reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie nic nawet mąż byl przy transferze nic nie dawali nic się nie działo , tylko mąż z pytaniem juz po transferze a dlaczego i skąd 3 zarodki bo twierdzi ze widział jak wpadają 3 szt :oo2:pomyślałam że ma zwidy hehe. A czy mógłby ktoś kto leczy się w Invictcie potwierdzic ze dzwonią i pytają o samopoczucie następnego dnia ??
Do mnie w życiu nie dzwonili sami z siebie. Co do nospy to zwykła z tego co mi wiadomo to do 3 dziennie

Ostatnia edycja:
Nie nic nawet mąż byl przy transferze nic nie dawali nic się nie działo , tylko mąż z pytaniem juz po transferze a dlaczego i skąd 3 zarodki bo twierdzi ze widział jak wpadają 3 szt :oo2:pomyślałam że ma zwidy hehe. A czy mógłby ktoś kto leczy się w Invictcie potwierdzic ze dzwonią i pytają o samopoczucie następnego dnia ??
Ja się leczyłam ponad rok w Invikcie, ale nie w Gdańsku. Nigdy do mnie nikt nie dzwonił. Wręcz przeciwnie, sama musiałam się dopytywać o różne sprawy. W invikcie miałam standardowo po transferze zapisaną no-spę fortę chyba 3x1 i relanium 2x1. W Invimedzie tylko no-spa i to doraźnie. spróbuj dużo odpoczywać. Trzymam kciuki, aby przeszło szybko.

Laurko,
mi brakuje 9 kirow, tez na poczatku myslalam ze to moje problemy rozwiaze, nie rozwiazalo... z accofilem, intralipidem, encortonem trwalo to 6 transferow, zanim dotrwalam do dzisiejszego dnia. Nadzieje trzeba miec ze zaskoczysz na tym leku, ale wiesz , na spokojnie...❤️
A jakie mialas wskazania do intralipidu? Zaczynam poszerzac wiedze na jego temat.
Ja bede miec przy transferze embryoglue,i nie chce zbytnio namieszac w swoim ciele tymi wspomagaczami,ale zastanawiam sie na ile to zwieksza szanse powodzenia

reklama
A jakie mialas wskazania do intralipidu? Zaczynam poszerzac wiedze na jego temat.
Ja bede miec przy transferze embryoglue,i nie chce zbytnio namieszac w swoim ciele tymi wspomagaczami,ale zastanawiam sie na ile to zwieksza szanse powodzenia
Intralipid to jest wg mnie jedna z bardziej sensownych spraw w tym wszystkim. Nie stanowi zadnego zagrozenia dla organizmu , oprocz 2000 kalorii ktore pojda ci w biodra i sytuacji kiedy jestes uczulona na soje.Ja mam podwyzszone NK i u mnie sprawdza sie intralipid jako niezly” zbijacz” tych komorek.Trzeba go niestety po pozytywnym transferze dalej brac , bo NK uwielbiaja w ciazy rosnac. To nie jest nawet lek a wlew dozylny dla pacjentow min. onkologicznych przy duzym spadku masy ciala. Jedyne co ( zapomnialam) lubi obiazac watrobe, wiec przerwy 2-3 tyg sa wskazane.

Do góry