reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A zaloze sie ze jakby zbadac wiekszosc kobiet ktore normalnie w ciaze zachodza to tez by mialy cos nie tak w immunologii.

Dokladnie Kurciu, ja zaszlam bez problemow w pierwsza ciaze, z ktorej mam dziecko, a teraz okazalo sie, ze PAI i MTHFR C677T, podwyzszone NK, bralam intralipid, accofil, heparyna do konca ciazy. Wtedy w blogiej niewiedzy bez zadnych lekow donosilam ciaze do terminu i mala jest okazem zdrowia, jedynie byla dosyc mala w teminie 2,900kg moze to wlansie przez PAI, kto wie...wiec tak jak mowisz wiekszosc z nas ma jakies mutacje tylko sie po prostu nie zbadalo i nie jestesmy tego swiadomi. Ciekawe jakie wtedy mialam nk, bo mutacje to przeciez zawsze mialam, ale nie wiem czy konsekwencje mutacji np z wiekiem sie moga poglebiac....Ktos tu chyba pisal, ze nawet Pasnik chyba powiedzial, ze nie ma ludzi zdrowych, sa ludzie ktorzy nie wykonali odpowiednich badan i chyba cos w tym jest.

Dziewczynki pytanko do Was madrych głów.
Genotyp kir - gdzie można zrobić i jakie są ceny ?
samych cudowności życzę ✊✊✊
W krk 360, ale to pewnie masz bliżej choćby do Łodzi :/

@annemarie i @dżoasia i Wszystkie mądre głowy czy jesli obojemamy prawidłowe kariotypy jest sens robic genotyp kir. Szukam co jeszcze mogę zbadać.
Tak jak dziołchy napisały - kiry to raczej co innego niz kariotypy. Jedno z drugim chociaż genetyka to raczej nie powiązane.

Cos w tym jest @annemarie
Ja od początku średnio wierzyłam w imunologie, a najbardziej w tekst "ma Pani za mocny organizm aby zajść w ciążę"
Jednak w naszej rozpaczy i chęci posiadania dzieci chwytamy się każdej możliwej drogi...
Anetka kiedy zabierasz swój "za mocny organizm" na wizytę? :D Jak się czujesz?

Mam dwa pytanka do dziewczyn korzustakacych z kd. Mi wczorak w novum ppwoedzial ginek ze jest tragedia z komorkami ze jest deficyt bo nie ma chetmych do odsawania a z mrozonymi szanse mniejsze. Powiedzcie prosze ile w Waszycj klinikach czekalyscie na komorke? I czy korzystacie z mrozonych czy nie?
Pytanie drugie jestescie na jAkims forum o kd??

Anetko, ja w tak zwanym katowickim Ciechocinku mialam po tygodniu dawczynie na swieze, a mrozone sa od reki. Nie moge nic zlego na klinike powiedziec z punktu widzenia procedury z kd. Maja wlasna baze dawczyn i mrozonych komorek stad to krotkie oczekiwanie. Poczatkiem lutego podpisalismy papiery, a koncem marca mialam pierwszy transfer, ale to Ci chyba juz szczegoly na priv pisalam :). Czechy sa moim zsaniem ciekawa opcja, novum wiem, ze jest swietne, ale oferte kd to slyszalam, ze slaba maja. Wchodze na forum im vitro z komorka dawczyni cz.2 na kafeteria pl, tez mi bardzo pomoglo na poczatku szczegolnie.

Dokladnie Kurciu, ja zaszlam bez problemow w pierwsza ciaze, z ktorej mam dziecko, a teraz okazalo sie, ze PAI i MTHFR C677T, podwyzszone NK, bralam intralipid, accofil, heparyna do konca ciazy. Wtedy w blogiej niewiedzy bez zadnych lekow donosilam ciaze do terminu i mala jest okazem zdrowia, jedynie byla dosyc mala w teminie 2,900kg moze to wlansie przez PAI, kto wie...wiec tak jak mowisz wiekszosc z nas ma jakies mutacje tylko sie po prostu nie zbadalo i nie jestesmy tego swiadomi. Ciekawe jakie wtedy mialam nk, bo mutacje to przeciez zawsze mialam, ale nie wiem czy konsekwencje mutacji np z wiekiem sie moga poglebiac....Ktos tu chyba pisal, ze nawet Pasnik chyba powiedzial, ze nie ma ludzi zdrowych, sa ludzie ktorzy nie wykonali odpowiednich badan i chyba cos w tym jest.
Mieciu ,
bo taka prawda , kazdy ma cos nagrzebane tylko malo kto o tym wie.

Anetko, ja w tak zwanym katowickim Ciechocinku mialam po tygodniu dawczynie na swieze, a mrozone sa od reki. Nie moge nic zlego na klinike powiedziec z punktu widzenia procedury z kd. Maja wlasna baze dawczyn i mrozonych komorek stad to krotkie oczekiwanie. Poczatkiem lutego podpisalismy papiery, a koncem marca mialam pierwszy transfer, ale to Ci chyba juz szczegoly na priv pisalam :). Czechy sa moim zsaniem ciekawa opcja, novum wiem, ze jest swietne, ale oferte kd to slyszalam, ze slaba maja. Wchodze na forum im vitro z komorka dawczyni cz.2 na kafeteria pl, tez mi bardzo pomoglo na poczatku szczegolnie.
Czyli nie wszedzie w Pl jest taki problem:)

reklama
Mozliwe ze po lekach masz taka reakcje, hiperka odpada, estradiol powoduje bardzo duze ukrwienie macicy , moze to ona sie melduje a odbierasz to jako „ brzuch” nie mam pomyslu:(

Wyobraź sobie / leczę się w Invictcie Gdańsk / leżę i ledwo się ruszam i dzwoni Gdansk wiec odbieram pada pytanie jak się Pani czuje? ?Ja w wielkim szoku i pytam dlaczego dzwoni i ze poprzednio nie dzwonili mówię że źle ze mam wzdety brzuch i podwyższone ciśnienie a ona ze właśnie rozmawiala z innymi Paniami i tez tak maja - obawiam się czy coś nie spieprzyli, ale co? ? Mam wziąść nospę ale nie potrafiła powiedzieć ile? ? Może wiesz ile jest dopuszczalne? Poprzednio nie brałam wogóle - niewiem co to będzie jeśli nie przejdzie do jutra mam jechać na Gdańsk jestem załamana

Do góry