reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tylko co jeśli np kry wyjdą źle a ja mam jeszcze dwie zamrożone blastki to my możemy coś na to poradzić? Bo kitu to już chyba genetyka tak? Czy immunologicznej, nie wiem może mylę. Bo kariotypy to napewno genetyka tak?
Kiry to bardziej z immunologii :)
Tu może pomóc accofil. Można podać 5 dni przed transferem domacicznie lub podskórnie, niektórzy cały 1 trymestr zalecają zastrzyki, immy tylko w okolicy transferu.
To, że lekarz ci "zabrania" nie znaczy że sama dla siebie nie możesz tego zrobić i skonsultować np z Paśnikiem ;)

reklama
Kiry to bardziej z immunologii :)
Tu może pomóc accofil. Można podać 5 dni przed transferem domacicznie lub podskórnie, niektórzy cały 1 trymestr zalecają zastrzyki, immy tylko w okolicy transferu.
To, że lekarz ci "zabrania" nie znaczy że sama dla siebie nie możesz tego zrobić i skonsultować np z Paśnikiem ;)
No właśnie nawet na tema pa... ka że się wypowiada ostatnio powiedział że on ma bardzo duża wiedzę ale niedługo stanie się tragedia bo takie leki jakie on podaję i to kobietom w ciąży to się ślę skończy. Nie wiem już czy nie zmienić lekarza

Hejka. Dziewczyny mam pytanie . Lekarz kazał mi wykonac badanie glukoza+ insulina. Poszłam do laboratorium, a Panie mi mówią że mi nie zrobią, muszę mieć skierowanie z dokładną rozpiska co i jak bo " jak bym im padła po insulinie to żeby miały podkładkę " . Oczywiście prywatnie chciałam to zrobić. Dżizessss robiła któraś to badanie? Czy ono jest niebezpieczne? Nie czaję...czy jakieś zacofanie jest w tym moim mieście ? Czy serio mam się bać tej insuliny?

reklama
Hejka. Dziewczyny mam pytanie . Lekarz kazał mi wykonac badanie glukoza+ insulina. Poszłam do laboratorium, a Panie mi mówią że mi nie zrobią, muszę mieć skierowanie z dokładną rozpiska co i jak bo " jak bym im padła po insulinie to żeby miały podkładkę " . Oczywiście prywatnie chciałam to zrobić. Dżizessss robiła któraś to badanie? Czy ono jest niebezpieczne? Nie czaję...czy jakieś zacofanie jest w tym moim mieście ? Czy serio mam się bać tej insuliny?
Ale czy masz mieć podawaną tą insulinę, nie rozumiem?
Standardowo robi się test tolerancji glukozy i test insulinowy, pobierają Ci krew na czczo, potem pijesz glukozę i ponownie po godzinie i dwóch pobierają krew. Nie jest to badanie niebezpieczne, choć po tek glukozie strasznie mnie muliło.
Jak to prywatne badanie to te babki są jakieś przewrażliwione. Klient chce, klient ma, wolny rynek. Nie wiem na co miałyby mieć "podkładkę" i dlaczego miałabyś "paść"... Nie możesz poszukać innego laboratorium?

Do góry