Choć obawa jest spora - nigdy w życiu nie widziałam 2 kresek - nawet gdy beta była pozytywna to sikacz wtedy nie wyszedł. I się boję ;). Chyba jednak poczekam do soboty i do krwi.
@sssurykatka sikacza nie rób kochana bo te testy to oszustwo zrób sobie bete jutro i będzie pewniejsze trzymam ✊✊✊❤❤❤

Witam wszystkie a wiec powoli dochodzę po tej zerowej becie do żywych. Niestety jak pisałam niemam już mrozaczkow wiec zaczynamy od poczatku oczywiscie jeszcze nie teraz najpierw badania. Napisze Wam teraz dokladnie jakie badania mam zrobione (4 transfery beta nie drgnela ani raz):
Kariotypy moje i meza ok
Komorki Nk podwyzszone byl podany intralipid,
Plasma komorki ok,
Endometriozy niemam,
Zrostow brak,
Histeroskopia ok,
Proteina C ok
Proteina S ok
Homocysteina ok
Faktor V-Leiden ok
Antithrobin lll ok
IgG EIA, IgM EIA ok IgG i IgM ok
Laparoskopia ok
Trombofila jest ok
8 bardzo ladnych blastek zero implantacji
Lekarz i @annemarie zalecili
Era test i
@annemarie do tego dolozyla badanie kir.
Jest cos jeszcze co moge zbadac
No i dodam że nasienie męża nie jest idealne ale lekarze uważa że na ifv jest ok. Czy jeżeli blastki byly dobrej klasy czy slabe nasienie może miec wpływ na implantacje???
Trochę się rozpisalam przepraszam ☺
annemarie i reszta załogi pomóżcie... zrobie sobie dokladne notatki z waszych porad..
Dziekuje

A mam pytanie dziewczyny a propo suplementow. Chcialam brac te polecane przez Pana Tabletke, ale one wszedzie maja w skladzie zelazo. A sam pan Tabletka pisze ze wg PTG zelazo sie powinno brac przed ciaza, a potem wrocic do niego po 8tyg. To co ja mam teraz brac? I czemu niby to zelazo szkodliwe a jednak wszystkie te suplementy na 1. Trymestr zelazo maja?
Zglupialam.

Mam pytanko
Kiedyś logowałam się na stronie /kl232.elaborat.marcel.pl ,aby odebrać wyniki z APC od Pasnika teraz potrzebuje wynikow z novum
Gdy się loguje na to stronę wskakuje mi od razu z APC czy powinnam miec dwa konta z każdej kliniki aby odczytać wynik ? Czy na ta stronkę wskakują wszystkie wyniki?nie zwlocznie jaka to kliniki złe ila badania? Jak to jest?

reklama
Mam pytanko
Kiedyś logowałam się na stronie /kl232.elaborat.marcel.pl ,aby odebrać wyniki z APC od Pasnika teraz potrzebuje wynikow z novum
Gdy się loguje na to stronę wskakuje mi od razu z APC czy powinnam miec dwa konta z każdej kliniki aby odczytać wynik ? Czy na ta stronkę wskakują wszystkie wyniki?nie zwlocznie jaka to kliniki złe ila badania? Jak to jest?
Te cyferki na początku są inne, jak się logujesz do Novum. Też mi się kiedyś to przydarzyło ;-)

Do góry