reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witajcie dziewczyny. Gratuluję wszystkim mamuśką, uważajcie na siebie i cieszcie się z tego momentu bo ciąża potrafi być ciężka ale wbrew wszystkim piękna. Tym co walczą nadal trzymam kciuki za was. Będzie na pewno dobrze. Jestem starą forumowiczką ale wracam z bardzo duża przerwą, nie mogę się tutaj odnaleźć. Potrzebuje waszej rady. Staramy się z mężem o 2 dziecko ale on od 2 lat pali. Nie robiliśmy na razie żadnych badań ale myślę gdyby pobrał on jakieś suplementy na poprawę pływaków to nie by mu nie było. Macie dziewczyny jakieś sprawdzone suplementy które mogłabym mu kupić? A może i wy coś bierzecie ma poprawę? Mam nadzieję, że nie zaśmiecam wątku A jak tak to z góry przepraszam.
Nie wiem jak to jest u mężczyzn, ale wiem że u kobiet jak palą to zmniejsza się szansa na ciąże. Ja właśnie dlatego rzuciłam 4 lata temu. A jeśli chodzi o suplementy to mój mąż brał Profertil i wyniki miał lepsze, Alle trzeba pamiętać że suplementy u mężczyzn trzeba brać przynajmniej 3 miesiące

Jestem po podgladzie.
9 w jednym jajniku
4 w drugim
W piatek kolejna wizyta i chyba w poniedzialek punkcja.
Jestem zadowolona i odetchnęlam z ulga
Kurciu to piękny kosz jaj!!! Super ❤️❤️✊✊ za punkcję ;) kiedy kolejna werykijacja ? ;)
Edit :p doczytałam :p tak bardzo się skupiłam na ilości że nie przeczytalam dalszej części :)

Dzis na wizycie dowiedziałam się, ze serduszko przestalo bić...9tc;( jestem zalamana,in vitro mialo być dla nas oststnia deska ratunku, tak cieszyłam sie, że sie udało;(
To straszne, tule mocno. Nie poddawajcie się. In vitro się udało, tylko coś się potem złego zadziało. Jeszcze doczekasz się dzieciaczkam.Bądź silna.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jak w naturalny sposób mogę sobie poradzić z zaparciami ... :( Maskra norlamnie tak mnie juz brzuch boli , jem dużo owoców i warzyw , prawie codziennie pije smoffie z jarmużem , do tego soki tłoczone , wszystko naturalne i dalej nic :( bardzo mnie to już meczy...
Czy to może być przyczyna dużej ilości progesteronu która przyjmuje ?
Beta dopiero jutro a ja się boje ze oksploduje do tego czasu...
Ja mam tak wieczorami. Strasznie cierpię, a rano całkiem odwrotnie. Nic z tego nie rozumiem.

Ja będę dzwoniła do kliniki jak z tych leków schodzić ale dopiero za tydzień. Zbadam sobie poziom progesteronu. Mi plamienia minęły ale z tego względu mam brać wszystko właśnie do 16 tc.

Masz racje troche mnie to poczatkowo zszokowalo ze tak diametralnie zmienil wskazania ale juz wole w ta strone niz zeby za malo brac.

reklama
Postaraj się wykopać spod ziemi ten luintus. Może rzeczywiście za wcześnie było na obniżenie dawek leków lepiej dmuchać na zimne. Ja do 16 tc brałam wszystko nofmaknie i dopiero później zaczęłam schodzić z dawek ....Ale z wielkimi obawami. Lekarz mi powiedział że jakbym czuła jakieś bóle brzucha , plemienia to brać progresteron.do dzisiaj mam luteina w szafce w razie czegoś a mamy 33 tc. Między czasie też po nią siegałam jak mnie coś bolało mocno albo ciagneło nie wiem czy to ona pomagała czy po prostu moja psychika była spokojniejsza

Oczywiscie kochana, nawet gdybym miala do Polski w te i z powrotem poleciec to leki musza byc zawsze jest jakis sposob, ale okazuje sie, ze moja przyjaciolka da rade mi to zalatwic wiec juz w sobote bede miala :) wezme soboe troche wiecej zeby j razie czeuo miec w zanadrzu gdyby sie cos po odstawieniu dzialo.

Do góry