reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Laurka jest taki wątek niskie amh i jeżeli to jest jedyny problem to wszystkie zachodzą w ciążę. Głowa do góry moje amh 1.5 w parensie brak transferu bo wszystko padło w 3 dobie a teraz 20 tc i malutka w brzuchu. Życie pisze swoje scenariusze a nikt zdrowy po klinikach nie chodzi więc widocznie trafiłaś na lekarza malkontenta. Właśnie takim osobą in vitro pomaga i tego trzeba się trzymać. A ten szczery lekarz z macierzyństwa to szef?
Hahahihihehehuehue - szefu to wręcz przeciwnie - w każdej pacjentce na pierwszej wizycie "widzi potencjał" - także tego... On mnie nawet nieraz przytulał i głaskał po policzku na wizytach :o:o:o
A potem se bidok "zapomniał" notatki z wizyty na której roniłam ciążę zrobić, 200 skasował, a na kolejnej gratulował tamtej ciąży...

Witajcie kobitki ja dziś w nocy nie wiem co sie stało nie mogłam spać a jak zasnęłam to dopadły mnie sny erotyczne ;) chyba za długo bez sexu .Jutro mój wielki dzień mam zrobić hcg i e2 z progesteronem raniutko lece na wrocek trzymajta łapki i przesyłajcie ciążowe fluidki ściskam was ❤❤❤
Zapowiada się mega ciążowo :D
To jest beta hcg. Jedno badanie ;)
Nieeee - można zrobić betę hcg albo o prostu hcg. Beta to jest jakaś część całkowitego hcg no i potem się trza głowić czy to jakoś przeliczać czy licho wie co z tym robić. Najlepsza beta :)

Dziewczyny mi już ręce opadły... Dostałam info o zarodkach. Z 17 pobranych komórek 5 było pustych, 7 nieprawidłowych. Z 5 zapłodniły się 3 i dzisiaj jest 1 klasy A i 2 klasy B. 2 doba. Jutro przed transferem mam czekać na telefon. Niestety po ostatniej stymulacji, wychodząc z domu na transfer dostałam tel. o jego odwołaniu (a na tym etapie miałam 4 zarodki). Czarny scenariusz się powtarza :( To już 4 stymulacja... Podejście choć do transferu, to dla mnie marzenie. Załamka.
U nas wyniki nienajgorsze. Nasienie średnie, Ani złe ani super dobre. Mi też teoretycznie nic nie dolega. Hormony wzorowe. Nie mam pojęcia co może być. Może komórki są już za stare po prostu. Trochę myślałam o kd, ale nie umiem sobie tego przepracować w głowie... Nie mogę sobie poradzić z myślą, że miałabym w sobie cudze komórki i pół-cudze dziecko. Podziwiam bardzo dziewczyny, które potrafią myśleć inaczej. Przy próbie rozmowy, mój mąż zmienia temat. A wygląda na to, że to dla nas jedyna opcja. Rezygnacja z walki też nie jest rozwiązaniem, bo nic nie wypełni pustki po braku dziecka:( No nic, czekam jutro do 10 na tel., jak go nie będzie, to jadę na transfer.
Kochaniutka, razem z tobą NIE czekamy na ten tel :) Wysyłamy ciepłe myśli i pozytywne wibracje do Twoich bąbli :*

Spada;(;(;( dzis 9dpt 14.5 w 7dpt bylo 18.8. Pier**** kur** po co to dalo nadzieje. Dlaczego. W czym jest problem. Wszystko jest do niczego. Czulam ze juz cis nie tak bo piersi nie czuje w ogole nic kurw.a
No żesz qwa ja pier...niczę :/ Czas pogrzebać trochę przed kolejnym podejściem :dry:

@NadziejaJest bardzo mi przykro :( Biochemiczna... Bardzo bardzo mi przykro :(

@Dgd trzymam jednak kciuki by się czarny scenariusz nie powtórzył. Wysylam moce!

Dziewczyny, ja po wizycie. Myślałam, że bierzemy dwa trzydniowce, ale mają dla nas inny plan.
Planują rozmrozić wszystkie 4 (zamrożone jako 2 dniowe) i dohodować do blastocysty. I podać jedną blastocystę i dołożyć atosiban. Brzmi rozsądnie i się zgodziłam... co o tym myślicie?

I ile czasu trwa wlew z atosibanu?
Wlew chyba 2-4 godzin z tego co kojarzę. To rozmrożenie i hodowla nawet mi się podoba, aleeee nie podoba mi się ponowne mrożenie, hmmmm A wiesz jakiej klasy masz te mrozaczki? Może by tak po 2 rozmrażać - najwyżej będziesz mieć cykl w plecy i podejdziesz ze mną :D A 2 razy mrozić to mi się jakoś tak nie widzi:unsure:

@Dgd Mieciu już pytała ale badalas immunologie? Może tam tkwi problem...
@adansonia też miała 5 stymulacji i dopiero 5 po leczeniu wujka Jarka okazała się szczęśliwa ;)
Więc walcz !!!
Adansonia to chyba ze 12 tych stymulacji miała....:eek: Przed ostatnim zapładnianiem chyba ją męczyli co miesiąc i tak z 10 razy...o_O

@Dgd Mieciu już pytała ale badalas immunologie? Może tam tkwi problem...
@adansonia też miała 5 stymulacji i dopiero 5 po leczeniu wujka Jarka okazała się szczęśliwa ;)
Więc walcz !!!
Immunologia pod kontrolą Paśnika. Jedynie co, to brakuje trochę kir-ów i lekko podwyższone NK. Ale narazie nic tu immunologia nie pomoże, bo ja z zarodkami mam problem niestety.

reklama
Hahahihihehehuehue - szefu to wręcz przeciwnie - w każdej pacjentce na pierwszej wizycie "widzi potencjał" - także tego... On mnie nawet nieraz przytulał i głaskał po policzku na wizytach :o:o:o
A potem se bidok "zapomniał" notatki z wizyty na której roniłam ciążę zrobić, 200 skasował, a na kolejnej gratulował tamtej ciąży...

Zapowiada się mega ciążowo :D

Nieeee - można zrobić betę hcg albo o prostu hcg. Beta to jest jakaś część całkowitego hcg no i potem się trza głowić czy to jakoś przeliczać czy licho wie co z tym robić. Najlepsza beta :)

Aaaaa to przepraszam ze wprowadziłam w błąd. Bo ja miałam napisane beta hcg i myslam ze to jedno i to samo. Sorrrki

Kochaniutka, razem z tobą NIE czekamy na ten tel :) Wysyłamy ciepłe myśli i pozytywne wibracje do Twoich bąbli :*

No żesz qwa ja pier...niczę :/ Czas pogrzebać trochę przed kolejnym podejściem :dry:

Wlew chyba 2-4 godzin z tego co kojarzę. To rozmrożenie i hodowla nawet mi się podoba, aleeee nie podoba mi się ponowne mrożenie, hmmmm A wiesz jakiej klasy masz te mrozaczki? Może by tak po 2 rozmrażać - najwyżej będziesz mieć cykl w plecy i podejdziesz ze mną :D A 2 razy mrozić to mi się jakoś tak nie widzi:unsure:

Adansonia to chyba ze 12 tych stymulacji miała....:eek: Przed ostatnim zapładnianiem chyba ją męczyli co miesiąc i tak z 10 razy...o_O
Aaa to przepraszam ze wprowadziłam w błąd. Bo ja miałam beta hcg napisane na karcie wyników. Wiec myślałam ze to jedno i to samo. Sorrrrki

Do góry