reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A zaloze sie ze jakby zbadac wiekszosc kobiet ktore normalnie w ciaze zachodza to tez by mialy cos nie tak w immunologii.

Dokladnie Kurciu, ja zaszlam bez problemow w pierwsza ciaze, z ktorej mam dziecko, a teraz okazalo sie, ze PAI i MTHFR C677T, podwyzszone NK, bralam intralipid, accofil, heparyna do konca ciazy. Wtedy w blogiej niewiedzy bez zadnych lekow donosilam ciaze do terminu i mala jest okazem zdrowia, jedynie byla dosyc mala w teminie 2,900kg moze to wlansie przez PAI, kto wie...wiec tak jak mowisz wiekszosc z nas ma jakies mutacje tylko sie po prostu nie zbadalo i nie jestesmy tego swiadomi. Ciekawe jakie wtedy mialam nk, bo mutacje to przeciez zawsze mialam, ale nie wiem czy konsekwencje mutacji np z wiekiem sie moga poglebiac....Ktos tu chyba pisal, ze nawet Pasnik chyba powiedzial, ze nie ma ludzi zdrowych, sa ludzie ktorzy nie wykonali odpowiednich badan i chyba cos w tym jest.

Dziewczynki pytanko do Was madrych głów.
Genotyp kir - gdzie można zrobić i jakie są ceny ?
samych cudowności życzę ✊✊✊
W krk 360, ale to pewnie masz bliżej choćby do Łodzi :/

@annemarie i @dżoasia i Wszystkie mądre głowy czy jesli obojemamy prawidłowe kariotypy jest sens robic genotyp kir. Szukam co jeszcze mogę zbadać.
Tak jak dziołchy napisały - kiry to raczej co innego niz kariotypy. Jedno z drugim chociaż genetyka to raczej nie powiązane.

Cos w tym jest @annemarie
Ja od początku średnio wierzyłam w imunologie, a najbardziej w tekst "ma Pani za mocny organizm aby zajść w ciążę"
Jednak w naszej rozpaczy i chęci posiadania dzieci chwytamy się każdej możliwej drogi...
Anetka kiedy zabierasz swój "za mocny organizm" na wizytę? :D Jak się czujesz?

Mam dwa pytanka do dziewczyn korzustakacych z kd. Mi wczorak w novum ppwoedzial ginek ze jest tragedia z komorkami ze jest deficyt bo nie ma chetmych do odsawania a z mrozonymi szanse mniejsze. Powiedzcie prosze ile w Waszycj klinikach czekalyscie na komorke? I czy korzystacie z mrozonych czy nie?
Pytanie drugie jestescie na jAkims forum o kd??

Anetko, ja w tak zwanym katowickim Ciechocinku mialam po tygodniu dawczynie na swieze, a mrozone sa od reki. Nie moge nic zlego na klinike powiedziec z punktu widzenia procedury z kd. Maja wlasna baze dawczyn i mrozonych komorek stad to krotkie oczekiwanie. Poczatkiem lutego podpisalismy papiery, a koncem marca mialam pierwszy transfer, ale to Ci chyba juz szczegoly na priv pisalam :). Czechy sa moim zsaniem ciekawa opcja, novum wiem, ze jest swietne, ale oferte kd to slyszalam, ze slaba maja. Wchodze na forum im vitro z komorka dawczyni cz.2 na kafeteria pl, tez mi bardzo pomoglo na poczatku szczegolnie.

Dokladnie Kurciu, ja zaszlam bez problemow w pierwsza ciaze, z ktorej mam dziecko, a teraz okazalo sie, ze PAI i MTHFR C677T, podwyzszone NK, bralam intralipid, accofil, heparyna do konca ciazy. Wtedy w blogiej niewiedzy bez zadnych lekow donosilam ciaze do terminu i mala jest okazem zdrowia, jedynie byla dosyc mala w teminie 2,900kg moze to wlansie przez PAI, kto wie...wiec tak jak mowisz wiekszosc z nas ma jakies mutacje tylko sie po prostu nie zbadalo i nie jestesmy tego swiadomi. Ciekawe jakie wtedy mialam nk, bo mutacje to przeciez zawsze mialam, ale nie wiem czy konsekwencje mutacji np z wiekiem sie moga poglebiac....Ktos tu chyba pisal, ze nawet Pasnik chyba powiedzial, ze nie ma ludzi zdrowych, sa ludzie ktorzy nie wykonali odpowiednich badan i chyba cos w tym jest.
Mieciu ,
bo taka prawda , kazdy ma cos nagrzebane tylko malo kto o tym wie.

Anetko, ja w tak zwanym katowickim Ciechocinku mialam po tygodniu dawczynie na swieze, a mrozone sa od reki. Nie moge nic zlego na klinike powiedziec z punktu widzenia procedury z kd. Maja wlasna baze dawczyn i mrozonych komorek stad to krotkie oczekiwanie. Poczatkiem lutego podpisalismy papiery, a koncem marca mialam pierwszy transfer, ale to Ci chyba juz szczegoly na priv pisalam :). Czechy sa moim zsaniem ciekawa opcja, novum wiem, ze jest swietne, ale oferte kd to slyszalam, ze slaba maja. Wchodze na forum im vitro z komorka dawczyni cz.2 na kafeteria pl, tez mi bardzo pomoglo na poczatku szczegolnie.
Czyli nie wszedzie w Pl jest taki problem:)

reklama
Mozliwe ze po lekach masz taka reakcje, hiperka odpada, estradiol powoduje bardzo duze ukrwienie macicy , moze to ona sie melduje a odbierasz to jako „ brzuch” nie mam pomyslu:(

Wyobraź sobie / leczę się w Invictcie Gdańsk / leżę i ledwo się ruszam i dzwoni Gdansk wiec odbieram pada pytanie jak się Pani czuje? ?Ja w wielkim szoku i pytam dlaczego dzwoni i ze poprzednio nie dzwonili mówię że źle ze mam wzdety brzuch i podwyższone ciśnienie a ona ze właśnie rozmawiala z innymi Paniami i tez tak maja - obawiam się czy coś nie spieprzyli, ale co? ? Mam wziąść nospę ale nie potrafiła powiedzieć ile? ? Może wiesz ile jest dopuszczalne? Poprzednio nie brałam wogóle - niewiem co to będzie jeśli nie przejdzie do jutra mam jechać na Gdańsk jestem załamana

Do góry