reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jak w naturalny sposób mogę sobie poradzić z zaparciami ... :( Maskra norlamnie tak mnie juz brzuch boli , jem dużo owoców i warzyw , prawie codziennie pije smoffie z jarmużem , do tego soki tłoczone , wszystko naturalne i dalej nic :( bardzo mnie to już meczy...
Czy to może być przyczyna dużej ilości progesteronu która przyjmuje ?
Beta dopiero jutro a ja się boje ze oksploduje do tego czasu...
na czczo szklankę ciepłej przegotowanej wody pić małymi łyczkami - lub teraz spróbuj - na mnie działa szybkkooo

reklama
Dziewczyny jak w naturalny sposób mogę sobie poradzić z zaparciami ... [emoji20] Maskra norlamnie tak mnie juz brzuch boli , jem dużo owoców i warzyw , prawie codziennie pije smoffie z jarmużem , do tego soki tłoczone , wszystko naturalne i dalej nic [emoji20] bardzo mnie to już meczy...

Kochana ja mialam tak samo z tego progesteronu. Pomoglo jak wlaczylam do diety suszone morele i daktyle i chleb pelnoziarnisty, bo bialy mnie strasznie zapychal.

Dzis na wizycie dowiedziałam się, ze serduszko przestalo bić...9tc;( jestem zalamana,in vitro mialo być dla nas oststnia deska ratunku, tak cieszyłam sie, że sie udało;(

To straszne! Po tym wszystkim co przeszlysmy juz nic zlego nie powinno sie dziac, limit pecha powinien byc wyczerpany :( Mocno cie sciskam!!!

Dziewczyny jak w naturalny sposób mogę sobie poradzić z zaparciami ... :( Maskra norlamnie tak mnie juz brzuch boli , jem dużo owoców i warzyw , prawie codziennie pije smoffie z jarmużem , do tego soki tłoczone , wszystko naturalne i dalej nic :( bardzo mnie to już meczy...
tak to progesteron zbadaj razem z betą, jeśli lekarz pozwoli to zejdziesz trochę z dawki ja miałam progesteron w okolicy 200 przy normie do 44 od razu zeszliśmy trochę z dawki i ulga w toalecie...
polecam też śliwki suszone, siemię lniane, kawę inkę z błonnikiem, kiszonki, kefir z gruszką - o na mnie działa.

Dzis na wizycie dowiedziałam się, ze serduszko przestalo bić...9tc;( jestem zalamana,in vitro mialo być dla nas oststnia deska ratunku, tak cieszyłam sie, że sie udało;(
Nawet nie wiem co napisać. Brak słów. Pocieszające jest tylko to że byłaś w ciąży pytanie tylko ile człowiek zniesie. Koleżanka straciła 3 a za 4 i 5 ma synusiów. Trzymaj się kochana.

@Cer bardzo mi przykro. To straszne. Nie wiem dlaczego spotyka to dziewczyny które i tak tyle wycierpiały i musiały przejść taką drogę. Jesteś bardzo dzielna, trzymaj się i się nie poddawaj.
Masz sprawdzone trombofilie itp? Mi po poronieniu kazali sprawdzić, by innych zarodków "nie marnować". Życzę Ci powodzenia i siły w dalszej walce.

Dzis dostalam wytyczne od lekarza jesi chodzi o schodzenie z lekow powiedzial jesli byl epizod bezowych uplawow to trzymac leki w normalnych dawkach do 16 tygodnia... troche ze skrajnosci w skrajnosc... zastanawiam sie czy nie obnizyc lekko tak jak wy mi pisalyscie. Do tego wszystkiego ze wzgledu na to, ze musze te leki jeszcze w wysokich dawkach przyjmowac poszlam wykupic 3 paczki lutinusa przepisanego przez prywatnego pl lekarza w uk i wyobrazcie sobie, ze mi odmowili sprzedazy bo lekarz na recepcie napisal 2 razy dziennie, a normalne dawkowanie jest 3 razy dziennie... wiec super... lutinusa mam moze na tydzien i nie wiem czy mi sie uda z Polski sprowadzic w ten weekend...kocham to uk! :/

reklama
Dzis dostalam wytyczne od lekarza jesi chodzi o schodzenie z lekow powiedzial jesli byl epizod bezowych uplawow to trzymac leki w normalnych dawkach do 16 tygodnia... troche ze skrajnosci w skrajnosc... zastanawiam sie czy nie obnizyc lekko tak jak wy mi pisalyscie. Do tego wszystkiego ze wzgledu na to, ze musze te leki jeszcze w wysokich dawkach przyjmowac poszlam wykupic 3 paczki lutinusa przepisanego przez prywatnego pl lekarza w uk i wyobrazcie sobie, ze mi odmowili sprzedazy bo lekarz na recepcie napisal 2 razy dziennie, a normalne dawkowanie jest 3 razy dziennie... wiec super... lutinusa mam moze na tydzien i nie wiem czy mi sie uda z Polski sprowadzic w ten weekend...kocham to uk! :/
Postaraj się wykopać spod ziemi ten luintus. Może rzeczywiście za wcześnie było na obniżenie dawek leków lepiej dmuchać na zimne. Ja do 16 tc brałam wszystko nofmaknie i dopiero później zaczęłam schodzić z dawek ....Ale z wielkimi obawami. Lekarz mi powiedział że jakbym czuła jakieś bóle brzucha , plemienia to brać progresteron.do dzisiaj mam luteina w szafce w razie czegoś a mamy 33 tc. Między czasie też po nią siegałam jak mnie coś bolało mocno albo ciagneło nie wiem czy to ona pomagała czy po prostu moja psychika była spokojniejsza

Do góry