reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziękuję kochana. No z jedej strony wiem, że nie które tak mamy z tymi plamieniami a z drugiej tak bym chciała trochę spokoju juz w tej cizy, żeby na chwilę się zrelaksować i nią cieszyć a nie cały czas zamartwiac...

Tak czy inaczej mam na sobie dziś ciążowe spodnie. Nie wierzę że już w 11tc! :)
kurczaki ja 23 tydzień i jeszcze chodzę w tych o rozmiar za dużych co miałam w szafie bo ciążowe mi z dupci spadają... może ja złe kupiłam?

reklama
Cześć Misie-Pysie,
najpierw mały apelik. ;) @Sol @Mieciu85 @Megi1985@ jakbyście mi dały terminy kolejnych wizyt, to bym Was wrzuciła w kalendarz. :D
@Kurcia całym sercem z Tobą, żeby jajeczka rosły piękne i dorodne. Mocno trzymam za to kciuki. :*

Trochę uzupełniłam kalendarz, ale nie wiem, czy wszystko wyłapałam, więc standardowo, jeśli którąś z Was mam wpisać, to piszcie. :D :*

Miłego dnia. :*

To ja grzecznie melduje, ze mam wizyte 02.11 - podglądanie Bąbelka :)

Fotkę wstawiłam kilka postów wcześniej;)
Dbamy, dbamy o siebie tylko z jedzeniem mam kiepsko, chce mi się jeść ale jak pomyślę co bym zjadła to mi niedobrze :sad:
Doktorek odstawia mi nareszcie luteinę podjezykową (teraz biorę3x4 wiec może dlatego mnie muli;)
Kochana trzymam mocno✊✊✊za jajcobranie w środę :tak:
OJEJKU widziałam piękności cud miód malina internetowa ciotka przesyła tulaka :):biggrin2: A co do jedzonka będzie dobrze przywileje grubasków :p:p:p:p:)

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie się kropkw w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]
PAŹDZIERNIK to miesiąc miłości, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2018-10-09 Kurcia podglądanie jajek w trakcie stymulacji
2018-10-10 Olk@24 beta !!
2018-10-10 Beata 4 punkcja !!
2018-10-11 Niezapominajka2018 usg, sprawdzanie zarodka
2018-10-11 lafantynka podglądanie maluszka
2018-10-11 sunrisea wizyta u gin prowadzacego ciążę
2018-10-17 chlopkers usg połówkowe
2018-10-17 Voolg wizyta serduszkowa
2018-10-17 Ela86 wizyta serduszkowa
2018-10-19 Maryanka termin porodu
2018-10-19 redferrari usg 3D/4D
2018-10-20 Never give up wizyta pęcherzykowa
2018-10-22 Megi1985@ wizyta u gin prowadzacego ciążę
2018-10-30 sunrisea badanie połówkowe
2018-11-01 mmileczkaa termin porodu
2018-11-03 redferrari wizyta u gin prowadzacego ciążę
2018-11-05 Netiaskitchen USG III trymestru
2018-12-11 Malinka1989 termin porodu
2018-12-12 tamiza termin porodu
2018-12-18 chlopkers USG III trymestru
2018-12-19 limoncia1 termin porodu
2018-12-26 ona232 termin porodu
2019-01-01 Pat1980ka termin porodu
2019-01-04 Netiaskitchen termin porodu
2019-01-13 Gotart termin porodu
2019-01-17 Gosia892 termin porodu
2019-01-21 Koniczyna82 termin porodu
2019-02-06 redferrari termin porodu
2019-02-19 Gosia321 termin porodu
2019-02-22 Justin87 termin porodu
2019-03-04/08 chlopkers termin porodu
2019-03-04/09 sunrisea termin porodu
2019-04-08 ilmenau termin porodu
2019-04-16 lafantynka termin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)
Dziękuję kochana za wpisanie w kalendarz :):-) :)

Dziewczyny szczególnie te z zagranicy ktore lecza sie w Polsce i nie maja ubezpieczenia tutaj czy interesowala sie któraś ubezpieczeniem dodatkowym w Pl? Czy wszystkie kupujecie leki na 100%? Lekarz mi na wizycie ostatnio powiedziala ze dobrze by bylo sie ubezpieczyc, że różnica w lekach okolo 5tys. Wiem ze mozna sie ubezpieczyc dobrowolnie w NFZ tylko nie wiem czy warto sobie zawracac d... Czy ktoras sie cos tym interesowala?
Hej, ja jestem Z Irlandii.
Kiedyś sie dowiadywalam o ubezpieczenie w Pl, ale dostałam różne info,
ze ubezp obowiązuje ileś tam od ubezp, inni mówili że od razu, więc nie wiem jak to w końcu jest,jak to w Polsce co inny spec to inne info daja:)
wtedy w PZU mi zaproponowali 700zl składki miesięcznie.
Za leki do długiego protokołu zapłaciłam 5700zl,dziewczyny na bb piszą że z refundowacja jest mniej niż 2000zl.
Ja stwierdziłam że chyba najlepiej będzie mi się rozliczyć na koniec roku w Irlandii z in vitro w Pl i wyjdzie bardzo podobnie, choć plusem z ubezp jest to że cześć badań możesz zrobić da darmo.

ze ubezp obowiązuje ileś tam od ubezp, inni mówili że od razu, więc nie wiem jak to w końcu jest,jak to w Polsce co inny spec to inne info daja:)
Za leki do długiego protokołu zapłaciłam 5700zl,dziewczyny na bb piszą że z refundowacja jest mniej niż 2000zl.
Ja stwierdziłam że chyba najlepiej będzie mi się rozliczyć na koniec roku w Irlandii z in vitro w Pl i wyjdzie bardzo podobnie, choć plusem z ubezp jest to że cześć badań możesz zrobić da darmo.
Za leki refundowane do stymulacji zapłaciłam coś 160 czy 180 zł. Droższe są leki po refundacji ale równie dobra jest luteina za 7 zł z refundacją.

Dzięki za wiadomość. Ja jutro pewnie wybiore sie do NFZ podpytam jak to jest.
A czy ktoras wie ile kosztuja mniej wiecej leki na krotkim protokole bez refundacji? Wiem ze kazda inaczej sie stymuluje. Tak orientacyjnie?

Milego dnia dziewczyny :) Slowa otuchy dla kazdej, ktora ma pod gorke i gratulacje dla wszystkich, ktorym sie poszczescilo :)

Wlasnie wracam z Prokocimia, portfel spustoszal. Test imk, lct cytotoksycznosc i allo mlr ok 530 chyba. Aktywnosc komorek nk dopiero 25.10, takze wtedy jeszcze zdrozeje. Nie chce nawet wiedziec ile mnie to lacznie z trombofilia, celiakia, kariotypami itd wyniesie. Tak na oko wyszlo mi ze tutaj ok 1,5 tys. dodatkowo.
Moj M zestresowany na pobraniu, probowal zartowac ale stres na twarzy wypisany. Zawsze taki dzielny a teraz jak dziecko w panice, az mu cisnienie podskoczylo :)

Felia ten test IMK to taki rozumiem bez umawiania?
Bo też mam go zrobić ale dziewczyny ostatnio pisały,ze są dwa rodzaje.
A Pasikonik nic nie mówił wiecej.
dokładnie taki sam zestaw mam zrobić to już wiem ile wydam ;)

reklama
Felia ten test IMK to taki rozumiem bez umawiania?
Bo też mam go zrobić ale dziewczyny ostatnio pisały,ze są dwa rodzaje.
A Pasikonik nic nie mówił wiecej.
dokładnie taki sam zestaw mam zrobić to już wiem ile wydam ;)
Tak, zwykly test imk to subpopulacja. Panie na recepcji w apc powiedzialy ze to ten test. W innym przypadku na tym skierowaniu z apc zaznaczony bylby punkt NK aktywnosc.
Allo mlr faktycznie tylko wtorki, srody i czwartki od 7:30-9:00. Dzis bylismy na 8 i jedyni, takze trafilismy na dzien bez kolejki. Mimo wszystko aktywnosc nk nk zrobie, bede miala to z glowy a lepsze to niz znow jechac do Lodzi. Tyle samo wyniesie nas paliwo ile ten test.

Do góry