U nas wyniki nienajgorsze. Nasienie średnie, Ani złe ani super dobre. Mi też teoretycznie nic nie dolega. Hormony wzorowe. Nie mam pojęcia co może być. Może komórki są już za stare po prostu. Trochę myślałam o kd, ale nie umiem sobie tego przepracować w głowie... Nie mogę sobie poradzić z myślą, że miałabym w sobie cudze komórki i pół-cudze dziecko. Podziwiam bardzo dziewczyny, które potrafią myśleć inaczej. Przy próbie rozmowy, mój mąż zmienia temat. A wygląda na to, że to dla nas jedyna opcja. Rezygnacja z walki też nie jest rozwiązaniem, bo nic nie wypełni pustki po braku dziecka No nic, czekam jutro do 10 na tel., jak go nie będzie, to jadę na transfer.Straszne, 4 stymulacje i taka bida z zarodkami... Moze jeszcze będzie dobrze. Może dadzą radę i jeden z nich okaże się tym wyjątkowym. Bardzo Ci tego życzę. I bardzo Ci współczuję.
Rozważalaś kd? Czy u Was jest problem z nasieniem? A moze adopcja zarodka? Jest sporo alternatyw choć mnie trochę ta wizja przeraża, to wiele dziewczyn jest zadowolonych z takiej decyzji. Do wszystkiego trzeba dojrzeć...
reklama
Szczescie1986
Fanka BB :)
A to są nawet po 50 ? To u nas lepiej się opłaca teraz można i handlować a ja tak dumałem skad i jak załatwić bez receptyNo raczej musi, na opakowaniu masz napisane ze jedna zawiera 10 mg, tak samo jak w aptece zawiera 10 mg , ty masz 60 sztuk , w gotowych pudelkach jest po 10,20 czy 50. Wsjo to samo.
Never give up
@redferrari będziesz miała malutka kruszynke [emoji173] [emoji173]Niunia znów tydzień młodsza od terminu - no żesz spłakałam się ze wzruszenia a potem ze zmartwienia... matka-wariatka
Nie płacz matka - będzie pięknie [emoji173] [emoji179]
Never give up
Póki zarodki są to trzeba mocno w nie wierzyć :*Dziewczyny mi już ręce opadły... Dostałam info o zarodkach. Z 17 pobranych komórek 5 było pustych, 7 nieprawidłowych. Z 5 zapłodniły się 3 i dzisiaj jest 1 klasy A i 2 klasy B. 2 doba. Jutro przed transferem mam czekać na telefon. Niestety po ostatniej stymulacji, wychodząc z domu na transfer dostałam tel. o jego odwołaniu (a na tym etapie miałam 4 zarodki). Czarny scenariusz się powtarza To już 4 stymulacja... Podejście choć do transferu, to dla mnie marzenie. Załamka.
Co będzie później to zobaczymy, na razie nie wybiegaj w przyszłość za daleko.
Nie mniej jednak mi zawsze pomagał plan B z tylu głowy przetrwać trudne chwile...
Never give up
Jest suuuper [emoji3] [emoji3]Dziewczyny beta urosła. 8 dzień po transferze 54, dzisiaj 10dzien 134. Lekarz mi powiedziała, ze jest ok, ze nie potrzebnie ta w 8 dniu robiłam. Nie wiem czy. Je za mały ten przyrost??
Never give up
@NadziejaJest wiem co czujesz... moja pierwsza cb to byl przeryczany cały tydzień. Ale trzeba się podnieść i walczyć dalej... Z IVF da się wygrać jednak trzeba walczyć :*Spada;(;(;( dzis 9dpt 14.5 w 7dpt bylo 18.8. Pier**** kur** po co to dalo nadzieje. Dlaczego. W czym jest problem. Wszystko jest do niczego. Czulam ze juz cis nie tak bo piersi nie czuje w ogole nic kurw.a
Never give up
@ssurykatka dziwi mnie taki rozwój wydarzeń. Czemu teraz rozmrazaja i znowu chcą mrozic wszystkie pozostałe?.. ja bym chyba się bała na taki ruch :/@NadziejaJest bardzo mi przykro Biochemiczna... Bardzo bardzo mi przykro
@Dgd trzymam jednak kciuki by się czarny scenariusz nie powtórzył. Wysylam moce!
Dziewczyny, ja po wizycie. Myślałam, że bierzemy dwa trzydniowce, ale mają dla nas inny plan.
Planują rozmrozić wszystkie 4 (zamrożone jako 2 dniowe) i dohodować do blastocysty. I podać jedną blastocystę i dołożyć atosiban. Brzmi rozsądnie i się zgodziłam... co o tym myślicie?
I ile czasu trwa wlew z atosibanu?
sssurykatka
Są po dwie na dwóch rurkach. Sądzą, że u mnie jednak lepiej spróbować z blastocystami. Rozmrażają wszystkie, żeby nie stracić tego cyklu i podać, co zostanie...T
To bylo jasne , tylko zastanawiam sie po co wszystkie rozmrazaja? No chyba ze sa w jednej rurce
Liczę się z tym, że mogę stracić wszystkie, ale jest to opcja tak przerażająca, że na razie jej do siebie nie dopuszczam. Myślisz, że to zły ruch?
Never give up
@szczescie1986 myślę że Cię nie oszukali [emoji14]Z racji takiej ,ze nie mam encortonu u siebie w kraju, ale mam za to Predisolone i Pasnik mówi ,ze to jest to samo
U nas jego się robi na zamówienie i dzisiaj go odebrałam i w opakowaniu mam,aż 60 kapsułek po 10mg , a zwykłym encortonie mieści się 20kapsulek hmmm
Jak myślicie czy jedna kapsułka może zawierać 10 mg
reklama
Never give up
@Dgd Mieciu już pytała ale badalas immunologie? Może tam tkwi problem...U nas wyniki nienajgorsze. Nasienie średnie, Ani złe ani super dobre. Mi też teoretycznie nic nie dolega. Hormony wzorowe. Nie mam pojęcia co może być. Może komórki są już za stare po prostu. Trochę myślałam o kd, ale nie umiem sobie tego przepracować w głowie... Nie mogę sobie poradzić z myślą, że miałabym w sobie cudze komórki i pół-cudze dziecko. Podziwiam bardzo dziewczyny, które potrafią myśleć inaczej. Przy próbie rozmowy, mój mąż zmienia temat. A wygląda na to, że to dla nas jedyna opcja. Rezygnacja z walki też nie jest rozwiązaniem, bo nic nie wypełni pustki po braku dziecka No nic, czekam jutro do 10 na tel., jak go nie będzie, to jadę na transfer.
@adansonia też miała 5 stymulacji i dopiero 5 po leczeniu wujka Jarka okazała się szczęśliwa
Więc walcz !!!
Podziel się: